Titel: Op de vlucht Op de vlucht
Auteur: Nora Roberts
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaling: Iris Bol, Marcel Rouwé
Publicatiedatum: Juli 2020
Aantal bladzijdes: 510
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Nora Roberts is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Van haar ruim 225 titels werden al meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht en een groot aantal kwam meteen op nummer 1 van de The New York Times-bestsellerlijst terecht. Nora Roberts woont met haar man in Boonsboro, Maryland.

Achterflap:
Caitlyn – Cate – Sullivan, dochter van Hollywoodberoemdheden, is op haar tiende al een ster, en nog steeds gek op verstoppertje spelen met haar nichtjes in het grote familiehuis in Big Sur. Tijdens een van die spelletjes verdwijnt Cate: ze blijkt te zijn ontvoerd, maar ze is een slimme overlever, en ze slaagt erin te ontsnappen.

Tiener Dillon Cooper is geschokt als hij het bont en blauwe, doodsbange meisje vindt, in elkaar gedoken in een uithoek van de ranch waarop hij woont. Als hij en zijn familie haar verhaal horen, bieden ze haar bescherming en onderdak en regelen ze de hereniging met haar dierbaren.

Maar Cates beproevingen zijn nog niet voorbij. Wat ze niet weet is dat er lang geleden twee zaadjes zijn geplant: een van liefde en een van wraak.

Mijn mening:
Op de vlucht is het meest recente vertaalde romantic suspense boek van Nora Roberts, zij schrijft zeer veel en in verschillende genres. Op de vlucht is het verhaal van Cate, zij komt uit een rijke familie en ook Cate lijkt het al op zeer jonge leeftijd te gaan maken als Hollywoodster. Wanneer zij op tienjarige leeftijd ontvoerd wordt, verandert zowel het leven van Cate als dat van haar familie drastisch. Angst, jaloezie, wantrouwen en vertrouwen zijn de eerst opkomende woorden die de strekking van het verhaal weergeven. Qua romantic suspense vind ik het verhaal niet voldoen, het ontbreekt aan intense liefdesbelevingen en ook de spanning schiet tekort.

Voor mij is Op de vlucht een roman. Helaas krijg ik er geen wauw-gevoel van en dat ben ik normaalgesproken wel van Roberts gewend.

De personages zijn zeker wel levendig en voelen vertrouwd maar ik voel er onvoldoende emotie bij. Als je als auteur meer dan 200 titels op je naam hebt staan kunnen ze echt niet allemaal geweldig zijn en ik hoop dat het bij deze teleurstelling blijft.

Op de vlucht krijgt van mij 2,5 ster.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)