Titel: Zie mij Zie mij
Auteur: Jennifer Hillier
Genre: Thriller
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
Vertaling: Els van Son
Publicatiedatum: juni 2020
Aantal bladzijdes: 335 (e-book)
Recensie: Brenda

Cover
Een zwarte cover met over de cover verspreid de titel Zie mij in een opvallende kleur.

Ondanks dat het verder niet veel voorstelt, zou ik toch het boek oppakken om de achterflap te lezen. Hier blijkt maar weer dat je geen drukke cover hoeft te hebben om lezers te overtuigen.

Auteur
Jennifer Hillier (1974) is geboren en getogen in Toronto, Canada. Later woonde ze acht jaar in de buurt van Seattle in de VS. Ze is getrouwd, heeft een zoon en is een groot fan van Stephen King. Zie mij is de eerste van Hilliers thrillers die in het Nederlands verschijnt.

Achterflap/samenvatting
Toen Angela Wong 16 jaar oud was, verdween ze van de ene op de andere dag spoorloos. Niemand weet wat er met haar is gebeurd, ook haar vrienden Kaiser en Geo niet.

Veertien jaar later worden Angela’s stoffelijke resten gevonden. Kaiser, nu rechercheur in Seattle, lijkt de zaak eindelijk te kunnen oplossen. Angela was een van de slachtoffers van de beruchte seriemoordenaar Calvin James. Destijds was Calvin Geo’s eerste liefde. Ze droeg zijn duistere geheimen met zich mee tot het bewijs rond zijn daden haar in de gevangenis deed belanden. Maar net nu ze op het punt staat te worden vrijgelaten, duiken er opeens nieuwe lichamen op. Ze zijn op exact dezelfde wijze omgebracht als Angela. Het is overduidelijk: de moordenaar is op weg naar Geo en met elke moord komt hij dichterbij. Maar de waarheid is nog verontrustender dan iedereen had kunnen bedenken.

Mijn mening
Het boek is in vijf delen geschreven: ontdekking, woede, onderhandelen, depressie en acceptatie.

Zo beginnen we met het proces tegen Geo en dat ze in de gevangenis terechtkomt. Geo heeft haar vijf jaar volbracht, maar het blijkt wel dat Calvin al snel nadat hij in de gevangenis was beland, heeft kunnen ontsnappen.

Een leven moeten leven dat niet voor je is bedoeld, is een persoonlijke versie van de hel.

Omdat dat er moorden zijn gepleegd die veel lijken op de moord op Angela en dat het steeds dichter bij Geo lijkt te komen, komt de angst naar boven dat Calvin op haar afkomt.

Toch miste ik veel spanning in het verhaal. Het las wel heel makkelijk en je werd nieuwsgierig naar wat er ging komen. Maar echte spanning die ervoor zorgde dat je op het puntje van je stoel ging zitten ontbrak.

Wat ik wel weer heerlijk vond was het gebruik van lugubere details. Dat maakte het verhaal wat beeldender. Tot het eind aan toe vond ik het verhaal wel heel erg voorspelbaar. Voor mijn gevoel wist ik wat er zou gaan gebeuren.

Het fijne vond ik dat er tijdens het lezen geregeld werd teruggekeken naar het verleden. Zo las je steeds meer over wat er echt gebeurd is die bewuste avond/nacht en zo kwamen we steeds dichter bij het einde. Eindelijk bij ongeveer de laatste 30 bladzijdes hadden we wat spanning, wat helaas ook heel snel weer eindigde.

In het nawoord kwam naar voren dat de personages uit oude verhalen kwamen en de plekken die genoemd werden kwamen uit eerdere boeken die van Jennifer Hillier uitgebracht zijn. Alleen hier in Nederland is Zie mij het eerste boek wat van haar uitkwam.

Tot slot volgde er wel een heel lang dankwoord. Hillier benoemde echt zo ontzettend veel mensen alsof ze bang was iemand te vergeten of doordat er zoveel mensen genoemd werden, dat iemand zich wellicht gepasseerd zou voelen. Een dankwoord vind ik soms wel leuk om te lezen, maar dit was echt wel te veel.

Zie mij is voor mij geen zeer bijzonder verhaal, maar vanwege de vlotte schrijfstijl zeker fijn om zo even tussendoor te lezen.

Spanning: 3
Plot: 2,5
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 3
Psychologie: 3

Zie mij krijgt van mij 3 sterren.

Brenda

Leave a Reply

  • (not be published)