Het geheim van het Klavertjesplein

Titel: Het geheim van het Klavertjesplein
Auteur: Michael Reefs
Genre: Jeugd 10-12 jaar
Uitgeverij: Stormsteen
Publicatiedatum: augustus 2020
Aantal bladzijdes: 303
Recensie: Amanda

Cover
Hele aantrekkelijke cover. Mooi kleurgebruik en het ziet er spannend uit. Leuk dat de personages erop afgebeeld staan, zo heb je al een beetje een idee hoe ze eruitzien.

Auteur
Michael Reefs werd op 25 september 1986 geboren in Heerlen. Hij groeide op in het zuidelijkste puntje van Nederland, Vaals. Tussen 2006 en 2014 werkte hij in een speelgoedwinkel, waar hij genoeg inspiratie heeft opgedaan voor veel van zijn verhalen. Al vanaf zijn twaalfde schrijft hij fantasy verhalen, wat resulteerde in vijf complete manuscripten en vele verhalen die nooit zijn afgerond.

Achterflap
In Hartendal ligt een bijzonder plein, met daarop een eigenaardig huis: het vervloekte Torenhuis. Er wordt gefluisterd dat de dikke muren moeten voorkomen dat een groot Kwaad zal ontsnappen. Zes zware sloten moeten de deur voorgoed gesloten houden.

Sophie, Doortje, Jerry en Rick geloven niets van de verhalen die rondgaan en kunnen niet wachten om het Torenhuis binnen te gaan. In hun zoektocht naar de sleutels van de zes sloten komen ze achter de waarheid die de ouderen van het plein zo wanhopig proberen te verbergen.

Dan begint het langzaam duidelijk te worden… Er huist wel degelijk iets heel gevaarlijks in het Torenhuis. Zullen de vrienden sterk genoeg zijn om het te verslaan? Of zijn ze al te laat en is het Klavertjesplein reddeloos verloren?

Mijn mening

Alles komt goed.

Het is een heel fraai vormgegeven boek. Mooie hardcover en leuk dat op een aantal plaatsen een fraaie afbeelding is verwerkt die betrekking heeft op wat Sophie, Doortje, Jerry en Rick meemaken. Ook de hoofdstukken zijn fraai versierd en wanneer er gewisseld wordt van personage zien we een afbeelding van diegene die aan het woord is. Erg aantrekkelijk boek en leuke afwisseling met de tekeningen ertussen.

Soms denken we dat de sleutel binnen handbereik ligt. Maar meestal ligt hij veel verder dan we hadden durven hopen.

Het is heel erg leuk kennis te maken met Sophie, Doortje, Jerry en Rick. Sympathieke hoofdpersonen die elk zijn of haar eigen rol inneemt in het boek. Dit hechte vriendengroepje gaat op onderzoek uit in hun dorpje. Want zo lang als ze daar wonen weten ze niet beter dan dat er in het Torenhuis een groot Kwaad schuilt. Zodra de klokken van het Torenhuis luiden, moet iedereen direct naar binnen, ramen en deuren sluiten en gordijnen en rolluiken dicht. Niemand mag naar buiten of zelfs naar buiten kijken. Maar het Kwaad lijkt steeds sterker te worden en de kinderen kunnen hun nieuwsgierigheid niet langer bedwingen. Ze gaan op onderzoek uit in de huizen van de ouderen. Maar dit zijn geen gewone huizen, de huizen proberen te voorkomen dat de kinderen de sleutels tot het geheim te pakken krijgen.

Doe je dit allemaal omdat mensen kwade dingen over je hebben gezegd? Dat gebeurt iedere dag. Ook bij ons.

Het is echt goed beschreven, spannend, geheimzinnig met ontzettend veel mysterie en avontuur. De kinderen maken ontzettend veel spannende dingen mee, zoals een aanval van een draak en een spannende zoektocht in een behekst spookhuis. Maar onder al deze spanning, mysterie en avonturen zit ook nog een verborgen boodschap. Wat roddelen en vooroordelen voor een enorme impact kunnen hebben op iemand en in dit geval, een heel dorp en omgeving.

Het geheim van het Klavertjesplein is een spannend en mysterieus avonturenverhaal, niet geschikt voor mietjes en bangeriken!

Ik heb het boek met veel plezier gelezen en geef Het geheim van het Klavertjesplein 4 sterren. Reefs heeft een boeiende en eenvoudige schrijfstijl, heel toegankelijk voor de doelgroep maar ook zeker boeiend voor de oudere lezers!

Amanda

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)