Eén van de onderdelen van het Boekenfestival tijdens het Nederlands Thrillerfestival in Zoetermeer dat tijdens de Thrillerweek wordt gehouden, is de uitreiking van de Max Gouden Vleermuis die sinds 2013 wordt toegekend aan een belangrijke binnenlandse of buitenlandse auteur.

Shortlist MAX Gouden Vleermuis 2020

Gouden Vleermuis

De jury, bestaande uit Cees van Rhienen (voorzitter), Coenraad de Kat en Guy Doms heeft na zorgvuldige weging de 6 onderstaande auteurs op de shortlist voor de MAX Gouden Vleermuis geplaatst.

De shortlist (in alfabetische volgorde):

 • Toni Coppers
 • Sebastian Fitzek
 • Corine Hartman
 • Loes den Hollander
 • Jacob Vis
 • Simone van der Vlugt

(foto’s: Nederlands Thrillerfestival)

De afgelopen jaren is de MAX Gouden Vleermuis uitgereikt aan:

2013: Charles den Tex
2014: Tomas Ross
2015: René Appel
2016: Hákan Nesser
2017: Sara Löwestam
2018: Theo en Marianne Hoogstraaten
2019: Esther Verhoef

De oeuvreprijs is sinds 2019 genoemd naar hoofdsponsor Omroep MAX.

De uiteindelijke winnaar zal tijdens het (digitale) Boekenfestival op 25 oktober a.s. 13:30 uur bekend worden gemaakt. De MAX Gouden Vleermuis zal aan de winnaar worden uitgereikt door de directeur van Omroep MAX, Jan Slagter.

Nederlands Thrillerfestival

Shortlist MAX Bronzen Vleermuis 2020

Naast de MAX Gouden Vleermuis zal de stichting met ingang van 2020 ook een debuutprijs uitreiken: de MAX Bronzen Vleermuis.

De jury, bestaande uit Cees van Rhienen (voorzitter), Coenraad de Kat (deels), Karin Bisschops, Heleen van der Velde, Marianne Cramer, Joke Gijse, Maryam Thomasse, Lieselotte Danneels, Marieke da Conceicao, Sabrina Verschaeve en Guy Doms (deels), heeft na zorgvuldige overweging onderstaande 6 boeken op de shortlist geplaatst voor de MAX Bronzen Vleermuis.

De shortlist (in alfabetische volgorde).

 • De rus, Hans Faber
 • Het laatste leven, Mohlin & Nyström
 • Onmacht, Yvonne Doorduyn
 • Perfecte resten, Helen Fields
 • Stilleven, Marieke Damen
 • Winterland, Kim Faber & Janni Pedersen

De uiteindelijke winnaar zal tijdens het (digitale) Boekenfestival op 25 oktober a.s. 13:30 uur bekend worden gemaakt. De MAX Gouden Vleermuis zal aan de winnaar worden uitgereikt door de directeur van Omroep MAX, Jan Slagter.

De 12e editie van het Nederlands Thrillerfestival is van 25 oktober t/m 1 november 2020, vanwege de coronacrisis zal dit een aangepast programma zijn. Kijk hier voor meer nieuws en het programma. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van het Thrillerfestival via Facebook.

Ga voor meer nieuws naar Thrillers & More

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

 • (not be published)