Titel: Wat jij niet ziet Wat jij niet ziet
Auteur: M.J. Arlidge
Genre: Thriller
Uitgever: Boekerij in samenwerking met CPNB
Vertaling: Jan Pott
Publicatiedatum: Juni 2020
Aantal bladzijdes: 96
Recensie: Amanda

Auteur
Bestsellerkanon M.J. Arlidge debuteerde in 2014 als thrillerauteur met Iene Miene Mutte, het eerste deel van zijn razend populaire serie met inspecteur Helen Grace. Iene Miene Mutte staat al drie jaar op rij in de CPNB top 100 bestverkochte boeken. Hierna verscheen in de Helen Grace-serie Piep zei de muis (2016), Pluk een roos (2016), Klikspaan (2016), Naar bed, naar bed (2017), Wie niet weg is (2017), Klein klein kleutertje (2018) en In de maneschijn (2018). Los van de serie verscheen van de Engelse auteur ook het boek Kom je spelen? (2019). Tegelijkertijd met het geschenk verschijnt in de zomer van 2020 het negende deel van de Helen Grace-serie: Nog lange niet. M.J. Arlidge stond in 2019 met maar liefst acht titels in de Spannende Boeken top 60. Zijn detective Helen Grace is in 2019 door Hebban-lezers verkozen tot populairste thrillerpersonage. Naast boeken schrijft M.J. Arlidge al sinds het begin van deze eeuw voor verschillende Britse crimeseries.

Achterflap
Alice Seebold is verliefd. Sinds ze ex-soldaat Sam ontmoette, kan ze aan niets anders denken. Sam is door zijn tijd in het leger zowel mentaal als fysiek beschadigd, maar zijn littekens maken hem alleen maar aantrekkelijker. Eindelijk kan de blindgeboren Alice voor iemand zorgen, in plaats van altijd zelf te worden verzorgd. Dan wordt de stad opgeschrikt door een reeks gruwelijke inbraken. Een mysterieus figuur sluipt in het holst van de nacht huizen in, waar hij zijn nietsvermoedende slachtoffers aanvalt, vernedert en genadeloos martelt. De politie heeft maar één aanknopingspunt: de dader heeft een opvallend litteken in zijn nek. Is het toeval, of maakt Alice’ onvoorwaardelijke liefde haar blind voor wie Sam werkelijk is?

Mijn mening 

Hij vindt me een lot uit de loterij. Hij heeft alleen oog voor mij, en – hoe ironisch het ook klinkt – ik heb alleen oog voor hem. Ik vind zijn gezelschap heerlijk. Als ik arm in arm met hem loop, voel ik me veilig, geborgen en geliefd.

Het Spannende Boeken Weken-boekje Wat jij niet ziet vertelt ons het verhaal van de visueel gehandicapte Alice. Het boekje is volledig vanuit haar perspectief geschreven. Een bijzonder verhaal waarbij je onder andere te lezen krijgt met wat voor struggles je als visueel gehandicapte te maken krijgt. Maar zeker ook over alles wat mogelijk is, ondanks de beperkingen die je hebt en dat je nooit de moed op moet geven. Een spannend verhaaltje met een onderliggende boodschap.

Door het geringe aantal pagina’s is het wat lastig om echt een volledig uitgewerkt/uitgediept verhaal neer te zetten. Alleen Alice wordt vrij goed uitgediept, je leert haar kennen en leeft met haar mee. Sam blijft een eendimensionale persoonlijkheid doordat hij nauwelijks wordt uitgewerkt. Ondanks dat kun je je wel een voorstelling maken van het gebeuren en de onderlinge verhouding. Het verhaal is redelijk spannend, maar de plot is vrij voorspelbaar. Leuk en lekker vlot te lezen verhaaltje voor tussendoor. Heerlijk voor in de tuin in de zon!

3 sterren voor Wat jij niet ziet, het geschenkboekje van De Spannende Boekenweken, geschreven door M.J. Arlidge.

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)