Titel: Tussen de leugens Tussen de leugens
Auteur: Michelle Adams
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Fontein
Vertaling: Caecile de Hoog en Noor Koch
Publicatiedatum: 24 maart 2020
Aantal bladzijdes: 313 (e-book)
Recensie: Brenda

Cover
Je ziet een vrouw die haar hoofd net boven het water houdt. De titel komt duidelijk naar voren, maar verder springt de cover er voor mij niet uit. De zin je kunt je familie vertrouwen… toch? wekt bij mij wel nieuwsgierigheid op in combinatie met de titel.

Na het lezen snap ik de cover. Het is duidelijk wie ermee bedoeld wordt.

Auteur
Michelle Adams groeide op in Engeland en woont tegenwoordig op Cyprus. Sinds ze op haar negende voor het eerst Stephen King las, is ze verslaafd aan thrillers. Tussen de leugens is haar tweede thriller, na Mijn zus.

Achterflap/samenvatting
Chloë Daniels komt bij in een ziekenhuis, haar geheugen verdwenen, geen idee hoe ze er beland is. Ze herkent de mensen aan haar bed niet, ze weet haar eigen naam niet. Terwijl ze langzaam herstelt, vullen haar ouders en haar zus haar geheugen in met details over haar succesvolle carrière, haar huis aan de kust en het bijna fatale auto-ongeluk. Maar Chloë krijgt het gevoel dat ze dingen voor haar verborgen houden en ze is vastbesloten de waarheid te achterhalen…

Mijn mening
Chloë heeft een ernstig auto-ongeluk gehad. Als gevolg hiervan heeft ze een maand in coma gelegen en is wakker geworden met een groot geheugenverlies. Ze weet namelijk helemaal niks meer. Niet wie haar ouders zijn en zelfs niet wie ze zelf is en hoe ze zelf heet.

Haar ouders nemen haar in huis en zij zullen haar de komende tijd gaan helpen.

Tenminste dat zeggen ze, maar Chloë denkt daar anders over. Ze krijgt het idee dat haar ouders en zus wat achterhouden. Maar wat? Zo krijgt Chloë ook steeds nare dromen. Op een gegeven moment komt er steeds een jongetje in haar slaap voorbij. Wie is hij? Als ze het aan haar vader vraagt, is het niemand en blijkt het in haar hoofd af te spelen. Klopt dat wel wat hij zegt?

Helaas kan ze zelf niet op onderzoek uit wat nu voor haar gevoel de waarheid is. Ze lijkt opgesloten in het huis te zitten. Op de poort om de tuin te kunnen verlaten zit zelfs een slot met een code op. Gelukkig leert ze de collega van haar vader kennen en die wil haar wel heel graag helpen. Samen met hem gaat ze op onderzoek uit. Gaat dit haar alle antwoorden brengen waar ze naar zoekt?

Want als je gevonden hebt wat je zoekt, zal alles duidelijk worden, dat weet ik zeker.

Michelle Adams heeft een vlotte schrijfstijl en een beeldende manier van schrijven waardoor je soms helemaal in het verhaal zit en dat je het volledig ziet gebeuren. Dit zorgt er ook voor dat je blijft lezen tot de laatste bladzijde. Je moet gewoon hoe dit af zou lopen.

Echt ontzettend spannend vond ik Tussen de leugens niet. Af en toe kwamen er wel wat spannende momenten voorbij, maar het had van mij wel wat meer spanning mogen hebben.

Waar ik mij wel aan stoorde tijdens het lezen was dat het altijd maar regende. Naar mijn idee regende het in elk hoofdstuk en Chloë is echt zo vaak natgeregend…als het in het echt ook zo is, wil ik nooit naar Brighton toe.

Het einde ging ineens zeer snel en er kwam nog een vreemde wending. Het zorgde er wel weer voor dat je na het lezen het einde even moest laten bezinken.

Wel heeft Michelle Adams mij weten te verrassen. Hierdoor ben ik wel benieuwd geworden naar haar vorige boek Mijn zus.

Spanning: 3,5
Plot: 3,5
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 4

Tussen de leugens
krijgt van mij afgerond 4 sterren.

Brenda

Leave a Reply

  • (not be published)