Titel: Fout Fout
Auteur: Jana Aston
Genre: Feelgood
Uitgeverij: SVM Publishing
Vertaling: Femke de Moor
Publicatiedatum: 26 mei 2020
Recensie: Danielle

Over de auteur
Jana Aston is een New Yorkse bestsellerauteur die van katten en koffie houdt.
Fout is haar eerst vertaalde boek in Nederland.

Achterflap:
Ik val altijd op de verkeerde mannen. Homo? Player? Moederskindje? Check, check en check. Nu kan ik niet stoppen met fantaseren over een van de klanten in de koffiebar, waar ik tussen de lessen door werk. Het is gewoon een onschuldige crush, toch? Het is niet zo dat ik deze man ooit buiten de koffiebar zie. Het is niet alsof ik hem ga zien als ik in de studentenkliniek een anticonceptiemiddel probeer te krijgen. Terwijl ik een ziekenhuishemdje draag. Zittend op een onderzoekstafel. Omdat hij de dokter is. Schiet me nu maar dood. Maar wat als de man over wie ik de vuilste, meest schandalige fantasieën heb gehad, voor één keer allesbehalve fout blijkt te zijn?

Mijn  mening:
Het is beter dat je zonder enige intentie dit boek begint te lezen. Dit is het beste om het eindresultaat te kunnen beoordelen. Er wordt een poging gedaan om er een vleugje romantiek/erotiek in te verwerken. De combinatie die gemaakt wordt door de crush als beroep gynaecoloog te geven wekt wel onhandige situaties op. En die bevorderen nou niet meteen de juiste setting van het verhaal.

Het is dan ook niet verrassend te noemen dat je heel makkelijk door dit verhaal heen leest maar weinig connectie krijgt met de personages. Het is een redelijk van de hak op de tak-verhaal met weinig diepgang. Ook zijn er redelijk wat toevalligheden die voorbij komen.

Toch is het wel even een leuk feelgood romannetje die je even los maakt van de buitenwereld. Mochten er nog boeken van haar vertaald worden, is het als tussendoortje altijd wel leuk om op te pakken.

Ik geef Fout 2 sterren.

Danielle

Leave a Reply

  • (not be published)