Kartonnen Sterren

Titel: Kartonnen Sterren
Auteur: Seren J. Smedts
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: oktober 2020
Aantal bladzijdes: 275
Recensie: Margot

Auteur
Seren J. Smedts is een 16-jarige auteur die met dit boek debuteert bij Hamley Books. Op haar twaalfde schreef ze ook al een boek, ‘Het laatste wat ik zag’. Naast haar liefde voor schrijven houdt ze ook heel erg van piano spelen. Ook een leuk weetje: haar naam betekent ‘ster’ in het oud-Keltisch. Hierdoor voelde ze altijd een soort band met al die lichtjes in de hemel, ook een reden voor de titel van dit boek.

Samenvatting
Bij de terugkeer van Livs vader uit Amerika wordt haar leven volledig omgegooid. Hij is immers niet langer meer de man waar ze altijd naar opkeek, waardoor hun vader-dochter relatie compleet de mist in gaat. Een normaal onbezorgd tienerleven lijkt niet voor haar bestemd te zijn, tot ze Jasper ontmoet. Jasper, die haar hart op korte tijd verovert. Hij laat haar wegdromen onder een hemel van sterren. Maar niet alle sterren schitteren als kristal. Sommigen zijn zo hard als karton.

Mijn mening
Het boek leest best vlot omdat de hoofdstukken relatief kort zijn, wat ikzelf wel prettig vind. Dit zorgt ervoor dat het geen langdradig verhaal wordt. Alleen soms gaat het wel heel snel en zijn er wat veel tijdsprongen, die hadden wel iets minder gemogen. Ik vind dat de schrijfster goed focust op de hoofdpersoon Liv, ze beschrijft goed haar gevoelens en zo lijkt het net of je haar heel goed kent. Als dit haar eerste boek is, ben ik heel benieuwd wat er nog meer gaat komen!

Ik snap nog steeds niet dat Jasper in haar val is gelopen, maar je kiest niet op wie je verliefd wordt, toch?

Als Liv haar vader terugkomt uit Amerika is hij heel veel veranderd, het is sowieso al lastig als je je vader zo weinig ziet omdat hij voor zijn werk altijd weg is. Als Jasper in haar leven komt zie je Liv helemaal opbloeien en dat is heel leuk om te lezen. Maar ook wanneer ze een telefoongesprek hoort van haar vader dat heel haar leven op zijn kop zet en nog een aantal andere gebeurtenissen zorgen ervoor dat je blijft lezen. Ik vond het een goed verhaal dat je zo uitleest en zoal ik al zei, ik ben benieuwd naar meer boeken. Kartonnen sterren is zeker een aanrader!

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 3

4 sterren voor Kartonnen sterren

Margot

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)