100.000 exemplaren verkocht van HEX van Thomas Olde Heuvelt in Nederland en Vlaanderen

De thriller HEX van bestsellerauteur Thomas Olde Heuvelt is inmiddels 100.000 keer over de toonbank gegaan in Nederland en Vlaanderen. Dat maakte uitgeverij Luitingh-Sijthoff vandaag bekend.
‘Een fantastische mijlpaal,’ zegt Olde Heuvelt. ‘HEX blijft een vreemd leven leiden. Het boek had een bestsellerstatus in Amerika nodig voordat het ook door het Nederlandstalige publiek werd ontdekt. Dat men hier mijn boeken nu ook omarmt, voelt als een warme erkenning van mijn thuispubliek.’

‘Briljant en volstrekt origineel’ noemde Stephen King HEX van Thomas Olde Heuvelt. HEX is in meer dan 30 landen uitgegeven, waaronder de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Italië, Frankrijk, Spanje, Brazilië, Duitsland, China en Japan. Wereldwijd zijn er inmiddels honderdduizenden exemplaren verkocht. Bij auteursbezoeken in o.a. de VS, Brazilië en China stonden fans uren in de rij voor een handtekening. De liefde van sommige fans ging zover dat zij heuse tatoeages van de heks uit het boek lieten zetten.
Het boek is ook niet onopgemerkt gebleven bij filmproducenten; momenteel wordt HEX door niemand minder dan Gary Dauberman (It, Annabelle) bewerkt tot een Amerikaanse televisieserie. (persbericht Luitingh-Sijthoff)

Over het boek
Het pittoreske dorpje Beek is in de greep van Katharina van Wyler, een zeventiende-eeuwse vrouw die met haar dichtgenaaide mond en ogen de bewoners de stuipen op het lijf jaagt.
Haar aanwezigheid is een lang bewaard geheim, maar wanneer een groep jongeren besluit viral te gaan, glijdt de hedendaagse gemeenschap af naar middeleeuwse praktijken…

Over Thomas Olde Heuvelt
Thomas Olde Heuvelt (1983) won in 2015 als eerste Nederlandse auteur een Hugo Award. HEX verscheen in meer dan 30 landen, waaronder Amerika, Engeland, Italië,
Frankrijk, Spanje, Brazilië, Duitsland, China en Japan. Vorig jaar verscheen Echo, dat lovend werd ontvangen en voor een groot bedrag werd verkocht aan de VS. In 2019
schreef Olde Heuvelt tevens het geschenk voor de Spannende Boeken Weken van de CPNB, Dolores Dolly Poppedijn.

Lees hier wat Brenda van Hex vond


Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)