Titel: Scones & Spotlights
Auteur: Susan Muskee
Serie: Liefde, natuurlijk #1
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Loft Books
Publicatiedatum: April 2020
Aantal bladzijdes: 238 (Epub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Susan Muskee is freelance copywriter en woonachtig in Deventer. Scones & Spotlights is haar feelgood debuut.

Achterflap:
Liefde, natuurlijk is een sprankelende feelgoodserie over vier vriendinnen, geschreven door Susan Muskee. In Scones en spotlights staat Cleo centraal. Cleo’s leven gaat z’n gangetje. Daar is dan ook alles mee gezegd. Het is dat ze pas eenentwintig jaar geleden is geboren en niet in 1982, anders was ‘Is dit alles’ van Doe Maar speciaal voor haar geschreven. Ze werkt, organiseert etentjes met haar vriendinnen Kim, Sophie en Abigail, pakt zo nu en dan een yogaklasje mee en o ja, is tot over haar oren verliefd op Sjoerd, de jongen die tijdens die lessen altijd op een matje schuin voor haar zit maar waarschijnlijk niet eens weet hoe ze heet. Haar droom om ooit muzikant te worden heeft Cleo aan de wilgen gehangen sinds ze werd afgewezen voor het conservatorium. Totdat Sophie een video van haar op een karaokeavond online zet en Cleo volledig viral gaat. Ze wordt gescout voor een talentenjacht en het lijkt de kickstart van haar carrière. Dit is de big break waar ze zo op hoopte, maar waarom voelt het dan niet zo?

Mijn mening:
Scones en Spotlights is het eerste deel van een vierluik waarin telkens één vriendin van een vriendinnengroep centraal staat. De leuke meiden Kim, Sophie, Abigail en Cleo zijn al jarenlang een hechte vriendinnengroep die lief en leed delen met elkaar. In dit eerste deel staat Cleo centraal. Cleo voelt zich goed, leidt een heerlijk leventje, de liefde ontbreekt maar dat is niet iets wat haar kopzorgen baart. Ze heeft een baantje in een leuk bijzonder koffie café. Ooit wil Cleo beroemd worden en als deze kans komt grijpt ze hem met beide handen aan. Ze gaat haar droom najagen zodat ze zichzelf later nooit de vraag hoeft te stellen: “Wat als?”.

Susan Muskee schrijft met vaart, het verhaal is ongedwongen en heeft een lekker vlot tempo. Er gebeurt van alles en je leert in korte tijd de vriendinnen een stuk beter kennen.

Het is een vriendschap voor het leven, men steunt elkaar in voor- en tegenspoed, dat is mooi en gun je iedereen. Susan Muskee laat je als lezer met volle teugen meegenieten van het leven, dolgraag wil je lid worden van de vriendinnengroep want het zijn stuk voor stuk geweldige personages die je alleen maar nog beter wilt leren kennen.

Ik kijk nu al halsreikend uit naar de volgende delen want op liefdesgebied moet er nog wel het een ander gaan gebeuren om het plaatje compleet te maken. Verder mag er voor mij wel iets meer intimiteit en genegenheid getoond worden maar wie weet, we zijn nog niet aan het einde van het verhaal.

Scones en Spotlights krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)