Titel: Bitterzoet
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Serie: Dark Elements #0.5
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaling: Angelique Verheijen
Publicatiedatum: April 2020 (Nieuwe Nederlandse uitgave)
Aantal bladzijdes: 117 (e-pub)
Recensie: Manon

Auteur
Jennifer L. Armentrout is een Amerikaanse schrijfster van YA, NA en romans. Wanneer ze niet aan het schrijven is, spendeert ze haar tijd aan lezen, het kijken naar zeer foute zombiefilms, haar man en hond Apollo. Voor meer informatie over haar boeken en Jennifer zelf, neem even een kijkje op haar website: www.jenniferlarmentrout.com.

Achterflap
Dez en Jasmine waren onafscheidelijk. Hij was haar beste vriend, haar soulmate, met wie ze samen opgroeide en door wie ze leerde wat het betekent om een wachter te zijn – om demonen te bestrijden en de balans te bewaren tussen goed en kwaad. Maar toen verdween Dez plotseling. Nu, drie jaar later en tien keer knapper, is hij opeens terug en hij wil de draad met Jasmine weer oppakken. Maar durft zij dat risico nog wel te nemen? Dez krijgt zeven dagen om haar vertrouwen terug te winnen. Zeven dagen om haar hart te veroveren – of het opnieuw in duizend stukken te breken…

Bitterzoet van Jennifer L. Armentrout is de novelle in de populaire Dark Elements-serie, die voorafgaat aan Witheet, Steenkoud en Ademloos.

Zie voor meer informatie over haar boeken: www.zomerenkeuning.nl.

Mijn mening.
Bitterzoet is de proloog van de Dark Elements-trilogie en speelt zich af voor het eerste deel van de serie, Witheet. Het vertelt het verhaal van Jasmine, een wachter. Wachters bestrijden de demonen uit de onderwereld, die zich onder de mensen begeven. Jasmine had tot drie jaar geleden haar vriend Dez, met wie ze onafscheidelijk was, totdat hij verdween zonder afscheid te nemen. Drie jaar later staat hij plotsklaps voor haar neus en wil hij haar en dat niet alleen, hij heeft haar opgeëist. Alleen Jasmine wil eerst antwoord op haar vragen en heeft een aantal voorwaarden in de zeven dagen die Dez heeft om haar vertrouwen terug te winnen. Na die zeven dagen kan ze ja of nee zeggen. Dez gaat tot het uiterste om haar terug te winnen. Zal het hem lukken om haar hart terug te winnen? En krijgt Jasmine antwoorden op haar vragen?

Dit was niet iets waar we overheen konden stappen, en dat was de reden dat ik zijn claim niet kon accepteren. Als ik dat deed, zou onze relatie uiteindelijk in bitterheid en verdriet eindigen.

Een soepel en vlot geschreven young adult. Ook de bekende humoristische schrijfstijl van Armentrout ontbreekt hier niet. Alhoewel het gewoon een liefdesverhaal is, dat in een fantasy-jasje is gestoken, heb ik ervan genoten. Doordat het een novelle is, zijn de karakters niet heel erg uitgediept, maar de emoties zijn er niet minder om. Jasmine is een sterke meid die weet wat ze wil, maar Dez ook en hij wil haar. Armentrout weet het goed te verwoorden in dit korte verhaal. Tevens komen we Layla tegen, de hoofdpersoon van de Dark Elements serie. Grappig als je met deel 1 van de serie begint, dat je weet hoe wachters haar zien. Kortom: een leuke aanvulling op de serie..

Mensen zagen de wachters ofwel als superhelden die de misdaad bestreden, of ze beschouwen ons als de duivel in eigen persoon. Soms zat het mee, soms zat het tegen.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4,5
Psychologie: 3,5

4 sterren voor Bitterzoet.

Manon

 

Leave a Reply

  • (not be published)