Titel: De Spiegel der Duisternis De spiegel der Duisternis
Auteur: Dorotheé de Rooy
Serie: De Orde van de Gouden Leeuw #2
Genre: Jeugdboek
Uitgeverij: Van Goor
Cover en illustraties: Sophie Pluim
Publicatiedatum: Juni 2020
Aantal bladzijdes: 240
Recensie: Lilian 

Cover
Deze cover heeft net als die van deel 1, een grote aantrekkingskracht en is in één woord: geweldig! Het springt eruit en is zeer uitnodigend uit, dit boek moet je even aanraken en oppakken. De zilveren kern stelt een spiegel voor, de spiegel der duisternis, waar het boek om draait. Alle tekeningen op de cover en boven de hoofdstukken hebben betrekking op het verhaal. Erg mooi, zeker ook de binnenkant, waarop de plattegrond is weergegeven.

Auteur
Dorothée de Rooy studeerde rechten in Amsterdam en volgde een opleiding tot scenarioschrijver in New York. Na vijf jaar in de advocatuur werkte zij als comedian en schrijver voor televisieprogramma’s. De Orde van de Gouden Leeuw (2019) is haar debuut en het eerste deel van een trilogie.

Achterflap/samenvatting
Het zinderende vervolg op De Orde van de Gouden Leeuw.

Het kwaad rukt op…
Lucy en haar vrienden Alfred, Sam en Milstone moeten zes Onnavolgbare Opdrachten uitvoeren om te voorkomen dat Schaduwheer Jaldabaz het Rijk vernietigt. De Boom der Kennis vertelt Lucy wat haar derde opdracht is en de vrienden trekken verder.
Ondertussen wordt de situatie in het Rijk steeds grimmiger. Jaldabaz en zijn Legioen rukken verder op; zijn troepen marcheren door de straten van Biedelberg en de Antroponieten zijn overal. De kracht van de Hart Steen neemt snel af en de verantwoordelijkheid om het Rijk te redden drukt zwaar op Lucy’s schouders. Ze kan niet anders dan het duister in de ogen kijken. Zal het haar lukken om het licht te blijven zien?

Met prachtig geïllustreerde kaart van het Rijk door Sophie Pluim voorin!
Lees ook het eerste deel in de serie: De Orde van de Gouden Leeuw, dat is genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2020.

Mijn mening
Wat heerlijk om weer over Lucy en haar vrienden Alfred, Sam en Milstone te kunnen lezen. Na deel 1 was ik zo benieuwd naar het vervolg en hun nieuwe avonturen!

Nieuwe opdrachten met allerlei spannende en gevaarlijke acties staan te gebeuren en hoe langer hun missie duurt hoe grimmiger de sfeer in het Rijk wordt. Ze dienen in totaal zes Onnavolgbare Opdrachten uit te voeren en ze hebben er pas twee voltooid.

Voor het volbrengen van de derde opdracht dienen ze naar Cheldea af te reizen om het duister in de ogen te kijken.

Maar eerst moet je de derde Opdracht volbrengen en die luidt als volgt: maak contact met het Orakel van Cheldea en kijk de duisternis in de ogen. Want om een einde te kunnen maken aan enig duister, moet je durven kijken naar hoe het ooit begon.

Dit is niet zonder gevaar, want je kunt jezelf verliezen in de duisternis en er niet meer van los komen. Ook voor de bewoners van Biebelberg is deze opdracht niet zonder gevolgen. De troepen van Jaldabaz marcheren door de straten en er zijn gemaskerde mannen die niet veel goeds in zin hebben. Ze zijn allemaal opzoek naar de Spiegel der Duisternis en op hun zoektocht vernielden ze ruiten en halen ze huizen overhoop.

In dit deel worden we als lezer weer meegenomen in het Rijk met zijn wonderlijke schepsels en doen we een aantal gewesten aan. Zo ook het gewest Koren en Melk, waar ze, door de aanwijzingen van een Norn de Hart Steen vinden. Ze moeten deze zo snel mogelijk op een veilige plek verstoppen, want deze mag niet in handen van Jaldabaz vallen. Als dat gebeurt dan is alles voor niets geweest.

Toen ze de aarde rondom de Hart Steen helemaal had weggeveegd, barstte er een heldere en betoverend mooie lichtstraal uit de grond omhoog, recht de lucht in. Ze voelden het allemaal in hun borstkas. Als nooit tevoren voelden ze de vonk in hun hart oplichten. Ze voelden zich krachtiger, gelukkiger en zelfverzekerder dan ooit.

Voor de vierde Opdracht hebben ze de sleutel van het al nodig, de Salomonssleutel. Deze sleutel is nodig voor het volbrengen van de vierde onnavolgbare Opdracht en daarvoor moeten ze afreizen naar de crypte van Sint-Lubin, die zich in een duizend jaar oude kathedraal bevindt. Deze opdracht is een hele zware, mede door de Antroponieten die hun missie proberen te dwarsbomen en die nergens voor terug deinzen.

Ook ditmaal zit je als lezer direct in het verhaal en leef je mee met het viertal dat er alles aan doet om het Rijk te redden. Dit alles wordt nog extra bemoeilijkt als onder hun vrienden een verrader blijkt te zitten, wat een hoop ellende, verdriet en tegenslag tot gevolg heeft. Hoe gaan ze hier weer uitkomen? Daarvoor moeten we helaas nog even wachten, want dat zal te lezen zijn in het derde en laatste deel van De Orde van de Gouden Leeuw.

Echt een aanrader voor iedereen, die van een fantasievol, mysterieus en spannend verhaal houdt. Stap in de wereld van De orde van de Gouden Leeuw en laat je meeslepen!

Spanning: 5
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 5
Psychologie: 4

De Spiegel der Duisternis van Dorotheé de Rooy krijgt van mij 4,5 ster.

Lilian

Leave a Reply

  • (not be published)