Kijken jullie weer mee naar wat er de komende maand verschijnt? Valt mee hoor, maar misschien vind je nog iets leuks voor als je op vakantie gaat (of thuis blijft):

Zonder gezicht – Robert Bryndza (7 juli)
Zestien jaar geleden was Kate Marshall een veelbelovende jonge politiedetective bij de Londense politie. Tot ze de opdracht kreeg een seriemoordenaar op te sporen, en hij haar eerst vond. Kate’s carrière eindigde in een schandaal en ze bleef getraumatiseerd, verraden en publiekelijk vernederd achter.
Jaren later worstelt Kate nog steeds met de gevolgen als ze de kans krijgt haar verleden recht te zetten. Er lijkt een copycat-moordenaar actief die het afgrijselijke werk van zijn idool voortzet. Kate wordt opnieuw de verwrongen geest in getrokken van een moordenaar die ze maar al te goed kent. Ooit was ze het beoogde vijfde slachtoffer – en zijn opvolger lijkt vast van plan om het werk nu af te maken.

 

Een nieuwe kans in Cockleberry Bay – Nicola May (7 juli)
Alle favoriete karakters (natuurlijk inclusief hond Hot) van de Cockleberry Bay-serie keren nog een laatste keer terug in ‘Een nieuwe kans in Cockleberry Bay’, het slot van de populaire serie van Nicola May. Rosa runt een succesvol café en ze wil graag een eigen gezinnetje beginnen. Ze denkt er daarom over na om haar geërfde winkeltje te verkopen, maar dat gaat niet zomaar. In het contract is een clausule opgenomen dat ze de winkel alleen mag nalaten aan iemand die het verdient. Wie kan ze kiezen? En hoe weet ze of het de juiste beslissing zal zijn?

 

Gevaarlijke stroming – Preston & Child (16 juli)
Pendergast en junior agent Coldmoon raken verzeild in een race tegen de klok als tientallen identieke groene sneakers met daarin een afgehakte menselijke voet aanspoelen op een eiland voor de kust van Florida.
Pendergast begint met tegenzin aan de zaak, maar voelt zich algauw aangetrokken tot dit absurde mysterie. Tot overmaat van ramp blijven er tijdens het onderzoek alsmaar meer voeten aanspoelen. Pendergast en Coldmoon komen tegenover een tegenstander te staan die krachtiger en dodelijker is dan ze ooit zijn tegengekomen.

 

Ryan’s bed – Tijan (1 juli)
Die eerste nacht kroop ik bij toeval in Ryan Jensens bed. Ik kende hem nauwelijks en ik dacht het het bed van zijn zus was, dat het haar slaapkamer was. Het duurde even voordat ik me mijn fout realiseerde en op dat moment had ik weg moeten gaan. Dat deed ik niet. Ik ging niet weg. Ik voelde geen schaamte. Ik kon me eindelijk ontspannen. En die nacht, op dat moment, was dat het enige waar ik naar snakte. Ik vroeg of ik mocht blijven. Dat mocht.
De waarheid? Ik wilde dat ik nooit zijn bed meer uit hoefde. Als ik daar voor altijd had kunnen blijven liggen, zou ik dat hebben gedaan.
Ryan werd mijn redding.
Want vier uur daarvoor had mijn tweelingzus zelfmoord gepleegd.

 

Hinderlaag – James Patterson (9 juli)
Slechts enkele uren nadat Alex Cross en zijn partner getuige zijn geweest van de dood van een moordenaar die ze zelf hadden opgepakt, wordt Cross opgeroepen bij de plaats delict van een copycatmoordenaar. Op het lichaam is een briefje bevestigd: “Je hebt het weer vreselijk verprutst, dr. Cross. M.’
De geheimzinnige “M’ lokt Cross weg uit Washington naar plekken waar eerder moorden zijn gepleegd; cold cases waarvan de gelijkenissen langzaamaan zichtbaar worden, en die bovendien refereren aan geheimen uit de familie van Alex Cross zelf.
Het wordt duidelijk dat “M’ maar op één ding uit is. En als de moordenaar dat zou lukken, zou Cross’ leven niets meer waard zijn.

 

Het mes van de sluipmoordenaar – Sarah J. Maas (31 juli)
Celaena Sardothien is Adarlans meest gevreesde sluipmoordenaar. Officieel ligt haar loyaliteit bij Arobynn Hamel, meester van het Sluipmoordenaarsgilde, maar in werkelijkheid vertrouwt ze alleen haar collega Sam. In deze vijf verhalen, die zich afspelen voor De glazen troon, volgen we Celaena op vijf gevaarlijke missies, van afgelegen eilanden tot woestijnen vol vijanden, waar ze vecht om slaven te bevrijden en zich te wreken op tirannieke heersers. Maar er is één probleem: deze missies gaan recht in tegen het beleid van Arobynn Hamel. En op verraad staat de allerhoogste straf…

 

Op slot – Chris McGeorge (23 juli)
Kara Lockhart is net begonnen aan haar levenslange gevangenisstraf in HMP New Fern – een gloednieuwe zwaarbewaakte gevangenis voor vrouwen. Ze is veroordeeld voor een moord die ze zweert niet te hebben gepleegd.
En dan wordt ze op een ochtend ook nog wakker naast haar vermoorde celmaat. De deur is de hele nacht op slot geweest, en dus is Kara de enige verdachte. Er is alleen een probleem – Kara weet zeker dat zíj het niet gedaan heeft. Dus wie wel? En houdt het verband met haar onterechte veroordeling?
Hoe vind je een moordenaar op een plek waar iedereen er een is?

 

Bloemen van de duisternis – Tatiana de Rosnay (10 juli)
Clarissa, een schrijver met een getroebleerd verleden, verlaat na een afschuwelijke ontdekking haar echtgenoot. Ze vindt een nieuw appartement via CASA, eigenaar van een gewild complex dat exclusief bestemd is voor kunstenaars. Maar al snel krijgt ze het gevoel dat iemand haar continu bespiedt; dromen en werkelijkheid beginnen in elkaar over te lopen. Clarissa wordt steeds labieler. Wie zit er achter CASA? Aangemoedigd door haar kleindochter gaat Clarissa zelf op onderzoek uit, maar haar dochter vreest dat haar moeder de grip op de werkelijkheid verliest. Is Clarissa inderdaad een fragiele schrijver met te veel fantasie, of is ze een beangstigende waarheid op het spoor?

 

Lockdown – Peter May (1 juli)
Londen is het epicentrum van een wereldwijde pandemie en de stad is volledig in lockdown. Geweld en onrust liggen overal op de loer en niemand is veilig voor het dodelijke virus dat al duizenden slachtoffers heeft geëist. Ziekenhuizen zijn overvol, hulpdiensten machteloos.
Rechercheur Jack MacNeil heeft ontslag genomen bij de politie, ligt in scheiding en maakt zich zorgen om zijn zoon, die het virus opgelopen lijkt te hebben. Op zijn laatste dag wordt hij er toch nog op uitgestuurd om de moord op een kind op te lossen, nadat er een zak botten op een bouwplaats voor een noodziekenhuis is gevonden. De meedogenloze dader doet er alles aan om MacNeil tegen te werken en in een uitgestorven Londen begint een race tegen de klok. Door wie wordt MacNeil als eerste tegengehouden: de moordenaar, of het virus?

 

Inktzwart – Ragner Jonasson (14 juli)
Op een heldere zomeravond, aan de oever van een stille fjord in Noord-IJsland, wordt een man op brute wijze doodgeslagen. Als een vulkaanuitbarsting een aswolk veroorzaakt die het heldere midzomerlicht verduistert, verlaat een jonge verslaggever Reykjavík om op onderzoek uit te gaan. Ze is zich er niet van bewust dat het leven van een onschuldig persoon op het spel staat. Ari Thór Arason en zijn collega’s van het piepkleine politieteam van Siglufjörður worstelen met de complexe zaak, terwijl ze ook kampen met hun eigen sores.
Welke geheimen had de dode man? En wat verbergt de jonge verslaggever? Onuitgesproken verschrikkingen uit het verleden hangen als een donkere wolk boven alle betrokkenen en intussen moet Ari Thór alles op alles zetten om de zaak op te lossen voordat er nog meer doden vallen.

 

Liefde met vertraging – Laura Jane Williams (7 juli)
Nadia neemt elke ochtend de metro van halfacht. Behalve als ze zich verslaapt, wat nogal vaak gebeurt. Daniel neemt écht elke ochtend de metro van halfacht, wat voor hem niet zo moeilijk is, want sinds het overlijden van zijn vader heeft hij nog geen nacht goed geslapen.
Op een ochtend wordt Nadia door haar vriendin Emma geattendeerd op een berichtje in de krantenrubriek aansluiting gemist: “Aan dat waanzinnig leuke blonde meisje op de Northern Line met de designertas en de jurk met koffievlekken. Ik ben die gast die bij de deuren van jouw wagon staat. Een keer iets drinken?’
Nadia weet het zeker: dit gaat over háár! De mysterieuze Metroman intrigeert haar, en ze haast zich de volgende morgen, ruim op tijd, naar het station. Maar op de een of andere manier lopen ze elkaar steeds mis. Tot het hen dan toch eindelijk lukt een afspraakje te maken… en Daniel niet komt opdagen!

 

Verbannen – James Swallow (7 juli)
Een Servische bende wiens winsten afkomstig zijn van valse kernwapens. Een onteerde Russische generaal met toegang tot het échte werk.
Een wraakzuchtige Somalische krijger met een doel waarvoor hij de hele wereld zou laten afbranden. Een vervallen overheidsinstantie zonder de informatie om hem te stoppen. Slechts één man die ziet wat eraan komt. En zelfs hij kan het misschien niet voorkomen…
Marc Dane racet tegen de tijd van geheime CIA-gevangenissen naar de wolkenkrabbers van Dubai en van stormachtige olieplatforms voor de Afrikaanse kust naar de oude grotten onder Napels.

 

Geen weg terug – David Klass (9 juli)
De FBI is een massale klopjacht gestart op een ongrijpbare en uiterst slimme aanslagpleger. Hij heeft zojuist zijn zesde doelwit getroffen, de Boon Dam in Idaho, waarbij een twaalftal mensen zijn omgekomen. De terrorist, die door de pers Green Man is gedoopt, verklaart dat deze drastische aanslagen – elk doelwit zorgvuldig uitgekozen vanwege de impact op het milieu – noodzakelijk zijn om de aandacht van de wereld te vestigen op de onomkeerbare gevolgen van klimaatverandering.
De FBI heeft geen echte aanwijzingen. Het is alsof Green Man elke stap van hun onderzoek kan voorspellen en al hun tactieken vakkundig ontwijkt. Tot de jonge agent Tom Smith de taskforceleider benadert met een onverwacht inzicht. Tom, computerprogrammeur van opleiding, is misschien de enige persoon die de unieke vaardigheden bezit om Green Man te vinden voordat hij opnieuw toeslaat.

 

 

Leave a Reply

  • (not be published)