En hoppa, hier is overzicht nummer twee!

Een zondagskind – Tana French (24 november)

De achtentwintigjarige Toby uit Dublin beschouwde zichzelf eigenlijk altijd als een zondagskind. Hij heeft een onbezorgde jeugd gehad, voelt zich geliefd door zijn familie en vrienden en heeft gemakkelijk carrière kunnen maken. Totdat hij op een avond bruut overvallen en mishandeld wordt. Om te herstellen zoekt hij toevlucht in het Ivy House, het familiehuis even buiten de stad, vol mooie herinneringen aan vrije zomers die hij daar doorbracht met zijn neef en nicht.

Maar niet lang na zijn komst wordt er een schedel in de tuin ontdekt, netjes weggestopt in een oude iep. Terwijl rechercheurs op zoek gaan wordt Toby gedwongen alles te onderzoeken wat hij dacht te weten over zijn familie, zijn verleden en zichzelf. Na die ene avond blijkt alles veranderd en gaat hij zelfs twijfelen aan zijn eigen onschuld.

Carpe Diem – Luc Deflo (4 november)

Een welgesteld gezin wordt in het afgelegen landgoed Carpe Diem op beestachtige wijze vermoord. De moorden komen pas dagen later aan het licht en ondertussen zijn de meeste sporen uitgewist. Rechercheur Dirk Deleu heeft meer vragen dan antwoorden. Welke razernij dreef de dader tot deze gruwelijke slachtpartij? En waarom hield hij de tweejarige Jonas drie dagen langer in leven dan de rest van het gezin? Al snel komen afpersing, jaloezie en duistere familiegeheimen naar boven. Deleu staat voor de meest raadselachtige en complexe zaak in zijn met bloed, zweet en moorden doordrenkte carrière. 

De gevallen koning – Holly Black (13 november)

Jude is erin geslaagd om Cardan, de koning van Elfhame, aan haar wil te onderwerpen. Voor een jaar en een dag is hij slechts een marionet, terwijl Jude over zijn koninkrijk heerst. Meer dan ooit moet ze het hoofd bieden aan hofintriges, wisselende bondgenootschappen en aan de slinkse Cardan, die tot alles in staat is om zijn macht terug te krijgen.

Dan slaat het verraad toe, dichterbij dan Jude had kunnen vermoeden. Als ze zichzelf en haar familie in leven wil houden, zal ze de verrader moeten ontmaskeren en haar gevoelens voor Cardan in bedwang moeten houden. Terwijl Jude al haar sluwheid inzet om te overleven, tikken haar dagen op de troon onverbiddelijk voorbij.

Tot snel! – Beth O’Leary (10 november)

Leena voelt zich te jong om al zo vastgeroest te zitten. Eileen voelt zich te oud om opnieuw te beginnen. Het perfecte moment om de boel eens flink op te schudden…

Leena is begin twintig, heeft een uitdagende baan, een vriend die haar steunt, een leuk leven in Londen – maar schijn bedriegt. Als ze op kantoor volledig instort, schrijft haar baas haar twee maanden rust voor. Op zoek naar afleiding van haar eigen problemen besluit ze bij haar oma Eileen te gaan logeren.
Eileen heeft ondertussen zo haar eigen problemen. Ze is 79 jaar, net gescheiden, en bang dat ze te oud is om nog opnieuw te kunnen beginnen. Ze besluit op zoek te gaan naar een nieuwe liefde – maar in het dorp waar ze woont is het aanbod erg klein. Tot Leena met de oplossing komt: in Londen zijn er mannen genoeg, en Leena’s flat staat leeg…
Leena en Eileen wisselen van huis, maar al snel merkt Leena dat het platteland niet alleen maar rust en regelmaat kent, en Eileen ontdekt dat liefde soms een onverwachte vorm aanneemt…

Het landhuis – Anne Jacobs (10 november)

Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, moeten Franziska en haar moeder hun landgoed verlaten. Franziska weet dan nog niet dat het meer dan veertig jaar zal duren voordat ze haar huis weer zal zien. En wat ze dan aantreft, doet haar veel verdriet. Het landgoed is vervallen en Franziska doet er alles aan om het te herstellen naar de vooroorlogse glorie. Maar haar terugkeer brengt niet alleen positieve herinneringen met zich mee…

Een tijd voor genade – John Grisham (3 november)

Drew Gamble wordt beschuldigd van de moord op een politieman in Clanton, een plaatsje in de staat Mississippi. Een groot deel van de plaatselijke bevolking ziet een slepende rechtszaak niet zitten. Waarom zou je, als gerechtigheid maar één ding kan betekenen: de doodstraf. Maar advocaat Jake Brigance, die Drews zaak heeft toegewezen gekregen, denkt daar anders over. Hoe meer hij te weten komt over de zaak, des te sterker hij ervan overtuigd raakt dat zijn cliënt – die slechts zestien jaar oud is – gered moet worden. Maar met zijn hardnekkige pogingen de onderste steen boven te krijgen, zet hij zijn carrière en de veiligheid van zijn gezin op het spel. 

De geheime orde – Daniel Silva (10 november)

Meesterspion Gabriel Allon is met zijn vrouw en kinderen op vakantie in Venetië, als hem het bericht bereikt dat Paus Paulus VII plotseling is overleden. Gabriel wordt weggeroepen naar Rome, waar hij aartsbisschop Luigi Donati ontmoet. Hoewel de dood van de paus als natuurlijk wordt beschouwd, heeft Luigi twee goede redenen om te vermoeden dat het moord was: de agent van de Zwitserse Garde die de bewuste avond dienst had is vermist, en de brief die de paus in zijn laatste uren schreef is kwijt. Een brief die was bestemd voor Gabriel Allon…

Onder druk – Robert Pobi (26 november)

Rekenwonder dr. Lucas Page wordt door de FBI ingeschakeld als een reeks dodelijke explosies New York op haar grondvesten doet schudden. Aan hem om de dader op te sporen.

Op een privégala van een techbedrijf in het iconische Guggenheim Musuem doodt een gigantische explosie 702 aanwezigen, terwijl het gebouw grotendeels intact blijft.
Een explosie met zulke precisie is geen ongeluk, en dus schakelt de FBI iedereen in die ze kunnen vinden. Maar de grote hoeveelheid slachtoffers zet druk op de middelen van het bureau. Waren alle 702 slachtoffers op de verkeerde plek op de verkeerde tijd, of was slechts één iemand het doelwit en waren 701 anderen ongelukkige omstanders? Zoveel dossiers doornemen betekent een gigantische hoeveelheid data, en dus is er voor Brett Kehow, de special agent aan het hoofd van de FBI-divisie van Manhattan, maar één oplossing: meer rekenkracht.
Dr. Lucas Page, astrofysicus, professor en voormalig FBI-agent, heeft de unieke gave om dit probleem op te lossen – hij kan een plaats delict visualiseren alsof hij een omstander was, en ongelofelijke hoeveelheden data in een handomdraai in zijn hoofd verwerken. Page wil niks meer te maken hebben met de FBI, maar nu zijn stad onder vuur ligt en de veiligheid van zijn familie in het geding komt, besluit hij toch achter de moordenaar aan te gaan voordat die weer kan toeslaan.

Het zwarte jaar – Ineke Kraijo (3 november)

Het is 1847. Ierland wordt al jaren geteisterd door een vreselijke hongersnood… De zestienjarige Nora woont in een dorpje in het westen van Ierland. Als Nora’s vader op een dag met zijn laatste geld naar de stad vertrekt om graan te kopen, keert hij niet meer terug. Samen met haar zusje Anne besluit Nora naar hem op zoek te gaan. Dat is het begin van een gevaarlijke reis dwars door het geteisterde Ierland, waar de mensen omvallen van de honger en misdadigers vrij spel hebben. Tijdens haar zoektocht ontmoet Nora Mary, die door haar man Michael betrokken is geraakt bij een verzetsgroep tegen de Engelse overheersers. Weet zij meer over Nora’s vader? En belangrijker nog: zal Nora haar vader ooit terugzien?

Het verraad van Montverre – Bridget Collins (10 november)

Op Montverre, een exclusieve school in de bergen, worden de intelligentste studenten voorbereid op het Grand Jeu, een mysterieuze filosofische wedstrijd. Léo nam ooit deel, maar hij verloor zijn passie voor het spel na een tragische gebeurtenis. Nu keert hij, in ongenade gevallen na een mislukte carrière, terug naar Montverre. De school is veranderd, een vrouw vervult nu de rang van Magister Ludi bij het Grand Jeu. Hij voelt een vreemde connectie met haar: Léo en Claire hebben hun leven allebei op leugens gebouwd. Terwijl het hoogtepunt van het jaar dichterbij komt, beginnen de muren geheimen te fluisteren…

The Brightest Night – Jennifer L. Armentrout
(3 november)

Evie moet in ‘The Brightest Night’ van Jennifer L. Armentrout leren accepteren dat haar leven nooit meer hetzelfde wordt. Een jaar geleden was Evie een heel normaal meisje met een heel normaal leven. Dat bleek een grote leugen nu ze eindelijk weet wie ze was en wat ze is. Evie weet dat ze haar krachten onder controle moet houden zodat ze niemand in gevaar brengt, ook Luc niet. Hij kent haar als de beste en zal alles doen om haar te beschermen: liegen, bedriegen én doden. Maar dan blijkt dat zelfs Luc niet alles weet…

Het mysterie van kamer 622 – Joel Dicker (12 november)

Aan het begin van de zomer van 2018 verblijft een schrijver in het luxueuze Paleishotel in het Zwitserse Alpendorp Verbier. Hij verblijft in kamer 623 en verbaast zich erover dat de kamer naast hem het nummer 621-bis heeft. Langzamerhand wordt duidelijk dat jaren eerder een moord is gepleegd in kamer 622, waarvan het politieonderzoek nooit is afgerond. De schrijver besluit zich volledig op de onopgeloste moord te storten: wat gebeurde er twintig jaar eerder in kamer 622?

Leave a Reply

  • (not be published)