Titel: Onder invloed
Auteur: Marijke Verhoeven
Genre: Thriller
Uitgever: De Crime Compagnie
Publicatiedatum: Juni 2020 (eerder verschenen bij Elikser (2012))
Aantal bladzijden: 326 (Epub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Marijke Verhoeven volgde een opleiding aan de hotelschool en werkte in de evenementenorganisatie voordat zij besloot fulltime te gaan schrijven. In 2012 debuteerde zij met de thriller Onder invloed. Deze thriller is nu opnieuw uitgebracht bij De Crime Compagnie. Haar schrijven kenmerkt zich door een combinatie van spanning, sensuele romantiek en een vleugje humor.

Achterflap:
Huismoeder Emma blijft alleen en ontredderd achter met twee kinderen wanneer haar partner Joost met de noorderzon is vertrokken.

Om zich staande te houden en haar schulden te betalen moet ze alle zeilen bijzetten. Een voorstel om in korte tijd veel geld te verdienen, doet Emma haar grenzen verleggen. Tot ze merkt dat er geen weg terug is…

Mijn mening:
Onder invloed is van origine een thriller die al in 2012 is verschenen. Samen met het team van De Crime Compagnie heeft Marijke Verhoeven het verhaal in een nieuw jasje gestoken en dat is zeker de moeite waard geweest. De basis van Onder invloed is een gezinsdrama waarbij vader Joost zonder een bericht achter te laten plots verdwijnt en zijn vrouw Emma met hun twee kinderen ontredderd achterlaat. Onderzoek levert niets op maar het ontbreken van een lijk zorgt ervoor dat Joost niet doodverklaard kan worden en Emma dus met de gebakken peren zit om het maar even bot te zeggen. De financiële problemen stapelen zich op en Emma wordt letterlijk in het nauw gedreven. Zo heeft ze zichzelf dermate ernstig in de problemen gebracht dat de gevolgen niet meer te overzien zijn.

Het verhaal is realistisch neergezet, vele gezinnen die uit elkaar vallen krijgen te maken financiële problemen, ze zijn op dat moment kwetsbaar en als je dan de verkeerde mensen tegenkomt ben je daar niet tegen opgewassen. De personages zijn mensen zoals jij en ik, daaruit wordt duidelijk waar geldzorgen toe kunnen leiden.

Marijke Verhoeven heeft met Onder invloed een thriller geschreven die spannend is maar je ook laat nadenken over persoonlijke maatschappelijke problemen die je leven drastisch kunnen beïnvloeden. Geloof nooit dat jou dat niet zal overkomen want een kat in het nauw maakt rare sprongen en voor je het weet zit je er tot over je oren in.

Het verhaal laat de lezer tot het laatst toe in het ongewisse wat er nou daadwerkelijk met Joost gebeurd is en dat eerlijkheid het langst duurt, blijkt maar weer. De keuzes die gemaakt worden zou ik zelf niet maken, maar op het moment dat je toekomst uitzichtloos is, overheersen de zorgen en zal je op dat moment moeten handelen.

 

Ik heb genoten van Onder invloed, het bevat voldoende spanning, een vleugje romantiek en ook de emoties vliegen alle kanten op.

Originaliteit: 4
Spanning: 4
Schrijfstijl:4
Leesplezier: 4
Psychologie: 4
Plot: 4

Onder invloed krijgt hiermee dik verdiend 4 sterren.

Bianca


Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)