Vervlogen

Titel: Vervlogen
Auteur: Shelena Shorts
Serie: Momentum #3
Genre: New Adult
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Publicatiedatum: november 2020
Aantal bladzijdes: 387
Recensie: Manon

Auteur
Shelena Shorts heeft Engels gestudeerd aan de universiteit. Zij gebruikt haar passie voor literatuur in haar boeken om zo haar lezers te entertainen. Als zij niet schrijft dan is zij druk met haar super actieve kinderen. Shelena woont in Virginia en wil je meer over haar en haar boeken weten, neem dan een kijkje op: www.shelenashorts.com

Achterflap
De achtenveertig uur die Sophie Wes gaf na zijn ontvoering zijn allang verstreken. Haar geduld wordt dan ook tot het uiterste gedreven. Hun lot samen blijft onzeker, maar dat zijn ze inmiddels gewend. Toch lijkt de toekomst niet het enige waar ze bang voor moeten zijn… hun grootste angst is dichterbij dan ze denken. Al snel blijkt dat Sophie en Wes samen niet sterk genoeg zijn om hun lot te ontvluchten. Maar in ruil voor hulp moeten ze wel hun grootste geheim blootgeven. Ondertussen tikt de tijd door en blijven de donkere wolken zich opstapelen. Hoe ver ga je voor een toekomst die niet eens zo zeker is? Vervlogen is het derde, razend spannende deel in de mysterieuze Momentumserie van Amerikaans auteur Shelena Shorts.

Mijn mening

Wes is ontvoerd door mensen die denken dat hij over een speciaal medicijn beschikt. Hij wordt gedwongen om met een arts, Dr. Carter, samen te werken zodat het leger over dit medicijn kan beschikken. Wes heeft aan Sophie gevraagd om 48 uur te wachten voordat zij de politie inschakelt. Alleen Dr. Lyon (die met Wes samenwerkt) vraagt aan Sophie om toch wat langer te wachten.
Sophie blijft ondertussen niet stil zitten en probeert Wes op te sporen met elke kleine aanwijzing die zij vindt. Zij gaat Chase ondervragen, die gevaarlijk en onbetrouwbaar is, maar hoopt uit hem toch informatie te krijgen. Wat ze uiteindelijk ook krijgt. Wes doet tijdens zijn gevangenschap ook een ontdekking die zijn wereld op zijn kop zet.

Lukt het Sophie om Wes vrij te krijgen en weer samen met hem te zijn? Wie is Dr. Carter eigenlijk die Wes ondervraagt tijdens zijn gevangenschap?

Het gevoel dat ik een doel had werd sterker. Het is niet dat ik me eerder niet goed genoeg voelde, het is gewoon dat als je een helikopter ervandoor ziet gaan met iemand die je liefhebt, je je vrij hopeloos voelt. Maar nu, nu voelde het alsof ik ook daadwerkelijk kon helpen om hem terug te krijgen.

Vervlogen is het 3e deel in de Momentum-serie. Je moet echt wel de vorige delen hebben gelezen, anders mis je essentiële informatie over Wes en Sophie om het verhaal te begrijpen. De eerste delen spraken mij wel en niet aan, soms was er te veel informatie over onderwerpen die ik niet echt aan het verhaal vond bijdragen en andere momenten was het wel echt spannend. Toch doorgegaan met lezen en je merkt wel dat Shorts groeit in het verhaal. Je wil dan toch weten hoe het met Wes en Sophie afloopt.

Ik moet wel zeggen dat ik dit deel, zoals op de achterflap vermeld staat, niet heel spannend vond. Het verhaal was soms voorspelbaar en iets te romantisch naar mijn smaak. De hoofdstukken met Sophie aan het woord werden afgewisseld met Dr. Carter in de hoofdrol, deze vond ik eigenlijk het leukst om te lezen. Shorts heeft absoluut een fijne schrijfstijl, waardoor ik wel zeer vlot door het boek rolde.

Spanning: 3
Plot: 3
Leesplezier: 3
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 3

3,5 ster voor Vervlogen

Manon

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)