Titel: De kinderen van het klooster
Auteur: Sandrine Destombes
Genre: Thriller
Uitgever: Xander Uitgevers
Vertaling: Floor Borsboom
Publicatiedatum: Juni 2020
Aantal bladzijdes: 302
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Sandrine Destombes (1971) is evenementenmanager en woont in Parijs. Haar debuut Het dubbele geheim van de familie Lessage was haar grote wereldwijde doorbraak.

Achterflap:
In het kleine dorpje Crest staat al sinds mensenheugenis een klooster dat enkel door vrouwen wordt bewoond. Als de jonge politieagent Benoit een verdachte bestuurder en een verward kind aanhoudt, weet hij nog niet dat hij aan het begin staat van de grootste zaak van zijn leven en dat het geheimzinnige klooster er een centrale rol in speelt. De duistere waarheid over de groep vrouwen komt op akelige wijze naar boven als er een reeks mannenlichamen wordt opgegraven…

Mijn mening:
Na het lezen van het debuut van Destombes, Het dubbele geheim van de familie Lessage, was ik zeer benieuwd naar haar volgende boek. De kinderen van het klooster speelt zich af in en om het kleine dorpje Crest. Plaatselijk agent Benoit heeft als wens om aan een grote zaak te mogen werken en als dat gebeurt zal hem dat zijn leven lang bijblijven. Tijdens een op het eerste gezicht onschuldige aanhouding gaat er daarna een grote beerput open.

Het is niet te bevatten wat er zich in en rondom het bewuste klooster af heeft gespeeld.

Zodra de aanhouding plaatsvindt, is er voor Benoit geen weg meer terug en word je als lezer getuige van bizarre gebeurtenissen.

Destombes is er zeker in geslaagd om de zieke geest van mensen te verwerken in een aangrijpend verhaal. Toch weet de schrijfstijl van Destombes mij niet helemaal te overtuigen van de heftigheid en de ernst van hetgeen er plaatsvindt, ik mis hierin een emotionele betrokkenheid, de gevoelige snaar wordt niet geraakt. Het onderwerp komt wel binnen maar de personages zouden meer los moeten maken, dat is jammer.

Toch is het verhaal van De kinderen van het klooster een verhaal wat mij qua thema zeker altijd bij zal blijven, het doet mij op een bepaalde manier denken aan racisme maar dan wel belicht op een ander vlak, hier weid ik verder niet over uit omdat ik dan spoilers weg zou geven.

De plot is goed doordacht en zeker onvoorspelbaar, tot aan het einde toe blijven er vragen open die pas op het allerlaatste moment beantwoord worden.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 3
Leesplezier: 3
Psychologie: 4
Spanning: 4
Plot: 4

De kinderen van het klooster komt hiermee op 3,5 ster.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)