Titel: Tegen beter weten in Tegen beter weten in
Auteur: Charlotte de Monchy
Genre: Roman-Feelgood
Uitgeverij: Boekerij
Publicatiedatum: April 2020
Aantal bladzijdes: 336
Recensie: Leontine

Cover
Een heerlijk, romantische cover. Vrolijke kleuren, sierlijke letters. Dat is een cover voor een feelgoodroman.

Auteur
Charlotte de Monchy (1979) studeerde Communicatiewetenschap aan de UvA. Na haar goed ontvangen debuutroman Zes maanden zonder verscheen in januari 2016 haar tweede boek Enkeltje Ierland. Ze woont met haar gezin op Bali. Op bol.com vind je alle boeken van Charlotte de Monchy, waaronder het nieuwste boek van Charlotte de Monchy.

Achterflap/samenvatting
Lois werkt voor een kleine, noodlijdende uitgeverij in Amsterdam. Er ligt daar in een la nog een bijna verlopen contract voor een biografie over Marius Delaive, een Nederlandse tienerster uit een beroemde boyband. Die biografie zou de uitgeverij uit de rode cijfers kunnen halen. Helaas woont Marius inmiddels in Canada, waar hij een houtbewerkingsbedrijf is begonnen, en wil hij met rust gelaten worden. Het contract heeft hij destijds getekend onder druk van zijn agent maar nu wil hij er niets meer mee te maken hebben.
Lois wordt door haar werkgever naar Canada gestuurd om zo veel mogelijk informatie van Marius los te krijgen en het boek toch te schrijven. Het is voor haar een mooie kans, aangezien ze droomt van een carrière als schrijfster. Bovendien komt het haar meer dan goed uit om een tijdje naar het buitenland te gaan en zo haar ex te ontlopen. Ze neemt haar intrek in een gemoedelijke B&B en wordt meteen vriendinnen met de sympathieke verhuurder Jill. Jills beste vriend Chris is ook een goede vriend van Marius; dat beschouwt Lois als een veelbelovende start. Maar het blijkt veel moeilijker dan ze ooit had gedacht om door te dringen tot de stugge voormalige popster.

Mijn mening
Lois werkt bij een kleine uitgeverij en wordt door haar baas naar Canada gestuurd om informatie te vergaren voor een biografie voor Marius Delaive, een voormalig lid van een boyband. Ze hebben haast want het contract is bijna verlopen. Maar Marius wil helemaal geen biografie.
Lois besluit het toch te proberen en neemt haar intrek in een klein hotel in de buurt van Marius. Jill werkt in dat hotel, waarmee het financieel slecht gaat. Ze wil het graag kopen van haar oude baas, maar de bank maakt het haar niet makkelijk. Dan stuit ze ook nog eens op een hotelmagnaat die het hotel maar wat graag in zijn keten wil inlijven.

Perfect voer voor een superleuke feelgoodroman. Hoewel het in een feelgood meestal al snel duidelijk is waar het heen gaat, heb ik gesmuld van Tegen beter weten in. Lois en Jill zijn beide zelfverzekerde vrouwen en door hun directheid komen ze in hilarische situaties terecht. Regelmatig kon ik een glimlach niet onderdrukken.

In korte hoofdstukken met wisselend perspectief beschrijft Charlotte de Monchy de levens van de twee meiden. Langzaamaan worden die werelden met elkaar verweven tot een heel fijn einde, waar de Monchy zelfs nog wat verrassingen in heeft verstopt. Van mij mag Charlotte de Monchy nog heel veel van dit soort boeken schrijven. Ik ben fan.

Ik geef Tegen beter weten in 5 sterren.

Leontine

Leave a Reply

  • (not be published)