Gisteren lukte het even niet om een overzicht te plaatsen, maar hier is het volgende lijstje van wat er zoal in de boekhandel te vinden is vanaf september:

In eigen hand – Linda Jansma (2 september)
Wanneer Nikki Benjamins haar baas een blauw oog slaat, betekent dat het einde van haar carrière bij de Amsterdamse recherche. Ze besluit een eigen recherchebureau te beginnen.
Dan klopt voormalig hoofdinspecteur Ferry Akkermans bij haar aan voor hulp. Zijn zoon is verongelukt toen hij tegen een boom reed, maar Ferry twijfelt aan het onderzoek van zijn ex-collega’s. Was het wel een ongeluk?

 

Alex B. – Arjan Alberts (14 september)
In Alex B. volgen we drie personages die zonder dat ze het weten een belangrijke rol spelen in de ontmaskering van een grote doofpotaffaire op het ministerie van Justitie. Als hooggeplaatste ambtenaren alles op alles zetten om zichzelf te redden, een hyperintelligente psychopaat op wraak zint en oude vrienden elkaar de hand boven het hoofd houden, kan dat alleen maar uitmonden in het meest gruwelijke scenario…

 

Drie weduwen – Cate Quinn (8 september)
Tegen de wensen van zijn familie en de regels van de mormoonse kerk in, trouwt Blake Nelson met drie vrouwen. Samen trekken ze zich terug in een geïsoleerde boerderij in de wildernis, kilometers van de bewoonde wereld vandaan. Hier zal niemand ze storen. Totdat Blake’s gewurgde lijk wordt gevonden en er maar drie verdachten zijn: Rachel, Blakes eerste vrouw. Beleefd, intelligent, hardwerkend – en met een gruwelijk geheim. Emily. Blakes tweede vrouw. Jong, lief, onschuldig – en een pathologische leugenaar. Tina. Blakes derde vrouw. Stoer, trouw, dapper – en met beelden op haar telefoon die niemand ooit mag zien.
Het is duidelijk: één van Blakes vrouwen is een moordenaar. En de twee anderen zijn mogelijk in levensgevaar. Wie vertrouw jij?

 

Onder wolven – Alex Beer (8 september)
Nürnberg, 1942. Om te voorkomen dat zijn familie gedeporteerd wordt vraagt Isaak Rubinstein zijn ex-geliefde, die nu bij het verzet zit, om hulp. Maar ze vraagt een hoge prijs: Isaak moet in de Gestapo infiltreren en zich voordoen als inspecteur Adolf Weissmann, die is gestuurd om de moord op een beroemde actrice op te lossen. Er is één probleem: het verzet denkt dat Weissmann is omgekomen bij een moordaanslag, maar hij heeft het overleefd. Isaak bevindt zich tussen de wolven: de kans op ontmaskering wordt steeds groter…

 

Black friday – Maren Stoffels (2 september)
Ris en Megan doen mee aan de ontgroening van een studentenvereniging. Wie volhoudt, heeft vrienden voor het leven. De ouderejaars bedenken wrede, ronduit gevaarlijke opdrachten. Het hoogtepunt is de laatste dag van de ontgroening, de zogenaamde Black Friday. Een dag die gitzwart zal eindigen.

 

Op slag verliefd – Meghan Quinn (10 september)
Knox Gentry is een van de populairste baseballspelers van het universiteitsteam. Wanneer hij Emory Ealson ontmoet is hij gelijk helemaal weg van haar. Ze is mooi, slim en ontzettend grappig. Maar Emory houdt hem op afstand. Haar vorige vriendje heeft haar heel diep gekwetst, en ze zit niet te wachten op een nieuwe relatie. Ze wil liever gewoon vrienden zijn met Knox, al verklaren haar vriendinnen haar voor gek. Zal het Knox lukken om haar ervan te overtuigen dat ze perfect bij elkaar passen?

 

Mrs. Degas – Arthur Japin (1 september)
Parijs, 1912. Edgar Degas, de schilder, is blind geworden.
Wanneer hij zijn huis uit moet, duikt een jonge vrouw op om zijn archieven te helpen ordenen. Zij is echter niet wie zij beweert te zijn en in het geheim brengt zij verslag uit over haar bezoekjes, waarbij zij welbewust Degas’ herinnering wekt aan de enige – en onmogelijke – liefde van zijn leven: zijn blind geworden Amerikaanse nichtje Estelle, een Creoolse uit New Orleans, die hij daar schilderde terwijl zij bloemen aan het schikken was.
Aan wie schrijft zij deze verslagen? En waarom blijft zij maar hameren op Degas’ meest pijnlijke herinnering?

 

 

Leave a Reply

  • (not be published)