Tegen elke prijs

Titel: Tegen elke prijs
Serie: Gaming the system #1
Auteur: Brenna Aubrey
Genre: New Adult
Uitgeverij Dutch Venture Publishing
Vertaling: Jacodine van de Velde
Publicatiedatum: oktober 2020
Aantal bladzijdes: 286
recensie: Miriam

Het verhaal

Emilia ‘Mia’ Strong is een computergeek en fanatieke gamer met een succesvol blog. Op haar 22e is ze nog steeds maagd en ze heeft er zo haar redenen voor om haar maagdelijkheid online aan de hoogste bieder te verkopen. Haar veiling trekt veel aandacht en dat is ook precies haar bedoeling. Wat niet haar bedoeling is, is liefde. Een nacht, zij krijgt haar geld en klaar. Het geld heeft ze hard nodig, want de medische onkosten van haar moeder stapelen zich op en Mia moet de kosten van haar vervolgopleiding medicijnen betalen.

Adam Drake is een genie als het op software aankomt. Hij werd op zijn zeventiende miljonair en een aantal jaren later leidt hij zijn eigen gaming-imperium. Adam is degene die Mia’s veiling wint.

Hun eerste ontmoeting, om de overeenkomst en de voorwaarden te bespreken, verloopt niet geheel vlekkeloos. Het is niet bepaald liefde op het eerste gezicht, maar er is wel degelijk wel sprake van een enorme aantrekkingskracht. Adam is gewend om zijn zin te krijgen en hij breekt een voor een de regels die Mia heeft opgesteld. Adam legt Mia in de watten en verwent haar. Mia krijgt een kijkje in het leven van iemand die alles heeft en alles kan kopen wat hij wil. Ze leren elkaar beter kennen en het blijkt dat ze meer gemeen hebben dan ze zo op het eerste gezicht gedacht hadden. Maar wil Adam Mia echt voor zich winnen of speelt hij een spelletje?

Als je er zelfs niet eens over kunt praten, hoe kun je hier dan in godsnaam mee doorgaan?

Auteur Brenna Aubrey is nieuw voor mij en ik werd nieuwsgierig naar het boek na het lezen van de achterflap. In tegenstelling tot wat die achterflap je wellicht doet denken, zijn Adam en met name Mia niet heel sterke personages. Een aantal jaar geleden is Mia iets overkomen wat absoluut niet te rijmen valt met de veiling waar het boek mee begint. Waaaaarom zou je dat dan doen!? Er zijn ook andere manieren om aan geld te komen denk ik dan. Ook Adam komt niet uit de verf. In zijn eerste ontmoeting met Mia is hij een arrogante zak hooi, die vervolgens uit het niets als een blad van een boom omdraait. Dat ook hij een heftig verleden heeft, sijpelt hier en daar door, maar dat is het dan ook. Er wordt nauwelijks op ingegaan en dat is een gemiste kans. Ook is de interactie tussen Mia en Adam ronduit ongemakkelijk en dan druk ik me nog voorzichtig uit.

Heath is Mia’s beste vriend die haar in alles steunt, ook al is hij het er niet mee eens. Alex en Jenna zijn haar beste vriendinnen, maar ze weten niets van haar geldproblemen, van de veiling of wie Adam eigenlijk is. Het zou het verhaal absoluut ten goede gekomen zijn als deze vriendengroep van Mia wat meer een plek in het verhaal had gekregen, een luidere stem in plaats van dat ze af en toe eens ter opvulling voorbij komen. Alex en Jenna zouden bijvoorbeeld zo geschrapt kunnen worden en je zou ze niet eens missen.

De schrijfstijl van Aubrey is wisselend. Op sommige momenten leest het lekker weg en op andere momenten moet je je er doorheen worstelen, omdat ze de neiging heeft om in herhalingen te vallen.

Laat ik vooropstellen dat ik groot fan ben van het new adult-genre, ik lees het echt heel graag. Er is enorm veel new adult geschreven en ik vind het tof dat er eindelijk meer in het Nederlands vertaald wordt. Brenna Aubrey heeft me helaas niet weten te pakken met haar verhaal rondom Mia en Adam. Ze is nog niet klaar met ze; hun verhaal gaat verder in Bij elke wending, maar die laat ik aan me voorbij gaan. Tegen elke prijs Tegen elke prijs

2 sterren voor Tegen elke prijs.

Miriam

Waardering: 2 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)