Rookgordijn – Horst & Enger (7 januari)

Op oudjaarsavond wordt Oslo opgeschrikt door een explosie. Alles wijst in de richting van een terroristische aanslag.
Onder de gewonden bevindt zich iemand die Alexander Blix goed kent. Ruth-Kristine Smeplass is de moeder van Patricia, die tien jaar geleden op tweejarige leeftijd werd ontvoerd. Blix was toen betrokken bij het onderzoek, maar er is nooit een spoor van het meisje gevonden.
Als de vermissing opnieuw in het nieuws komt, raakt verslaggever Emma Ramm geïntrigeerd door de nooit opgeloste zaak. Blix en Ramm bundelen opnieuw hun krachten in een poging het rookgordijn rond de verdwijning van Patricia te laten oplossen.

De drie paradijzen – Robert Fabbri (12 januari)

De plotselinge en onverwachte dood van Alexander de Grote heeft het grootste en machtigste rijk dat de wereld ooit heeft gekend zonder leider achtergelaten. De strijd om de opvolging ontaardt in meedogenloze intriges en bloedige gevechten en niemand – geen man, vrouw of kind – is veilig. Oorlogen te land en ter zee golven heen en weer, beloftes worden even snel gedaan als gebroken, en geheimen komen aan het licht in de zoektocht naar de ware toedracht van Alexanders dood. Werd hij vermoord, en zo ja, door wie? Heeft hij met opzet tweedracht gezaaid door te weigeren een erfgenaam te noemen? En wie zal uiteindelijk de macht over het rijk in handen krijgen – als het al blijft bestaan. Kan één pretendent alle andere overwinnen…?

De engel van Munchen – Fabiano Massimi (28 januari)

Het is 1931 en in het appartement van Adolf Hitler – de rijzende ster van de nazipartij wordt Geli Raubel dood gevonden. Zij is niet alleen zijn nichtje, maar ook zijn minnares en hoewel alles wijst op zelfmoord, zijn er een heleboel mensen die een goede reden hebben om haar te willen vermoorden. Rechercheur en ex-nazi Sigfried Sauer wordt opgeroepen om de zaak te onderzoeken. Hij komt er al snel achter dat deze zaak veel ingewikkelder is dan hij dacht. Als er steeds meer doden vallen, wordt het een race tegen de klok om de moordenaar te vinden.

Valentijn – Elizabeth Wetmore (21 januari)

‘Valentijn’ van Elizabeth Wetmore speelt zich af in februari 1976 in Odessa, Texas waar in de vroege uurtjes na Valentijnsdag de veertienjarige Gloria Ramírez gehavend en gebroken verschijnt op de ranch van Mary Rose Whitehead. Het meisje is aangevallen in een aangrenzend olieveld; de brute daad zet de toch al gespannen raciale en sociale verhoudingen in Odessa op scherp. Hoewel de zaak dankzij de inspanningen van Mary Rose uiteindelijk in de rechtszaal belandt, is gerechtigheid ver te zoeken – en mededogen al helemaal. Tegen de achtergrond van de opbloeiende, door mannen gedomineerde oliehandel van West Texas onderzoekt ‘Valentijn’ vanuit afwisselende vrouwelijke perspectieven de nasleep van geweld in een gepolariseerd dorp: als we ons lot zelf in de hand hebben, wie willen we dan zijn? 

Op goed geluk – Jenny Colgan (19 januari)

Bibliothecaris Nina weet precies wat mensen moeten lezen. Op goed geluk maakt ze een keuze: welk boek helpt tegen liefdesverdriet en welk verhaal de eenzaamheid kan verjagen. Maar als de bibliotheek sluit en Nina werkloos wordt, helpen boeken haar ook niet. Of toch wel? Nina opent haar eigen, heel bijzondere boekwinkel: ze rijdt met een boekenbus door de Schotse Hooglanden. Maar een happy end is in het echte leven ietsje ingewikkelder dan in een roman. Gelukkig is er de ietwat knorrige, maar heel aantrekkelijke huisbaas die haar steeds redt uit de zoveelste noodsituatie.

Welkom bij Hotel Flanagans – Asa Hellberg (21 januari)

In Welkom bij hotel Flanagans volgen we de bijzondere vrouwen die het illustere hotel Flanagans in Londen runnen. Dit sfeervolle verhaal zit vol emoties, bedrog, wraak en catastrofes, maar ook met fantastische personages, een krachtige verhaallijn én een gelukkig einde. Linda Lansing heeft de leiding over het hotel sinds ze het met tegenzin van haar vader erfde. Als ongetrouwde, alleenstaande hoteleigenaresse voldoet ze niet aan het plaatje van de Londense society, en dan is ze ook nog eens verwikkeld in een machtsstrijd met haar neef, die zichzelf als een veel geschiktere eigenaar voor het hotel ziet…

De sneeuwpanter – Sylvain Tesson (5 januari)

‘Tesson! Ik volg al zes jaren de sporen van een dier’, zegt Munier. ‘Het houdt zich schuil op de vlaktes van Tibet. Ik ga er deze winter weer naartoe, ik neem je mee.’ Op uitnodiging van een beroemde natuurfotograaf neemt Sylvain Tesson deel aan een extreme expeditie. Midden op de onherbergzame, ijskoude en hooggelegen vlaktes van de Himalaya wacht het groepje onder leiding van de fotograaf op de komst van de zeer schuwe en met uitsterven bedreigde sneeuwpanter. Dit dier op heterdaad betrappen is een moeilijke opgave, waarvoor de kunst van het op de loer liggen moet worden betracht, en dat onder barre omstandigheden.

Leave a Reply

  • (not be published)