Daar gaan we weer, het is de hoogste tijd om die nog te lezen stapel wat hoger te maken!

Spiegelman – Lars Kepler (17 november)

Vijf jaar geleden verdween ze, nu wordt haar lichaam gevonden.
Wie was de man die ze zag in het raam?
Wie is de Spiegelman?

Vijf jaar na haar verdwijning wordt het levenloze lichaam gevonden van een jonge vrouw. De enige ooggetuige van de moord is een warrige man, die niet zeker weet wat hij gezien heeft. Joona Linna roept de hulp in van hypnotiseur Erik Maria Bark, zodat de man onder hypnose zijn herinneringen weer kan oproepen.

De villa – James Patterson (19 november)

Zeven slachtoffers van moord, vier verdachten.
Twee waarheden, één overlevingskans.

Sullivan County, Georgia, behoort tot het district van sherrif Emma Williams. Maar wanneer enkele rangers in haar gebied worden beschuldigd van moord, probeert het leger haar werk over te nemen.
Het eliteonderzoeksteam van majoor Jeremiah Cook komt samen in De Villa, een groot oud huis aan de rand van het meer dat nu verboden terrein is vanwege het forensisch onderzoek. Het bewijs dat Williams vindt, zet Cook op het spoor van een oplossing die hij niet wil of kan geloven. En tenzij hij de lokale politie kan overtuigen dat deze moorden onderdeel zijn van een veel groter mysterie, zal hij nooit de geheimen kunnen ontrafelen die zich verbergen in De Villa.

Een voor een – Ruth Ware (12 november)

In het exclusieve alpineskigebied Saint-Antoine komen aandeelhouders en directeuren van Snoop, een ultra-populaire app voor muziek, samen om de deal van hun leven te sluiten. Zal de samenhorigheid overeind kunnen blijven als er zoveel geld op tafel ligt? Zullen ze allemaal miljonair worden of zullen sommigen in de kou blijven staan? De deadline nadert en de spanningen lopen hoog op…

Maar dan snijdt een lawine het chalet af van alle hulp en verdwijnt een bestuurslid in de sneeuw. Alles lijkt erop dat ze gevangen zitten met een moordenaar, die het uiterste doet om zo te krijgen wat hij wil. Wie is tot deze moord overgegaan en hoelang duurt het voordat de moordenaar opnieuw toeslaat?

Vanuit het donker – Gytha Lodge (19 november)

Aidan Poole besluit om ’s avonds laat zijn vriendin Zoe te skypen. Ze neemt op maar verschijnt niet in beeld. Aidan hoort gerommel en er beweegt even kort een schaduw over het scherm. Terwijl hij wacht hoort hij hoe een bad volloopt. En dan, opeens, het geluid van een gewelddadige worsteling. Vervolgens een hoge gil. En dan stilte…
Aidan blijft wanhopig luisteren, twijfelt en belt dan de politie. Inspecteur Jonah Sheens krijgt de zaak toegewezen en in het huis ontdekken ze Zoe’s dode lichaam. Het onderzoek start, en het leven van de jonge vrouw wordt minutieus uitgeplozen. Iedereen was gek op Zoe, maar hoe langer het team onderzoek doet hoe vreemder de mensen in haar omgeving zich gaan gedragen. En wat moet Jonah denken van Aidan Poole. De man is getrouwd, en Zoe was een van zijn studenten…

Overlevingslied – Paul Tremblay (19 november)

Massachusetts wordt geteisterd door een verraderlijk virus met de symptomen van hondsdolheid en dat wordt verspreid door speeksel. Maar in tegenstelling tot hondsdolheid, heeft deze ongekende ziekte een angstaanjagend korte incubatietijd van een uur. Besmette patiënten worden knettergek en ervaren een drang om zoveel mogelijk andere mensen te bijten en infecteren, vooraleer hen een onvermijdelijke dood wacht. De ziekenhuis zijn overvol, de hysterie is uitgebroken, mensen leven in quarantaine en een avondklok is ingesteld. En toch lijken de noodprotocollen van de regering te haperen.
Dokter Ramola ”Rams” Sherman, een zachtaardige kinderarts krijgt een hysterische oproep van haar hoogzwangere vriendin, Nathalie. Nathalie’s man is vermoord, nadat hij venijnig aangevallen werd door een besmette buur. In een poging haar man te redden, werd ook Nathalie gebeten. Zullen Nathalie en Rams de huiveringwekkende, en soms dodelijke uitdagingen op hun pad overwinnen en zullen ze het leven van Nathalie en haar ongeboren kind kunnen redden?

Hallo nu – Jenny Valentine (19 november)

Het leven van Jude staat op z’n kop wanneer haar moeder haar baan verliest. Ze verhuizen naar een saai dorpje aan de kust, waar ze hun nieuwe huis moeten delen met een rare oude man. Meer dan ooit voelt Jude zich alleen en misplaatst.
Dan verschijnt de ongelooflijk knappe Novo opeens in het dorp. Novo is anders, magisch. Hij is een tijdreiziger en weet maar al te goed dat “nu’ vergankelijk is en dat je niet te veel energie in een moment moet steken.
Jude en Novo krijgen een hechte band. Maar dan gaat alles afschuwelijk mis en worden ze geconfronteerd met een onmogelijke vraag: hoeveel zijn ze bereid op te offeren voor de liefde?

In een ander leven – Josie Silver (10 november)

Als Lydia op haar verjaardag haar verloofde Freddie verliest bij een tragisch auto-ongeluk, weet ze zeker dat ze nooit meer zal kunnen liefhebben. Alles wat ze wil is zich binnenshuis verstoppen en huilen totdat haar ogen eruit vallen. Maar Lydia weet dat Freddie zou willen dat ze doorgaat, dus pakt ze op aanraden van beste vriend Jonah en zus Elle het leven weer op. Dan gebeurt er iets ongelooflijks waardoor Lydia een kans krijgt haar oude leven met Freddie terug te krijgen. Maar wat als er iemand in haar nieuwe leven is die wil dat ze blijft? 

Troje – Stephen Fry (5 november)

Nadat Paris de beeldschone Helena
heeft weggekaapt naar Troje, trekken de Grieken met een vloot van duizend schepen ten strijde tegen de Trojanen. Het is het begin van een huiveringwekkende strijd, een wrede belegering, die maar liefst tien jaar zal duren.
Troje is het klassieke verhaal waarin heldendom en haat, liefde en verdriet, wraak en spijt, hoop en wanhoop samenkomen. In deze grootse mythe
wordt de mens tot op het bot ontleed.

Om nooit te vergeten – Sarah Jio (6 november)

Kailey Crane zit tegenover haar kersverse verloofde, Ryan, in een van de chicste restaurants van Seattle, en realiseert zich hoe gelukkig ze zichzelf mag prijzen. Ze heeft een geweldige baan en tegenover haar zit de nog geweldiger man met wie ze haar toekomst wil delen. Als ze het restaurant verlaten, wordt Kaileys aandacht getrokken door een magere zwerver. Alsof hij haar blik voelt kijkt de dakloze op en met een schok herkent ze Cade McAllister, ooit de liefde van haar leven.

Toen Kailey en Cade elkaar tien jaar eerder ontmoetten, voelden ze zich vanaf de eerste seconde sterk tot elkaar aangetrokken, alsof de een de aanvulling was van de ander. Toen de relatie toch stukliep, was Kailey er kapot van, maar ze pakte de brokstukken op en ging verder. Nu besluit ze deze schim van haar vroegere geliefde te helpen zíjn leven weer op te pakken, in eerste instantie in het geheim. Al snel beseft ze dat ze voor een onmogelijke keuze staat: hoe ver is ze bereid te gaan voor ware liefde?

Daglicht – David Baldacci (17 november)

Wanneer FBI-agent Atlee Pine haar zoektocht naar haar jaren geleden verdwenen zus Mercy voortzet, kruist haar pad dat van special agent John Puller van het U.S. Army Criminal Investigation Command. Puller is met zijn eigen onderzoek bezig, een zaak waarbij veel op het spel staat. De twee besluiten hun krachten te bundelen en raken verstrengeld in de duistere wereld van de georganiseerde misdaad. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat ze geen van beiden ongeschonden uit deze strijd zullen terugkeren.

Vijandelijk contact – Tom Clancy (Mike Maden)
(3 november)


Jack Ryan, president van de Verenigde Staten, heeft verregaande plannen om de verdediging van de oostgrens van Europa te versterken. Plotseling wordt hij echter, om onverklaarbare redenen, gedwarsboomd. Maar door wie precies? En waarom? In een poging om meer te weten te komen over de vijand wordt Ryans zoon Jack jr. door de Campus naar Polen gestuurd. Wat hij daar niet verwacht te ontdekken, is een wereldwijde samenzwering. Een complot dat terugleidt naar… Washington D.C.

Jack jr. moet tot het uiterste gaan om achter de waarheid te komen. Daarbij komt hij tegenover een vijand te staan die maar op één ding uit is: vijandelijk contact.

Het duistere net – Carmen Mola (10 november)

Elena staat tegenover een machtig crimineel netwerk dat jongeren ontvoert en hen gruwelijke dingen laat doen. Alles wordt live vertoond in een van de donkerste uithoeken van het internet. Als Elena’s vermiste zoon bij dit netwerk betrokken lijkt, raken het onderzoek en haar missie om hem te bevrijden in elkaar verwikkeld.

Leave a Reply

  • (not be published)