Op 9 juli verschijnt bij Uitgeverij Cargo de nieuwe thriller van James Patterson, Hinderlaag. In samenwerking met de uitgever mogen wij 3 exemplaren verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal

Slechts enkele uren nadat Alex Cross en zijn partner getuige zijn geweest van de dood van een moordenaar die ze zelf hadden opgepakt, wordt Cross opgeroepen bij de plaats delict van een copycatmoordenaar. Op het lichaam is een briefje bevestigd: “Je hebt het weer vreselijk verprutst, dr. Cross. M.’

De geheimzinnige “M’ lokt Cross weg uit Washington naar plekken waar eerder moorden zijn gepleegd; cold cases waarvan de gelijkenissen langzaamaan zichtbaar worden, en die bovendien refereren aan geheimen uit de familie van Alex Cross zelf.

Het wordt duidelijk dat “M’ maar op één ding uit is. En als de moordenaar dat zou lukken, zou Cross’ leven niets meer waard zijn.

Over de auteur

James Patterson (Newburgh, Orange County, 1947) is een Amerikaans auteur van een groot aantal thrillers, zowel in een serie als losstaand. Minder bekend in Nederland is dat hij ook een groot aantal boeken voor tieners en jongvolwassenen schreef.

Patterson debuteerde in 1976 met het boek The Thomas Berryman number, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor het beste debuut. Inmiddels is hij een van de bestverkopende auteurs ter wereld, met meer dan driehonderd miljoen verkochte exemplaren op zijn naam. Vooral populair onder zijn boeken zijn de Alex Cross- en Women’s murder club-series, maar Patterson schreef ook regelmatig standalones. Een aantal van zijn verhalen is verfilmd. Zo was de verfilming van Meisjes plagen… (Kiss the Girls, 1995) van Paramount Pictures (1997), met Morgan Freeman als Alex Cross, een ware kaskraker. Een groot aantal van zijn boeken schreef hij samen met co-auteurs, waaronder Michael Ledwidge, Maxine Paetro, Andrew Gross en Mark T. Sullivan.

Alex Cross
Alex Cross, de Afro-Amerikaanse rechercheur en forensisch psycholoog gaat al twintig thrillers mee. Geestelijk vader is James Patterson, de bestverkopende thrillerauteur ter wereld. Hij besluit over Cross te schrijven omdat hij zich ergert hoe in Hollywood zwarten worden geportretteerd. ‘Zijn’ Cross is meer een held.

Cross, aanvankelijk werkzaam voor de politie in Washington D.C., maar later in dienst van de FBI, is dus uit het goede hout gesneden. Hoewel hij goed opgevoed is en een…

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • Hoeveel exemplaren van zijn boeken zijn er al verkocht (wereldwijd)?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 12 juli 2020 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘Hinderlaag’. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens en of je liever een paperback of e-pub ontvangt!

Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂

Succes!


Bestel dit boek bij Bol.com

 

Bestel dit boek bij Bazarow.com

 

Bestel dit boek bij Libris.nl

Leave a Reply

  • (not be published)