Op 30 september verscheen bij Houtekiet de nieuwe thriller van Bettie Elias, Bloedbanden. In samenwerking met de uitgever mogen wij 3 exemplaren verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal
Anton heeft een ontwenningskuur achter de rug voor zijn alcoholverslaving. Hij is vast van plan om aan zijn vrouw Esther, van wie hij gescheiden leeft, te bewijzen dat hij terug op het rechte pad is. Tot Benno en Charlie, twee drugsgebruikers die hij heeft leren kennen in de kliniek, besluiten om het negenjarige zoontje van Antons stiefzus te ontvoeren. Zal men geloven dat hij niets met de ontvoering te maken heeft, nu het duo hem niet meer loslaat en hij getuige is van een moord? Oude wonden worden opengereten, onverwerkte geheimen komen boven water. Met scherpe observaties toont Bettie Elias dat een familie zonder geheimen niet bestaat. En dat geheimen dodelijk kunnen zijn.

Over de auteur
Bettie Elias debuteerde met ‘Het tuinfeest’ waarvoor ze meteen de Schaduwprijs 2020 heeft gewonnen voor het beste Nederlandse debuut. Uit het juryrapport: “Waar geheimen tussen echtelieden en vrienden toe kunnen leiden, weet deze debutante op uiterst geraffineerde wijze te beschrijven. Elias laat zich als een volleerd thrillerauteur op alle vlakken van haar beste kant zien. Vanuit het perspectief van veel betrokkenen volgen we de ontwikkelingen. (…) De zoektocht naar een moordenaar zorgt ervoor dat de verhoudingen binnen de vriendenkring op scherp komen te staan. De ontknoping is uitermate verrassend.” Bettie Elias werkte vijfentwintig jaar in de communicatiewereld. Maar schrijven is altijd haar passie geweest. Als gevierd en meermaals bekroond jeugdauteur van meer dan dertig boeken, waarvan er verschillende vertaald werden, ging ze geen enkel taboe uit de weg.

Lees hier het eerste hoofdstuk van Bloedbanden.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • Bettie Elias debuteerde in 2019 na 32 kinderboeken met haar eerste thriller: Het Tuinfeest. Zelf noemt ze haar boeken liever geen thrillers, maar onder welk genre schaart ze haar boeken zelf? (Tip: lees het interview met Bettie Elias op onze site)

Stuur je antwoord via een e-mail voor 5 november 2020 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘Bloedbanden’. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens!
Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂 Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More.

Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Leave a Reply

  • (not be published)