Jacht

Titel: Jacht
Auteur: Cis Meijer
Genre: Jeugdthriller
Uitgeverij: De Fontein
Publicatiedatum: augustus 2020
Aantal bladzijdes: 247
Recensie: Manon

Auteur
Cis Meijer is geboren in 1970 en woont samen met haar man en dochter in Amsterdam. Ze studeerde film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, daarna is ze gaan werken als beeldeditor. Nu is ze fulltime schrijfster. Voor meer info over Cis, haar boeken en schrijfwedstrijden, neem een kijkje op haar website: www.cismeijer.nl

Achterflap/samenvatting
Op de computer van haar docent, probeert Sam haar cijfers aan te passen. Diezelfde dag breekt er brand uit op school. De politie vermoedt kortsluiting, maar Sam twijfelt. Ze gaat op onderzoek uit, vooral ook omdat haar docent ernstig gewond in coma ligt. Dan ontvangt Sam een dreigbrief; iemand zet haar zwaar onder druk. Een paar dagen later vertrekt de klas naar de Duitse bossen voor een dropping met een ritueel. Al snel verandert de reis in een onheilspellende nachtmerrie: Sam voelt zich opgejaagd. Heeft iemand reden om haar uit de weg te ruimen? 

Mijn mening
Jacht start met een proloog, gedrukt op zwart papier met witte letters; dat sprak mij direct aan. Mijn eerste gedachte was: spannend! Daarna gaat het soepel over naar de hoofdpersoon van het verhaal, Sam en leren wij ook al meteen de andere personages al kennen, Sams vriendin Sterre en haar vriend Dylan. Een mysterieus personage genaamd Wolf en ook mevrouw Willow. Met haar heeft Sam de afspraak na school om te praten over haar gedrag. En dan gaat alles mis. Sam die haar cijfer stiekem aanpast, de brand die kort daarop uitbreekt waarbij mevrouw Willow gewond raakt en in coma komt te liggen. Alleen heeft Sam tijdens die brand iets gevonden waarmee zij denkt de identiteit van de brandstichter te kunnen ontdekken. Hoe gaat zij de brandstichter ontmaskeren? En nog veel belangrijker, weet de brandstichter dat zij iets van hem/haar heeft? En dan is er nog Sterre die Sam ontwijkt en alleen met haar vriendje optrekt. Komt dat omdat zij heel verliefd is of speelt er nog wat anders? Alles komt samen tijdens een reis naar Duitsland met een spannende dropping.

Langzaam komen de nare herinneringen van gisteren terug. De brand, mevrouw Willow op de brancard. De verstikkende rooklucht. Mijn gedachte of de brand aangestoken was… En nog iets vreemds. De indruk dat er iemand in mijn kamer stond. Die indruk..ik ril, want ook nu heb ik weer het gevoel dat ik bekeken word.

Ik heb genoten van dit boek van Cis Meijer. Het zijn korte hoofdstukken met in de hoofdrollen Sam en een personage genaamd Wolf. Het leuke aan zijn hoofdstukken zijn dat deze op zwart papier met witte letters zijn gedrukt, dat maakt het net even wat anders. Gaandeweg het verhaal wordt duidelijk wie hij is. Ik kon me absoluut inleven in de hoofdpersoon Sam; ze werd duidelijk beschreven en Meijer is precies genoeg ingegaan op het karakter. Het thema wat erin is verwerkt over beeldmateriaal waarvan jij niet wilt dat het openbaar wordt gemaakt, is precies subtiel genoeg. Beeldende omschrijvingen van de omgeving…..kortom: ik vond het gewoon een leuk en spannend boek!

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4,5
Psychologie: 4

4 sterren voor Jacht

Manon

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)