Op 21 september start bij Thrillers and More de leesclub van de Urban Fantasy Als doden dromen van Mel Hartman in samenwerking met uitgeverij Hamley Books.

Als doden dromen

Het verhaal

April Charles is een prettig gestoorde, jonge meid die liever lui dan moe is. Ze werkt in een funerarium, kickt op zombieverhalen en heeft leuke vrienden. Maar niemand in haar omgeving weet dat ze niet van deze wereld komt. Ze is half sirene en half ripper. Met haar stem kan ze de doden tot leven wekken en de levenden beïnvloeden. Die gaven gebruiken is echter niet zonder gevolgen. Haar duistere kant wil het dan overnemen en het kost haar alle moeite om deze onder controle te houden. Wanneer ze op een dag per ongeluk een dode tot leven wekt, vertelt die haar verontrustend nieuws. Een groep menselijke psychopaten zijn van plan om haar wereld, Terr, uit te buiten en het aan de allerrijksten als exclusieve vakantiebestemming te verkopen. Op Terr kan en mag namelijk alles, er zijn bijna geen regels, en er leven vreemde, fascinerende wezens. April weet dat ze haar rustige leventje vaarwel moet zeggen als ze Terr wil helpen redden. En dus gooit ze zich met frisse tegenzin in de strijd.

Over de auteur

Mel Hartman is een Vlaamse auteur die op negenjarige leeftijd begon met het schrijven van gedichten, romannetjes, kinderverhalen en toneelstukken. Als puber raakte ze gefascineerd door parapsychologie, mythologie, ufologie, magie en dromen. Vreemde fenomenen en sterke vrouwen die de boel redden zijn haar ding.

Voor haar middelbare studies koos ze kunstgeschiedenis. Voor haar hogere studies koos ze klinische psychologie. Ze kreeg meteen na het afstuderen een droomjob (letterlijk) in een slaapcentrum waar ze werkte als slaapanalist, en dat doet ze nog steeds op freelance basis. De droomwereld sijpelt dus niet alleen ’s nachts en in haar boeken door, maar ook IRL. Daarnaast werkt ze samen met het cultuurcentrum De Grote Post in Oostende. Mel woont na enkele omzwervingen, o.a. in Nederland, met haar partner Oded en hondje Kiwi terug in haar geboortestad Oostende, in een klein boerderijtje.

Tussen 2007 en 2011 verscheen een mixed fantasy-sc-fi reeks met de delen: ‘De Fantasiejagers’, ‘Droomloos’, ‘Angstdroom’ en ‘Droombeeld’. Tussenin verscheen ook nog de urban fantasy ‘Anders: een Manon Maxim roman’, een aantal columns, wetenschappelijke essays en enkele verhalenbundels waarin het vreemde, het (pseudo)wetenschappelijke en het futuristische altijd aanwezig zijn (‘Spel der grenzen’ en ‘Schitterende wereld’).

‘De Dodenreeks’ is haar debuut bij Hamley Books. Ze debuteert in 2021 ook als jeugdauteur.

Leesclub

De T&M Leesclub Als doden dromen start 21 september a.s. Het is de bedoeling dat het boek binnen 3 weken gelezen wordt en dat je binnen deze tijd een recensie schrijft die je op zoveel mogelijk websites plaatst zoals Hebban, Bol, Standaard Boekhandel, eigen website, enzovoorts.
Voor de bespreking van het boek word je toegevoegd aan een besloten groep op Facebook met alle deelnemers. In deze groep wordt een aantal blokken geplaatst waarin je in alle blokken je mening geeft op de vragen die gesteld worden.

Meedoen kan: word lid van onze Facebookgroep Thrillers and More, stuur een mail naar info@thrillersandmore.com met in de onderwerpregel: “T&M leesclub Als doden dromen”. Vergeet je adres niet te vermelden en of je liever een paperback of een e-book wilt hebben!
Aanmelden kan tot en met 15 september 12:00 uur. Deelnemers zullen 16 september een e-mail ontvangen met bevestiging van deelname.

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)