Op 25 april verschijnt bij uitgeverij LetterRijn de thriller Stilleven, het debuut van Marieke Damen. De boekpresentatie is op vrijdag 24 april 20.00 uur live te volgen via haar YouTube kanaal. Met de opbrengst van Stilleven wil ze kinderen in woongroepen een leuk dagje uit bezorgen, schrijft zij op haar Facebookpagina.

Het verhaal

Kunstenares Monica wordt via e-mail benaderd door haar zus Manuela om een portret van haar te schilderen. De zussen hebben echter twintig jaar geen contact met elkaar gehad. De demonen uit haar verleden achtervolgen de volwassen Monica nog dagelijks.  Of wordt zij werkelijk achtervolgd? Aan de hand van flashbacks leren we de tienjarige Monica en de puber Manuela kennen. De meisjes groeien op in een gezin waarin verslaving, geweld en criminaliteit dagelijkse kost zijn. Schilderen en sprookjes geven Monica enig houvast, evenals de liefde van haar zus. Kunnen ze zich staande houden in een leven waarin het geweld van hun vader een steeds grotere bedreiging vormt?

Stilleven vertelt het verhaal van een jong meisje dat tot waanzin wordt gedreven. Hoeveel kan een kind aan? Wat zou jij doen als je in haar schoenen stond? Zou jij ook tot het ergst denkbare in staat zijn?

Over de auteur

Marieke Damen (Doetinchem, 1976) begon tijdens een sabbatical in het buitenland met schrijven. Na diverse publicaties van korte verhalen en twee kinderboeken, maakt ze met Stilleven haar thrillerdebuut.

Dit boek raakt je door de subtiele schrijfstijl en alle beklemmende gebeurtenissen. Het is lang geleden dat ik zo intens van een boek heb genoten. Maria Genova

Bestel bij:

Libris boekhandel

of

Bol.com

Leave a Reply

  • (not be published)