Titel: Regels van het spel Regels van het spel
Auteur: Jilliane Hoffman
Serie: C.J.Townsend #4
Genre: Thriller
Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
Vertaling: Jan Smit
Publicatiedatum: Mei 2020
Aantal bladzijdes: 416
Recensie: Bianca

Auteur:
Jilliane Hoffman werkte als officier van justitie in Miami, waar ze vooral werkte aan zware misdrijven. Ze was adviseur voor justitie in Florida en heeft de FBI bijgestaan in talloze misdaadonderzoeken. Haar thrillers, waaronder Vergelding, De snijkamer en De kleine getuige, zijn regelrechte bestsellers.

Achterflap:
Wanneer in Miami het zwaar toegetakelde lijk van een vermiste vrouw wordt gevonden, komt procureur C.J. Townsend in haar onderzoek een geheim forum op het spoor: mannen betalen veel geld om live toe te kunnen kijken hoe argeloze vrouwen deelnemen aan een gruwelijk spel waarbij ze uiteindelijk sterven. Ze zet alles op alles om de groep op te rollen, maar dan verdwijnt er weer een jonge vrouw. Terwijl C.J. doorkrijgt dat de regels van het macabere spel gewijzigd zijn, verandert haar eigen leven in een nachtmerrie…

Mijn mening:
Inmiddels is het vier jaar geleden dat het laatste deel in de C.J Townsend serie is verschenen, moeilijk dus om terug te halen wat zich toentertijd allemaal heeft afgespeeld. Hoffman heeft hier rekening mee gehouden en geeft voldoende informatie over het verleden om snel de draad weer op te kunnen pakken.

C.J krijgt het zowel in haar huwelijk als tijdens haar werk zwaar voor de kiezen. Er worden in haar privéleven ethische dilemma’s voorgelegd waar C.J goed over na moet denken. Ondertussen eist tevens haar werk al haar aandacht op en zit ze als het ware in een spagaat. De zaken waar ze aan werkt hebben een dermate impact op haar als persoon dat het geen baan is die je tot je pensioen vol kan houden.

Hoffman heeft een schrijfstijl die je stil doet staan bij psychisch emotionele gevolgen van het werken als procureur, zij brengt emoties over waarbij je zowel de rillingen over je rug voelt lopen als waarvan je een brok in je keel krijgt. Emoties schieten alle kanten op en het draait in dit verhaal zeker niet alleen over het opsporen van daders, het is vooral het leven als procureur dat indruk maakt. Gedurende het lezen is het verhaal af en toe iets te ongeloofwaardig, dit hangt samen met de dubbelrol die C.J Townsend speelt, maar waar ik niet over uit kan weiden omdat ik dan spoilers weggeef. Het thema wat Hoffman heeft gebruikt is niet nieuw, het komt in meer thrillers voor maar de rol van de politie heeft ze wel op een andere manier weten in te kleden waardoor het toch origineel is.

Het eind van Regels van het spel is bevredigend, er blijft nog een klein kiertje van de deur open maar ik zou C.J Townsend adviseren te stoppen en goed na te denken wat ze wil met haar verdere leven.

Dit betekent niet dat ik Jilliane Hoffman beu ben, zeer zeker niet, zij moet zeker doorgaan met schrijven aan haar andere serie of standalones.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 4
Psychologie: 3
Plot: 3
Spanning: 4

Regels van het spel krijgt hiermee 3,5 ster.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)