De volgende lijst staat ook weer klaar, hierna volgen er nog vier..

De storm – John Grisham (23 juni)
Wanneer Hurricane Leo plotseling van zijn pad afwijkt en koers zet richting Camino Island voor de kust van Florida, valt het bezoek van bestsellerauteur Mercer Mann aan de boekwinkel van Bruce Cable in duigen. Terwijl de meeste mensen de ramen van hun huizen dicht timmeren en naar het vasteland vluchten, besluit Bruce te blijven en de storm uit te zitten.
De orkaan doet straten onderlopen en gebouwen instorten, en er valt een tiental dodelijke slachtoffers te betreuren. Een van hen is Nelson Kerr, een met Bruce bevriende thrillerschrijver. Nelson blijkt echter verscheidene klappen tegen zijn hoofd te hebben gekregen, wat suggereert dat hij niet in de storm is omgekomen.
Wie zou Nelson willen doden? Het vermoeden bestaat dat enkele van de duistere personages in Nelsons thrillers niet fictief zijn. Zou de oplossing dan ook al zwart op wit kunnen liggen in het manuscript van zijn nieuwe boek dat zich ergens in zijn computer bevindt? Wanneer Bruce op onderzoek gaat, ontdekt hij tussen de regels door een geheim dat veel schokkender is dan welke verzonnen plottwist ook. En veel gevaarlijker…

 

Zij die zwijgt – Samantha Stroombergen (2 juni)
Op een zeer koude nacht strompelt een jonge vrouw met een bloedende hoofdwond en zonder schoenen langs de Leidse grachten. Ze wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar ze zich hult in hardnekkig stilzwijgen. Rechercheur Léon Coeur wordt erbij gehaald, maar als blijkt dat de -gewonde vrouw de verloofde is van een bekende politicus, moet hij de zaak overdragen aan een rivaal. Ondertussen wordt het lichaam van de populaire YouTuber Ceyda Yilmaz in haar huis aangetroffen. Léon onderzoekt samen met zijn nichtje Hanna, studente criminologie, de plaats delict. Als ze daar een cryptisch bericht van de moordenaar vinden, komen ze erachter dat er misschien een verband is met de mishandelingszaak. Ceyda is waarschijnlijk niet het eerste dodelijke slachtoffer, en als Léon en Hanna niet opschieten ook niet het laatste…

 

De anderen – C.J. Tudor (3 juni)
Als hij naar huis rijdt, ziet Gabe opeens het gezichtje van een meisje achter het raam van een andere auto. Haar lippen vormen één woord: “Papa.’ Het is zijn vijfjarige dochter Izzy. Daarna ziet hij haar nooit meer. Drie jaar later rijdt Gabe elke dag op en neer op diezelfde weg, op zoek naar de auto die zijn dochter wegvoerde. Hij weigert de hoop op te geven, zelfs al geloven de meeste mensen in zijn omgeving niet meer dat Izzy nog leeft. Fran en haar dochter Alice bevinden zich ook op die snelweg. Zij zijn niet op zoek, ze zijn op de vlucht. Ze proberen de mensen die hen pijn willen doen telkens één stap voor te blijven. Want Fran kent de waarheid. Zij weet wat er gebeurd is met Gabes dochter. Zij weet wie er verantwoordelijk is. En ze weet wat ze zullen doen als ze haar en Alice zullen vinden…

 

Volkerak – Tica Morgan (19 juni)
Zoë Janssen is rechercheur en profiler op het eiland Goeree-Overflakkee. Tegelijkertijd is ze het ultieme doelwit van de voortvluchtige crimineel Sven van der Linde.
Na een levensbedreigend avontuur in Engeland vecht Zoë in Volkerak om haar normale leven terug te krijgen. Beveiligers zwermen om haar heen en Sven blijft haar gedachten beheersen. In Volkerak ontdekken we hun geschiedenis. Ook wordt Zoë als profiler betrokken bij een intrigerende moordzaak in Heerenveen. Kan ze deze wel oplossen nu ze zoveel aan haar hoofd heeft? En wat moet ze met de speedboot die dobberend op het Volkerak wordt gevonden? Zal Zoë zich staande weten te houden terwijl ze langzaam richting de afgrond wordt geduwd?

 

Zwarte zomer – M.W. Craven (18 juni)
Jared Keaton: sterrenchef, charmant, charismatisch, psychopaat… En veroordeeld voor de brute moord op zijn dochter Elizabeth. Haar lichaam is nooit gevonden, en Keatons veroordeling is grotendeels gebaseerd op de getuigenis van rechercheur Washington Poe.
Als zes jaar later een jonge vrouw een afgelegen politiebureau binnenstrompelt met het onweerlegbare bewijs dat zij Elizabeth Keaton is, komt Poe, die Jared Keaton achter de tralies heeft gezet, in grote problemen. Zozeer zelfs, dat dit hem wel eens zijn baan kan kosten.

 

De vijf families – Simon de Waal (16 juni)
In een klein dorpje ten zuiden van Napels vindt er een brute moord plaats bij de kerk. De priester, Don Guiseppe, weet de moord niet te voorkomen en komt vervolgens als ooggetuige voor een meedogenloos dilemma te staan: zwijgen of spreken met een zekere dood tot gevolg.
Hij besluit te zwijgen als getuige, maar te spreken in zijn kerk. Tijdens de missen die hij leidt, roept hij op tot verzet tegen de maffia en haar gebruiken, tegen de wreedheid, de valse beloften voor de jeugd en met name tegen de zinloze moorden. Het maakt de priester steeds populairder bij het volk, tot zelfs een van de moordenaars bij hem komt biechten en onthult wat er in zijn dorp eigenlijk gaande is. Luigi Medrano, een majoor bij de antimaffi abrigade van de carabinieri in Rome, krijgt van een lokale rechercheur uit het dorp een telefoontje over de activiteiten van zijn godvrezende broer, met wie hij al vijftien jaar geen contact heeft gehad.
Hij neemt vakantie op en reist naar het dorpje in het zuiden van Italië. Daar krijgt hij weer contact, hoewel moeizaam, met zijn broer en krijgt van hem te horen dat vijf maffi afamilies in de omgeving, die elkaar tot dan toe tot de dood bevochten, op initiatief van een charmante, vrouwelijke, maar verschrikkelijk foute advocate de handen ineen willen slaan en daardoor machtiger dan ooit zullen worden. Hebben hun voorvaderen ook niet ooit met veel succes samengewerkt, totdat een bloedige interne strijd het pact overwon? Het lijkt een bij voorbaat onmogelijke samenwerking, maar langzaamaan vergeten de families hun vetes en merken ze dat samenwerken inderdaad veel voordelen biedt. Dat iedereen die hen daarbij tegenwerkt, afvallige familieleden en lastige priesters incluis, meedogenloos uit de weg geruimd moet worden, lijkt slechts een kleine bijkomstigheid.

 

TBS – Natasza Tardio (30 juni)
De moeder van Maya werkt in een tbs-kliniek en maakt opeens veel meer overuren dan vroeger – waarom gedraagt ze zich zo raar? Als Maya op een dag de krant leest, krijgt ze het antwoord: in het artikel wordt gesproken over grensoverschrijdend gedrag door een medewerker van de tbs-kliniek in haar woonplaats. Die medewerker is zonder twijfel Maya’s moeder. Ze heeft een affaire met een tbs’er, en hij kan elk moment vrijkomen.
Als Maya’s moeder doodleuk verkondigt dat die gevaarlijke moordenaar bij hen komt wonen, is de maat voor Maya vol. Hij moet weg. Koste wat het kost.

 

Misverstand in de middle of nowhere – Lis Lucassen (3 juni)
‘Misverstand in de middle of nowhere’ van Lis Lucassen gaat over Dorothee, die de boerderij van haar opa erft in de Achterhoek. Ze is net haar baan kwijt en haar relatie is uit, dus de dertig dagen die ze er volgens de notaris van haar opa moet doorbrengen, zijn geen probleem. Totdat ze erachter komt dat er al iemand in die boerderij woont. En dat die iemand echt heel leuk en aantrekkelijk is. Terwijl zij en Wes een maand lang op elkaars lip zitten en allerlei dorpsbewoners zich met haar leven komen bemoeien, moet Dorothee ook nog een plan maken voor ná die maand. Ze begint een bakvlog waarin ze recepten van haar oma klaarmaakt, tot groot vermaak van Wes. Met dit eerste deel van een nieuwe feelgoodserie slingert Lis Lucassen niet alleen haar hoofdpersoon, maar ook de lezer naar de middle of nowhere. Een roman om van te smullen.

 

Even tussen ons – Jane Fallon (23 juni)
Holly en Roz zijn het perfecte team. Ze delen een kantoor, hetzelfde gevoel voor humor en al hun geheimen. Maar als Holly haar droombaan aangeboden krijgt, lijkt het wel alsof Roz niet zo blij voor haar is als ze had verwacht. En opeens beginnen haar kleine dingen op te vallen die niet helemaal kloppen.
Hoeveel van Roz’ verhalen over haar picture perfect-leven is er eigenlijk echt waar? Wie is de échte Roz? En zijn Holly’s geheimen bij haar wel in goede handen…?

 

Elke seconde telt – Sophie Mckenzie (23 juni)
Charlie en Nat zijn op de vlucht. Hun poging om een terroristische organisatie te ontmaskeren is mislukt. De betrokken politicus, die torenhoog in de peilingen staat, loopt vrij rond. En híj beschuldigt juist Charlie en Nat van terrorisme! Met de politie en de terroristen achter hen aan, ziet Charlie ziet maar één uitweg: ze moet in haar eentje naar het hol van de leeuw om bewijs tegen hem te verzamelen. Durft ze dat? Zal het haar lukken om hun onschuld te bewijzen?

 

Zullen we het liefde noemen? – Tine Bergen (15 juni)
Esther houdt van haar man Stef en van haar kinderen, uiteraard. Ze houdt van haar vader, al zou ze dat soms liever niet willen. Want houdt haar vader wel van haar? En hoeveel houdt Esther van die andere man, Jack?
Wanneer haar achtjarige zoon Linus de overbuurman doodrijdt, wijst alles eerst op een ongeluk. Dat gelooft Esther toch. Maar is dat wel zo? Want die overbuurman is ook wel de leerkracht die Linus vorig schooljaar het leven heel erg zuur maakte. De inspecteur die op de zaak wordt gezet doet zijn werk grondig, dus rest Esther geen andere keuze dan dit zelf ook te doen. Al moet ze daarvoor haar eigen leven wel heel scherp onder de loep nemen.
Van hoeveel mensen kun je tegelijkertijd houden? En hoeveel doe je voor de mensen die je graag ziet?

 

 

 

Leave a Reply

  • (not be published)