Drie weduwen

Titel: Drie weduwen
Auteur: Cate Quinn
Genre: Thriller
Uitgever: Boekerij
Vertaling: Jan Mellema
Publicatiedatum: september 2020
Aantal bladzijdes: 416
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Cate Quinn werkte als journalist voor The Guardian en The Times voor ze als auteur aan de slag ging. Van haar romans zijn wereldwijd al 500.000 exemplaren verkocht. Drie weduwen is haar thrillerdebuut.

Achterflap:
Tegen de wensen van zijn familie en de regels van de mormoonse kerk in, trouwt Blake Nelson met drie vrouwen. Samen trekken ze zich terug in een geïsoleerde boerderij in de wildernis, kilometers van de bewoonde wereld vandaan. Hier zal niemand ze storen. Totdat Blake’s gewurgde lijk wordt gevonden en er maar drie verdachten zijn:

  1. Rachel. Blakes eerste vrouw. Beleefd, intelligent, hardwerkend – en met een gruwelijk geheim.
  2. Emily. Blakes tweede vrouw. Jong, lief, onschuldig – en een pathologische leugenaar.
  3. Tina. Blakes derde vrouw. Stoer, trouw, dapper – en met beelden op haar telefoon die niemand ooit mag zien.

Het is duidelijk: één van Blake’s vrouwen is een moordenaar. En de twee anderen zijn mogelijk in levensgevaar. Wie vertrouw jij?

Mijn mening:
Blake Nelson leeft met een harem vrouwen, drie vrouwen heeft hij het hof gemaakt, ze leven op alternatieve wijze, geheel zelfvoorzienend, in the middle of nowhere. De hele situatie heeft wat mij betreft een sekteachtig karakter. Niet te begrijpen hoe mensen gehersenspoeld kunnen worden, echt een enge gedachte. Cate Quinn heeft ervoor gekozen elk hoofdstuk wisselend vanuit de drie vrouwen te schrijven. Dit geeft een oppervlakkige inkijk in hun ieders leven en waarom ze bepaalde keuzes hebben gemaakt. Hier had qua inleving wel meer in gezeten, ik mis diepgang en gevoelens. 

Helaas weet Quinn mij met haar schrijfstijl niet te raken, ik raak niet onder de indruk terwijl het wel een heftig thema is. Een thema wat niet echt origineel is, er zijn al veel boeken uitgebracht waar dit thema centraal staat, dus dan moet de kracht van het verhaal mijns inziens in de diepgang zitten en dat ontbrak er helaas aan. Pas in de laatste paar hoofdstukken worden er zaken onthuld waardoor ik het gevoel krijg dichter bij de hoofdpersonages te komen. Het is vooral een voortkabbelende zoektocht naar de moordenaar waarbij ik me er flink toe heb moeten zetten het verhaal uit te lezen.

De ontknoping is wat mij betreft ook niet om over naar huis te schrijven, ik denk dat eenieder die veel thrillers leest deze echt aan ziet komen.

Voor mij is Drie weduwen helaas tegengevallen, ik had er meer van verwacht.

Drie weduwen krijgt van mij 2 sterren.

Bianca

Waardering: 2 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)