Van 1 t/m 21 juni vinden de Spannende Boeken Weken 2020 plaats. Het geschenkboek Wat jij niet ziet is geschreven door M.J. Arlidge (Meulenhoff Boekerij). Het geschenk wordt naar het Nederlands vertaald door Jan Pott. De Spannende Boeken Weken zijn de aftrap van Zomerlezen (juni, juli en augustus).

M.J. Arlidge neemt de pen over van Thomas Olde Heuvelt, die in 2019 het geschenk Dolores Dolly Poppedijn schreef. Tijdens de Spannende Boeken Weken, van maandag 1 t/m zondag 21 juni 2020, geeft de boekhandel het geschenk Wat jij niet ziet cadeau aan haar klanten bij besteding van minimaal € 15 aan Nederlandstalige boeken.

WAT JIJ NIET ZIET

Alice Seebold is verliefd. Sinds ze ex-soldaat Sam ontmoette, kan ze aan niets anders denken. Sam is door zijn tijd in het leger zowel mentaal als fysiek beschadigd, maar zijn littekens maken hem alleen maar aantrekkelijker. Eindelijk kan de blindgeboren Alice voor iemand zorgen, in plaats van altijd zelf te worden verzorgd. Dan wordt de stad opgeschrikt door een reeks gruwelijke inbraken. Een mysterieus figuur sluipt in het holst van de nacht huizen in, waar hij zijn nietsvermoedende slachtoffers aanvalt, vernedert en genadeloos martelt. De politie heeft maar één aanknopingspunt: de dader heeft een opvallend litteken in zijn nek. Is het toeval, of maakt Alice’ onvoorwaardelijke liefde haar blind voor wie Sam werkelijk is?

OVER M.J. ARLIDGE

Bestsellerkanon M.J. Arlidge debuteerde in 2014 als thrillerauteur met IeneMiene Mutte, het eerste deel van zijn razend populaire serie met inspecteur Helen Grace. Iene Miene Mutte staat al vier jaar op rij in de CPNB top 100 bestverkochte boeken. Hierna verscheen in de Helen Grace-serie Piep zei de muis (2016), Pluk een roos (2016), Klikspaan (2016), Naar bed, naar bed (2017), Wie niet weg is (2017), Klein klein kleutertje (2018) en In de maneschijn (2018). Los van de serie verscheen van de Engelse auteur ook het boek Kom je spelen? (2019). Tegelijkertijd met het geschenk verschijnt in de zomer van 2020 het negende deel van de Helen Grace-serie: Nog lange niet. M.J. Arlidge stond in 2019 met maar liefst acht titels in de Spannende Boeken top 60. Zijn detective Helen Grace is in 2019 door Hebban-lezers verkozen tot populairste thrillerpersonage. Naast boeken schrijft M.J. Arlidge al sinds het begin van deze eeuw voor verschillende Britse crimeseries. (artikel: spannendeboekenweken.nl)

JE VAKANTIE BEGINT MET BOEKEN

De zomervakantie is hét moment om meer boeken te lezen. Lekker ontspannen met een stapeltje spanning. En voor jou? Houd deze zomer Zomerlezen in de gaten. We trappen af aan het begin van de Spannende Boeken Weken. Doe je mee?

Volg @zomerlezen op Instagram!

Ik lees thuis

Door middel van twee korte oproepen wil de Stichting CPNB alle Nederlanders wijzen op het belang van boeken lezen, juist nu zoveel mensen thuiszitten door het coronavirus. ‘Zit je thuis vandaag? Gelukkig kun je daar ook veel beleven. Met een boek!’ en ‘Vandaag niet naar buiten? Dan haal je de wereld toch gewoon binnen? Met een boek!’

Het collectieve boekenvak probeert op deze manier iedereen die thuiszit een hart onder de riem te steken in deze onzekere tijd. Deze speciale leesbevorderende campagne rond het ‘thuislezen’ is er op gericht zoveel mogelijk (potentiële) lezers aan een mooie (lees)ervaring met een boek te helpen, juist nu het sociale leven stil is komen te liggen en zoveel mensen noodgedwongen aan huis gekluisterd zijn. Boeken zorgen voor verrijking en verdieping, verhalen bieden ontspanning en ontsnapping, nu andere sociale en culturele activiteiten daar niet meer voor kunnen zorgen. De campagne sluit daarmee ook aan op de hashtag #ikleesthuis, door schrijfster en Kinderboekenambassadeur Manon Sikkel in het leven geroepen, die op sociale media veel wordt gebruikt om leestips met elkaar te delen.

Deze leesbevorderende campagne rond het ‘thuislezen’ roept mensen op naar hun (online) boekhandel te gaan of gebruik te maken van de diensten van onlinebibliotheek.nl. De twee korte oproepen worden verspreid via posters (dankzij JCDecaux door heel Nederland in abri’s), online, sociale media, advertenties in dagbladen en (waarschijnlijk) ook landelijke radiospotjes. Daarnaast is de Boekenweekactie verlengd en krijgen lezers nog tot het einde van de maand (zolang de voorraad strekt) het Boekenweekgeschenk cadeau bij aanschaf van € 15 aan Nederlandstalige boeken. (CPNB)

Hebban Thrillerprijs 2020

In juni vindt de bekendmaking plaats van de Hebban Thrillerprijs 2020. Uit 387 titels ontstond na het lezen door 131 juryleden een shortlist van 3 titels:

Het bloemenmeisje – Anya Niewierra

Russisch voor beginners – Dominique Biebau (winnaar Gouden Strop 2020)

Stille wateren – Eva Nagelkerke

Volg Hebban voor meer nieuws

Bestel je boeken bij

Libris

Ako

The Read Shop

Bruna

De slegte

De Kler

Donner

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)