Titel: Versplinterd Vertrouwen Versplinterd vertrouwen
Auteur: Emma Zegers
Genre: New Adult
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Publicatiedatum: Juni 2020
Aantal bladzijdes: 229 (E-book)
Recensie: Yfke

Auteur
Auteur Femke Hendriks, young adult auteur, schrijft onder de naam Emma Zegers new adult. Haar eerste boek, Versplinterd verlangen, verscheen in oktober 2019 bij Dutch Venture Publishing. In juni 2020 verschijnt het vervolg, Versplinterd vertrouwen.

Achterflap
Voor het eerst sinds Sverre in haar leven is, gaat Linde hem opzoeken in Oslo. Ze heeft ontzettend veel zin in de hereniging met haar rockster en kijkt uit naar een romantisch weekje samen. Eindelijk kunnen ze weer even een echt stel zijn.
Maar bij aankomst blijkt de romantiek ver te zoeken. De week in Oslo verandert in een worsteling waar ze samen niet uit lijken te kunnen komen. En langzaamaan begint Linde zich af te vragen of deze relatie wel de goede keuze was. Als Sverre zich niet voor haar wil openstellen en de spoken uit zijn verleden verborgen wil houden, moet ze dan wel voor hem blijven vechten..?

Ik dacht dat Sverre het voor mij was. Dat we samen iets zouden kunnen opbouwen en hij mijn grote liefde was. Maar als hij me niet echt toe wil laten, waar doe ik het dan allemaal voor?

Mijn mening
In het eerste deel van deze duologie komen Linde en Sverre bij elkaar, waarbij ze diverse struikelblokken en drama overwinnen. Ze hebben toen om heel eerlijk te zijn een klein beetje mijn hart gestolen; ik vond Versplinterd Verlangen een mooie, spannende reis met muziek als grote spil. Ik houd best wel van muziek. En langharige rockers. Maar dit terzijde.

In dit nieuwe deel komt Linde bij Sverre op bezoek in Oslo en ontdekken we dat Sverres bindingsangst niet zomaar verdwenen is.
Linde heeft het er maar moeilijk mee. Hoe komt het toch dat Sverre zo moeilijk doet, als ze van elkaar houden? Als Linde hem eindelijk zover heeft gekregen te bevestigen dat ze zijn vriendin is, wil ze ook weten of ze ooit gaan trouwen, of ze ooit bij hem gaat wonen (of hij bij haar) en of ze kinderen zullen krijgen. Je kunt je voorstellen dat dit voor de gesloten Sverre nogal zwaar is.

Ondertussen gaat iedereen om Linde heen verder met zijn of haar leven, of dat nu met een nieuwe baan, een nieuwe woning of een nieuw thuisland is, en hierdoor heeft Linde nog meer het gevoel dat haar leven stilstaat.

Waar Versplinterd verlangen het verhaal is van hoe Linde en Sverre bij elkaar komen, zou Versplinterd vertrouwen het verhaal moeten zijn van hoe hun relatie zich nu verder ontwikkelt. Er doen zich echter niet echt ontwikkelingen voor, maar vooral herhalingen. Zo zijn er verschillende ruzies tussen Linde en Sverre die op soortgelijke manier aflopen. Ook het einde lijkt een herhaling, in de zin dat er eenzelfde groot gebaar wordt gemaakt zoals Sverre deed in deel één.

Ik vind het vooral erg jammer dat Sverre, die door zijn gesloten karakter en het verleden waar hij maar niet over wil praten, geen ontwikkeling doormaakt en zijn verleden ook niet verder wordt uitgediept, niet eens wanneer iemand uit zijn verleden erover wordt ondervraagd. Ook miste ik Lindes passie voor koken in dit deel.

Helaas, ik had meer van dit boek verwacht. Linde en Sverre hebben nog steeds een speciaal plekje in mijn hart, maar waar ik bij Versplinterd verlangen neigde richting de vijf sterren, krijgt Versplinterd vertrouwen van mij nog net 3 sterren.

Yfke

Leave a Reply

  • (not be published)