Het was alweer een tijdje geleden dat wij met Jennefer Mellink hebben gesproken. Onlangs verscheen Opgepast! en in september verschijnt haar nieuwe young adult Genadeloos bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Hoogtijd voor een nieuw interview vonden wij.

© Ed Post

Voor degenen die je nog niet kennen: wie is Jennefer en word je er niet gek van om elke keer je naam goed te spellen ;-)?
Ik ben 34 jaar, woonachtig in Twello en ik schrijf thrillers voor young-adults. Met enige regelmaat wordt mijn naam inderdaad verkeerd geschreven (met een ‘i’), maar meestal wordt het wel goed geschreven.

Onlangs is ‘Opgepast!’ uitgekomen en op onze site kon je dit boek winnen. Kun je een klein beetje vertellen waar het verhaal over gaat?
Opgepast!
Gaat over de zestienjarige Benthe. Ze houdt van paardrijden en uitgaan met haar vriendinnen. Om dat allemaal te kunnen betalen (haar ouders hebben het niet breed), werkt ze elke zaterdag in de snackbar en past ze regelmatig op buurtkinderen. Wat ze niet weet is dat iemand in haar omgeving een zieke obsessie voor haar heeft. Op een avond na werk loopt ze via het bos naar huis en dan voelt ze opeens een ijskoude hand op haar mond…

Hoeveel lijkt Benthe op jou? Of op iemand uit je omgeving?
Bente lijkt in niets op mij en ook niet op iemand uit mijn omgeving. Ze is honderd procent fantasie.

Heb je zelf weleens te maken gehad met een stalker?
Nee, gelukkig niet op het niveau zoals Benthe erin verweven raakt.

Er komt nog een nieuw boek van je aan, ‘Genadeloos’. Hoe lang moeten we daar nog op wachten en kun je ons alvast een beetje lekker maken?
Genadeloos
zou in mei 2020 verschijnen, maar in verband met de huidige situatie (covid-19) is besloten de verschijningsdatum te verplaatsen naar september 2020. Dan is tevens de Boekenweek voor jongeren en dan mag ik weer op Literatour, dus dat is superleuk!

Genadeloos gaat over een gezin: vader Ernst, moeder Mildred, zoon Clemens en dochter Lenthe. Clemens lijkt te ontsporen. Hij maakt een bom en laat die in huis ontploffen! Mildred maakt zich ernstige zorgen en gaat er zelfs bijna aan onderdoor. Ernst denkt dat het gewoon pubergedrag is. Lenthe stort zich ondertussen in het uitgaansleven en krijgt een relatie met een 12 jaar oudere man. De problemen in het gezin worden steeds groter. Dan raakt er een meisje vermist. Het lijkt erop dat Clemens weer een grens heeft overschreden…

Je hebt merendeel young adults geschreven, maar op je website zie ik dat je ook aan een thriller voor volwassenen werkt. Hoe anders is een young adult schrijven dan een boek voor volwassenen? Enneh…wanneer komt die ‘volwassen’ thriller er dan??
Dat klopt! Wanneer de thriller voor volwassenen precies gaat verschijnen is nog niet bekend. Ik vind het een leuke afwisseling om voor volwassenen te schrijven, maar de volgende young adult thriller is ook al in de maak ?

Wat voor verschil zit er voor jou in om een young adult of een thriller voor volwassenen te schrijven?
Het verschil zit het met name in de verhaallijn en de personages (die zijn ouder).

Waar schrijf je het liefst? Gewoon lekker thuis aan de eettafel of …..?
In één keer goed! Lekker beneden aan de eettafel inderdaad. Daar staat mijn laptop en dan heb ik uitzicht op de achtertuin.

Als je een dag kon doorbrengen met een van je personages, wie zou dat zijn en waarom?
Dan zou ik kiezen voor Stephan uit Vermoorde onschuld. Hij intrigeert me het meeste. Maar voor een gezellig dagje uit zou ik kiezen voor één van de meiden uit mijn andere boeken.

Even over je haar, op je site zie ik prachtige foto’s.. hoe krijg je je haar zo mooi?!
Haha. Mijn haar doe ik helemaal niks aan. Ik was het om de dag en kam het daarna uit. Geen haarlak, gel, haarverf of andere producten. De ene dag heb ik weelderige krullen, de volgende dag valt het weer wat gladder op mijn rug.

Je houdt van wandelen met je hondje. In welk land, als we weer op vakantie mogen, wil jij graag nog een keer wandelen?
Ik zou graag nog een keer een wandelvakantie in Zwitserland willen, en dan van hut naar hut trekken.

Hou houd jij je bezig tijdens deze intelligente lockdown? Ga je net als half Nederland taarten bakken of legpuzzels maken?
Bij mij is er weinig veranderd, afgezien van het feit dat ik mijn vrienden minder zie. Mijn parttime kantoorjob gaat gewoon door (met 1,5 meter afstand) en schrijven deed ik al thuis. Ik verveel me nooit, maar kom eerder tijd tekort. Ook nu ?

Stel: Je mag een dagje lekker op stap, wandelen, winkelen, uit eten… alles doen wat jij graag wil doen op een dag voor jezelf. Wie mag met je mee en hoe ziet die dag er dan uit?
Er zijn zoveel leuke dingen om te doen! Ik vermaak me heel goed alleen (wandelen, sporten, schrijven, lezen, Netflix etc.), maar ik vind het ook heel fijn om iets leuks te doen met mijn vriend of beste vriendin (winkelen, uitgaan, vakantie/stedentrip etc.), of iets ondernemen met familie (sushi eten!) of vrienden. Keuze genoeg en mogelijkheden zat! Ik schreef toch al dat ik tijd tekort kom ?

Kijk je graag tv series? Zo ja, welke serie is je favoriet? Welke zou je ons aanraden?
Onlangs keek ik seizoen 1 van The missing af. Steengoed! Ik heb nu al zin in seizoen 2 en 3. Verder vind ik You een dikke aanrader en Unbelievable.

Hoe is het met je Snoopy-verzameling? Nog mooie aanvullingen?
Haha, ze staan er nog keurig bij. Maar ik raak er liever wat kwijt dan dat er nieuwe bij komen. Het zijn er simpelweg te veel en dat neemt veel ruimte in beslag.

Je moet kiezen:

Koffie of thee?

Thee, maar ’s morgens moét ik een kop koffie hebben

Zoet of zout (hartig)?

Hartig is en blijft een zonde, maar wel met mate

Lezen of schrijven?

Schrijven

Zomer of winter?

Zomer

Roman of thriller?

Thriller

Netflix/serie kijken of lezen?

Overdag lezen in de zon, ’s avonds Netflix op de bank / in bed ?

 

Interview: Miriam
Lees hier het interview met Jennefer uit 2018
Lees hier de recensie van Opgepast!
Leave a Reply

  • (not be published)