En hier is alweer het laatste overzicht voor de komende maand!

Overlever – J.D. Robb (4 augustus)
Eve Dallas krijgt een zaak toegewezen die volkomen onoplosbaar lijkt. Er is ingebroken in het huis van de familie Swisher, het peperdure alarmsysteem is omzeild en de familieleden zijn in dodelijke stilte met militaire precisie omgebracht. Dit is duidelijk het werk van professionals, maar hoewel er geen spoor van dna te vinden is, hebben de daders één grote fout gemaakt: ze hebben Nixie, de negenjarige dochter des huizes, over het hoofd gezien. Ondanks de afschuwelijke herinneringen aan haar eigen verleden die het meisje bij haar oproept, neemt Eve haar in huis, en zet alles op alles om de moordenaars van Nixies familie te vinden.

 

Lift – Linwood Barclay (11 augustus)
Maandag. Vier mensen stappen in een lift in Manhattan. Ze drukken op de knop voor hun verdieping, maar de lift klimt door naar de top, waar hij een paar seconden pauzeert – voordat hij valt. Recht naar beneden, tot hij te pletter slaat. Het lijkt een gruwelijk ongeluk. Maar op dinsdag vindt er opnieuw een incident plaats, in een andere wolkenkrabber. En op woensdag weer.
In New York – een van de meest verticale steden ter wereld – breekt chaos uit. Dit kan geen toeval zijn. Dit is een koude, berekenende poging de stad te terroriseren. En het werkt: kantoorwerknemers weigeren nog naar hun werk te gaan en hulpdiensten rukken niet meer uit voor oproepen op hoge etages. Wie zit hierachter? Hebben deze dodelijke sabotageacties iets te maken met het lijk zonder vingers dat werd gevonden? In een race tegen de klok proberen twee ervaren rechercheurs en een journalist de antwoorden te vinden voordat de nieuwste, en hoogste, woontoren van de stad op donderdag feestelijk wordt geopend.

 

Grid – Nick Cook (25 augustus)
Elke dag wordt de president van de Verenigde Staten met de dood bedreigd. De Secret Service verzekert hem dat hij geen gevaar loopt, maar hij gelooft hen niet langer. Want keer op keer droomt hij over zijn eigen dood, een nachtmerrie die zo realistisch is dat het lijkt alsof hij gewaarschuwd wordt.
Josh Cain, lijfarts van president Robert S. Thompson, wordt verzocht om naar een kerk nabij het Witte Huis te komen, waar een ex-marinier dreigt zelfmoord te plegen. De man vertelt hem over een plot om de president te vermoorden en onthult geheimen die hij niet kán weten, voordat een politiekogel een eind maakt aan zijn leven. Het is het begin van een reeks gebeurtenissen die Cain met andere ogen naar de wereld om hem heen doen kijken. Naar wat werkelijk is en wat niet…

 

De beste leugen – Tanen Jones (6 augustus)
Na de dood van haar vader moet Leslie op zoek naar haar zus Robin, die ze al tien jaar niet meer heeft gezien. Alleen als ze samen naar de notaris gaan, hebben ze recht op het geld dat hun vader hun naliet. Maar als Leslie haar zus eindelijk heeft getraceerd, blijkt Robin net daarvoor gestorven aan een overdosis.
Wanhopig vertelt Leslie haar verhaal aan Mary, een huisgenote van Robin, en samen bedenken ze een plan om toch de erfenis te kunnen innen, waarbij Mary de rol van Robin speelt. De gelijkenis is goed genoeg, en wat kan er misgaan? Maar dan komt Mary erachter dat Leslie haar niet de volledige waarheid heeft verteld, en dat de opdracht moeilijker en gevaarlijker is dan verwacht. Vanuit het perspectief van drie vrouwen wordt langzaam duidelijk dat niemand de
waarheid spreekt. Maar wie vertelt de beste leugen?

 

Met de stroom mee – Afra Beemsterboer (11 augustus)
De 46-jarige Anna Groenendijk, hoofdpersoon van ‘Met de stroom mee’, is al elf jaar weduwe nadat haar man Koen verdronk in de haven. Sinds die tijd blijft ze aanmodderen met de vragen die hij achterliet. Dan doet een vreemdelinge haar intrede in het plaatsje, en zij brengt dingen in beweging voor zowel Anna als haar oudste dochter, de 20-jarige Bente. Langzaam maar zeker ontdekt ze een geheim verleden van haar man. Deze karaktergedreven roman van Afra Beemsterboer gaat over een moeder die dezelfde fouten dreigt te maken als haar eigen moeder, en haar volwassen dochter die haar de spiegel voorhoudt die ze zelf niet ziet.

 

De echtgenotes – Tarryn Fisher (24 augustus)
Je hebt die andere vrouwen nooit ontmoet. Jullie weten geen van allen van elkaars bestaan. Je weet alleen dat je jouw man maar één dag in de week ziet, vanwege zijn drukke bestaan. Maar je houdt zoveel van hem dat dit je niets kan schelen. Dat maak je jezelf tenminste wijs. Maar op een dag, bij het doen van de was, vind je een stukje papier in zijn zak: een notitie over een afspraak met een vrouw die Hannah heet. Op de een of andere manier weet je dat dit een van zijn andere vrouwen is.
Je dacht dat je geen moeite had met de manier waarop je samenleefde, maar toch besluit je deze vrouw op te zoeken. Je vindt haar en sluit vriendschap met haar, onder valse voorwendselen. Hannah heeft geen idee wie jij eigenlijk bent. Op een dag zie je Hannah op een van jullie afspraken met een aantal blauwe plekken. Je vermoedt dat zij wordt mishandeld door haar echtgenoot die dus ook jouw echtgenoot is. Maar tegenover jou is hij nooit gewelddadig geweest.
Wie is die man van jou eigenlijk? En hoe ver wil je gaan om de waarheid te achterhalen? Zou je je eigen leven wagen?

 

Jacht – Cis Meijer (25 augustus)
Er breekt brand uit op school. De politie vermoedt kortsluiting, maar Sam twijfelt. Ze gaat op onderzoek uit, vooral ook omdat haar favoriete docente ernstig gewond is en in coma ligt.
Twee maanden later organiseert de school een dropping in de Duitse bossen. Een spannende uitdaging die Sam om meerdere redenen wil winnen. Al snel verandert de dropping in een onheilspellende nachtmerrie: Sam voelt zich opgejaagd. Heeft iemand reden om haar voorgoed uit de weg te ruimen?

 

Aan de wilde kust – Nora Roberts (25 augustus)
De Towers, het familiehuis op de hoge rotsen, is al generaties lang het hart van de familie Calhoun. Maar het is in verval geraakt, en elke noodoplossing brengt nieuwe perikelen met zich mee.
Het is van het grootste belang dat Suzanne Calhoun de kostbare juwelen vindt die ooit door haar overgrootmoeder zijn verstopt. Ze roept de hulp in van Holt, die meer van dit mysterie zou weten. Holt heeft er weinig zin in, tot hij Suzanne ontmoet…
Megan O’Reilly komt op het landgoed werken en maakt kennis met Nathaniel, een vriend van de zusjes Calhoun. Hoewel Megan hem leuk vindt, is ze vastbesloten niet op zijn avances in te gaan – maar de romantische omgeving maakt dat er niet makkelijker op!

 

De kaasfabriek – Simone van der Vlugt (25 augustus)
Amsterdam, 1892. Lydia rouwt om de dood van haar ouders, die kort na elkaar zijn overleden. Ze heeft hun huis in Amsterdam en buitenhuis in Purmerend geërfd. Ondanks het verlies zit ze vol ideeën voor de toekomst en voor het uitvoeren van haar vaders plannen: een moderne kaasfabriek beginnen, op stoomkracht en met een hoge productie. Maar als vrouw alleen mag ze geen onderneming starten: ze moet samenwerken met een moderne boer uit de omgeving, Huib Minnes. Samen bouwen ze de grootste kaasfabriek van Noord-Holland.
Antwerpen, 1914. Nora, de dochter van Lydia, trouwt met Ralph Reymaekers en het paar vestigt zich in de havenstad. Na een ernstig conflict met haar moeder over haar afkomst is Nora blij weg te zijn uit Waterland. Maar dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en moeten ze in een gruwelijke nacht vluchten uit Antwerpen. Hoe zal de toekomst eruit komen te zien voor deze vooruitstrevende vrouwen?

Leave a Reply

  • (not be published)