Titel: Het winkeltje in Cockleberry Bay
Auteur: Nicola May
Serie: Cockleberry Bay #1
Genre: Feelgood
Uitgever: Zomer & Keuning
Vertaling: Patricia Pos
Verschijningsdatum: April 2020
Aantal bladzijdes: 304
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Nicola May is een self-made schrijver, die haar eerste boeken uitbracht in eigen beheer en het schopte tot bestsellerauteur. Het eerste deel van haar Cockleberry Bay-serie, Het winkeltje in Cockleberry Bay, stond een maand lang op nummer 1 in de Amazon Kindle Store.

Achterflap:
Het zit hoofdpersoon Rosa Larkin allemaal niet mee. Als ze een vervallen winkeltje erft in een rustig dorpje in Devon, denkt ze eerst aan verkopen. Helaas voor haar zit er een clausule bij de erfenis waarin bepaald is dat de winkel niet verkocht mag worden. Ze mag hem alleen nalaten aan iemand die het verdient. Rosa besluit het een kans te geven en vertrekt met haar teckel Hot naar Devon. Ze zet alles op alles om het winkeltje in Cockleberry Bay tot een succes te maken. Maar ze kan het niet alleen. Gelukkig zijn er genoeg locals die haar een handje willen helpen… of tegenwerken.

Mijn mening:
Het winkeltje in Cockleberry Bay brengt je naar het pittoreske Devon. Rosa erft daar een vervallen winkelpandje en gaat proberen daar een gezellig winkeltje van te maken. Samen met haar teckeltje Hot probeert ze de lokale bevolking voor zich te winnen. Dit gaat niet zonder slag of stoot, elke inwoner heeft zijn eigen verhaal en het kost Rosa veel moeite de eerlijkheid en oprechtheid van de mensen op waarde te schatten. Meerdere keren stoot ze haar neus maar gaandeweg vindt ze haar draai en komen we meer en meer te weten wat het verhaal achter zowel het winkeltje als het verleden van Rosa is.

Rosa heeft een divers karakter, van leuk, ingetogen en sociaal heeft ze ook een wat wilde kant, eigenlijk een kant die ik niet zo bij haar vind passen maar juist daardoor is ze zo’n sprankelende persoonlijkheid. Ze heeft het in haar jeugd flink voor haar kiezen gehad en de vriendschap met Josh is haar heilig. Hij is de enige in haar leven die ze altijd heeft vertrouwd, hij heeft haar nooit in de steek heeft gelaten.

De schrijfstijl van Nicola May is wat mij betreft vergelijkend met die van Jenny Colgan, ook de opbouw van het verhaal heeft overeenkomsten. Mocht je dus fan zijn van Jenny Colgan dan kan ik je zeker ook de serie van Nicola May aanbevelen.

Nicola May schrijft feelgood waarin vooral de passie volop aanwezig is, er is zowel aandacht voor liefde in de vorm van onvoorwaardelijke vriendschap als het bedrijven van de liefde, deze combinatie zorgt voor een compleet plaatje.

Het winkeltje in Cockleberry Bay is het eerste deel in een serie en ik ben reuze nieuwsgierig hoe het verder zal gaan met Rosa, inmiddels is het tweede deel Ik zie je in Cockleberry Bay ook al verschenen.

Het winkeltje in Cockleberry Bay krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)