Van slag

Titel: Van slag
Auteur: Suzanne Peters
Genre: New Adult
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Publicatiedatum: september 2020
Aantal bladzijdes: 300
Recensie: Lilian

Cover
Deze cover vind ik echt prachtig. Het is een cover die eruit springt door kleurgebruik en de geweldige onderwaterfoto van een verliefd stelletje. Dit boek zou ik zeker oppakken in de boekwinkel.

Auteur
Suzanne Peters woont in Zutphen en is auteur van boeken in verschillende genres. Zo heeft ze meerdere liefdesromans en non-fictieboeken op haar naam staan. Eind 2014 verscheen haar eerste fantasyboek in de reeks ‘De 7 Poortwachters’. Tevens heeft ze duizenden webteksten geschreven.

Achterflap/samenvatting
Door een blessure valt Evi’s schooljaar in het water. Ze besluit tijdelijk in het lokale zwembad te gaan werken, waar ze een sexy waterpolospeler ontmoet – en de aantrekkingskracht tussen hen lijkt wederzijds. Ze begrijpt dan ook niet waarom Mick haar zo op afstand houdt…

Steven klikte de melding aan waarin hij was getagd in een bericht. Van de eerste foto ging zijn hart als een razende tekeer. Daar stond hij. De selfie die Christina van hen had gemaakt. Hij met een scheve grijns en een wazige blik in zijn ogen. Zij zwoel en sexy, zoals hij haar zich herinnerde. De tweede foto was er eentje van Christina’s bed en de grote hoeveelheid bloed op het hoeslaken en het kussen. In het licht leek het nog gruwelijker dan de vorige avond.
Wat een geweldige nacht had moeten zijn, eindigt voor Steven in een nachtmerrie. Voor hij er erg in heeft, wordt hij op Facebook valselijk beschuldigd van verkrachting. De macht van social media is groot en al snel is hij een paria in eigen stad. Hoe kan hij zijn leven herpakken?
Twee mensen die worstelen met pijn die ze liever niet laten zien. Twee levens die op onverwachte wijze met elkaar in aanraking komen.

Mijn mening
Dit boek is geweldig! Zo, dat moest er even uit. Het was voor mij de eerste kennismaking met het genre New Adult en ik kan je zeggen, het smaakt naar meer!

Dit verhaal lees je vanuit twee perspectieven, die van Steven en Evi. Beide levens zijn door omstandigheden waar ze zelf geen invloed op hebben, volledig op de kop gezet. Evi ziet haar schooljaar op de sportopleiding in het water vallen door een blessure. Maar ze gaat haar tijd niet verdoen en neemt een baantje in het zwembad. Daar ontmoet ze de stoere en knappe, maar ook stille en introverte jongen, Mick.

Het verhaal van Steven is heftig en aangrijpend. Social media kan leuk zijn, maar zodra het tegen je werkt is het je grootste vijand. Dat ervaart Steven in levenden lijve door een beschuldiging van verkrachting die zich via Facebook verspreidt. Zijn verhaal is echt iets van deze tijd, je voelt de onmacht. Het zorgde ervoor dat bij mij mijn nekharen overeind gingen staan, je gaat als lezer helemaal op in het verhaal.

De levens van Steven en Evi lijken in eerste instantie niets met elkaar gemeen te hebben, tot halverwege, dan begint er wel iets te dagen. De opbouw zit goed in elkaar en Suzanne Peters laat je tot het einde in spanning over hoe het precies in elkaar past.

De schrijfstijl is heerlijk en samen met de korte hoofdstukken zorgt het ervoor dat je dit boek zo uit leest. Het was best teleurstellend dat Van slag zo snel uit was. Suzanne Peters heeft de lat hoog gelegd voor alle andere boeken die ik in dit genre (NA) ga lezen! Nu hopen dat ze zelf ook met een nieuw boek op de proppen komt, want die ga ik zeker lezen.

Spanning: 4
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Van slag van Suzanne Peters krijgt van mij welverdiend 4,5 ster.

Lilian

Leave a Reply

  • (not be published)