Winter in de kleine bakkerij

Titel: Winter in de kleine bakkerij
Auteur:  Jenny Colgan
Serie: Beach Street #3
Genre: Feelgood
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Vertaling: Elise Kuip
Publicatiedatum: september 2020
Aantal bladzijdes: 281
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Jenny Colgan is op 1 januari 1972 geboren in Prestwick, Ayrshire, Schotland, Verenigd Koninkrijk.
Jenny heeft in Londen, Nederland, de VS en Frankrijk gewoond. Ze heeft zich uiteindelijk op de natste van al deze plaatsen gevestigd en woont momenteel met man, hond en haar drie kinderen net ten noorden van Edinburgh.

Jenny Colgan brak door met Cafe Zon & Zee. Inmiddels heeft zij met haar geestige feelgoodromans vele lezersharten veroverd.

Achterflap:
Het is winter in de kleine bakkerij aan het strand en Polly is ervan overtuigd dat dit de beste kerst ooit gaat worden. Maar wanneer gaat het leven volgens plan? Want Polly’s beste vriendin vertrouwt haar een gevoelig geheim toe dat het leven van Polly en Huckle drastisch kan veranderen. En dan verschijnt er plotseling een bekend gezicht uit Polly’s verleden en wordt het nog ingewikkelder. Polly vindt meestal troost bij het bakken, maar ze heeft het gevoel dat het dit keer niet genoeg zal zijn.

Kan Polly alles weer op het goede spoor krijgen en haar beste kerst ooit vieren met Huckle en papegaaiduiker Neil?

Mijn mening:
Winter in de kleine bakkerij is het slotdeel van een heerlijke feelgood serie. Terwijl het nog heerlijk nazomerweer is, waan je je tijdens het lezen in de gezellige periode rond kerst.

De tijd waarin de liefde net iets meer voelbaar is en zo leest het verhaal ook weg. Ondanks de tegenslagen weet Polly haar rug recht te houden en te genieten van de bijzondere momenten, en dat gevoel brengt ze over op anderen. Voor vrienden ga je door het vuur, soms ten koste van jezelf dat is dan weer wat minder, maar wel herkenbaar. Moeilijke keuzes waarbij je je afvraagt wat je zelf zou doen?

Maar als het leven ons iets leert, is het datgene wat we verwachten dat anderen over ons weten, zelfs mensen van wie we heel, heel veel houden – juist mensen van wie we heel, heel veel houden – volledig verkeerd begrepen of over het hoofd gezien kan worden en dat stiltes die voor ons idee zo veelzeggend zijn soms niet worden opgemerkt.

De Beach Street-trilogie is een drieluik waarin we Polly zien ontwikkelen van een afhankelijke vrouw die leeft in een keurslijf tot een zelfstandige liefhebbende vrouw die haar eigen keuzes maakt en hierin haar dierbaren dusdanig beïnvloedt dat ook hun ogen opengaan. 

De schrijfstijl van Colgan is vooral gericht op het uitdiepen van vriendschappen en relaties, zij maakt haar personages dusdanig persoonlijk dat je ze stuk voor stuk wilt leren kennen.

De intimiteit is wat minder voelbaar, dat vind ik een klein minpuntje maar desalniettemin lees ik de boeken van Colgan zeer graag.

Winter in de kleine bakkerij krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)