Titel: Het geheim van Grace
A
uteur: Mariska Overman
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: April 2020
Aantal bladzijdes: 300
Recensie: Danielle 

Over de auteur
Mariska Overman is 47 jaar oud, getrouwd met Rob, en heeft twee kinderen van 13 en 18. Ze woont in Hengelo, in het prachtige Twente. Samen met haar man heeft ze Bureau MORBidee, een communicatiebureau dat de dood bespreekbaar maakt.. 

In 2017 kwam haar thrillerdebuut uit: Hoofdzaak. In de hoofdrol Isabel Dieudonné, ex-rechercheur en specialist Postmortale zorg. In de tweede thriller Voltooid, die begin 2018 uitkwam, speelt Isabel wederom de hoofdrol. In januari 2019 verscheen deel 3 Verdoemd. In de zomer van 2018 verscheen er een teaser in de Flair in de vorm van een kortverhaal: Het witte huis, en in 2019 werd het al als Kobo Original uitgegeven als e-book in vier delen. Naast boeken schrijf ze blogs en columns over de dood en rouw, in vakbladen en op websites. In april 2020 is dan nu een spannend en mysterieus verhaal dat zich afspeelt in Ierland: Het geheim van Grace, verschenen. 

Achterflap
‘Kom je zomervakantie bij mij doorbrengen. Ik moet je wat vertellen. Iets van levensbelang.’
Wanneer Maud dit bericht van haar tante Josie in Ierland krijgt, is haar nieuwsgierigheid gewekt. Bovendien wil ze dolgraag weg uit Nederland na haar verbroken relatie. Maar als ze bij het witte huis van haar tante aankomt, wordt haar leven op zijn kop gezet. Maud raakt verzeild in een mysterieuze zoektocht naar haar afkomst, die haar kriskras door een duister Ierland voert.
En tussen alle perikelen door, verliest ze ook nog eens beetje bij beetje haar hart. Alleen… aan wie van de twee o zo verschillende mannen? 

Mijn mening:
Als je de thrillers van Mariska reeds gelezen hebt is het een nogal een omslag zodra je in dit boek begint te lezen. Ondanks dat er een lijk is, waan je je meteen in andere sferen zodra Maud het landgoed van haar Tante Josie betreedt. Hier komt ze tot de ontdekking dat haar verleden hier achter is gebleven en inmiddels met een aardige laag bedekt is. Het wordt een hele zoektocht om erachter te komen waar haar ‘roots’ vandaan komen en tevens zijn er twee mannen die beide wel heel veel aandacht aan haar willen besteden. 

Mariska heeft met Het geheim van Grace een heel bijzonder verhaal weten neer te zetten. De beschrijving van het eiland zijn mysterieus en spannend te noemen. En de personages die zich rondom Maud bevinden zijn al net zo geheimzinnig te noemen.  

Misschien was met Liam naar Dublin rijden een vlucht. Grappig, want naar Ierland vertrekken was een vlucht voor mij voorbije leven met Mark. Dit werd een vlucht in een vlucht. 

De verhaallijn is opbouwend en ondanks dat er door Maud naarstig opzoek wordt gegaan naar haar oorsprong mist het hier en daar wel qua kracht. Het is dan ook door de prettige schrijfstijl van Mariska dat je toch geboeid door blijft lezen. In Maud ligt niet zo een sterk personage maar daar zorgen de mannen die haar omringen dan wel voor. 

Het Geheim van Grace kan meer als een Feelgood Roman benoemd worden; hierdoor worden dan ook de eventuele verwachtingen omtrent een thriller weggenomen zodat je toch wel van dit boek kan genieten.  

Ik geef Het Geheim van Grace 3,5 ster. 

Danielle 

Leave a Reply

  • (not be published)