Het is wat lastig om een overzicht te maken van de boeken die in februari verschijnen, er wordt nogal met data geschoven…

Verdwenen – Ingrid Oonincx (26 februari)

Als kind van een bewust ongehuwde moeder heeft onderzoeksjournalist Simone haar vader nooit gekend. Totdat haar stervende moeder haar een naam en foto geeft. Simone ontdekt dat haar vader aan boord was van een vrachtschip dat schipbreuk leed in de Atlantische Oceaan. Ze besluit een artikel te schrijven over dit dodelijk ongeluk. Stap voor stap ontrafelt ze de gruwelijke waarheid achter haar vaders verleden…

Tentakels – Ronald Verheyen (26 februari)

David verliest zijn vader tijdens een expeditie op zoek naar de reuzenpijlinktvis. Zijn oom en tante die aan de Belgische kust wonen, nemen David onder hun hoede. Zijn zomervakantie wordt een echte rollercoaster van opwindende gebeurtenissen. Tijdens een ochtendlijke jogging botst hij op transmigranten en gevaarlijke mensensmokkelaars. Op zee gebeuren er vreemde dingen: grote scholen Humboldt pijlinktvissen maken de kustwateren onveilig. Een Schotse collega van zijn vader komt met zijn nichtje naar België. Hij heeft een wonderbaarlijke ontdekking gedaan in verband met het gedrag van orca’s en potvissen. David wordt verliefd op Nicola, het nichtje, maar wordt ontvoerd… 

Nachtmerrie – Winchester McFly (12 februari)

In Nachtmerrie worden een au pair, een kleine jongen en een zakenman in hun slaap bezocht door een boomlange, demonische figuur, die ze aanzet tot moord… Om deze mysterieuze moordzaak te kunnen ontrafelen en de moordenaar te kunnen ontmaskeren, zullen rechercheur David Detta en zijn nieuwe partner Tess de Winter hun persoonlijke verschillen aan de kant moeten schuiven. 

Brandende meisjes – C.J. Tudor (16 februari)

Welkom in het lieflijke plaatsje Chapel Croft.
Vijfhonderd jaar geleden werden hier acht protestantse martelaren terechtgesteld op de brandstapel.
Dertig jaar geleden verdwenen twee tienermeisjes spoorloos.
Twee maanden geleden pleegde de dominee van de lokale parochie zelfmoord.
Dominee Jack Brooks, alleenstaande ouder van de veertienjarige Flo, arriveert in het dorp om een nieuwe start te maken en wat tot rust te komen. Maar rust is het laatste wat ze er vinden.
Want iemand lijkt vastbesloten om de duistere geschiedenis van het dorp actueel te houden. Jack ontvangt sinistere pakketjes en berichten. En Flo ziet levensechte visioenen van brandende meisjes. Of zijn het geen visioenen?

Als je me ziet – Lisa Gardner (25 februari)

Detective D.D. Warren, FBI-agente Kimberly Quincy en ontvoeringsslachtoffer Flora Dane onderzoeken samen een oude zaak waar de beruchte crimineel Jacob Ness bij betrokken was. Hun zoektocht wordt al snel een stuk gevaarlijker dan ze verwacht hadden, als blijkt dat de bewoners van het stadje waar ze terechtkomen duistere geheimen verborgen houden.
Flora dacht altijd dat haar ontvoerder zijn geheimen mee het graf in had genomen, maar is dat werkelijk zo? Terwijl ze alle drie gevaar lopen, ontdekt Flora eindelijk de waarheid achter de man die haar leven voorgoed veranderde.

In alle onschuld – Karen Rose (23 februari)

Advocaat Thomas Thorne wordt wakker naast een dode vrouw, haar bloed aan zijn handen, maar geen enkele herinnering aan wat er gebeurd is die nacht. Heeft het voorval te maken met het verleden dat hij achter zich gelaten dacht te hebben? Wil iemand wraak op hem nemen? Zijn vrienden en zijn collega Gwyn Weaver zijn ondanks alle bewijslast overtuigd van Thornes onschuld en zetten alles op alles om dat aan te tonen. Elk om een heel eigen reden…

Wildgroei – Nina Lykke (11 februari)

Huisarts Elin slaapt op de onderzoeksbank in haar spreekkamer in Oslo, waar haar patiënten al twintig jaar lang de hele dag binnenstromen met hun kwaaltjes en neuroses. Elin had ook al twintig jaar lang een prima huwelijk met Aksel, in een prima rijtjeshuis gelegen in een prima buurt.

Ze hadden zo prima verder gekund, als Elins oude vlam Bjørn niet was opgedoken op Facebook. De roes van goedkope wijn wordt in eerste instantie vervangen door de opwinding van huwelijkse ontrouw, maar nu overdenkt Elin vanuit haar praktijk noodgedwongen haar huwelijk, en fileert ze zowel haar eigen keuzes als het verwende gedrag van haar veeleisende patiënten.

Het spel – Elle Kennedy (18 februari)

Demi Davis wordt voor een opdracht gekoppeld aan de populaire ijshockeyer Hunter Davenport. De twee kunnen het erg goed met elkaar vinden en ze worden vrienden. Alleen vrienden – Demi heeft een relatie en Hunter wil het ijshockeyseizoen met een kampioenschap afsluiten en heeft daarom zijn team beloofd bij meisjes uit de buurt te blijven.
Als Demi’s relatie op een niet zo leuke manier uitgaat, wil ze zichzelf opvrolijken met een rebound. Hunter lijkt haar de perfecte kandidaat: hij is vrijgezel, ze hebben fijne chemistry en hij is erg sexy. Hunter wil de belofte aan zijn team eigenlijk niet verbreken, maar Demi maakt het hem wel erg lastig…

De weg van de boog – Paul Coelho (23 februari)

Als je nooit een risico neemt, dan zul je nooit weten welke veranderingen je in je leven moet aanbrengen.
Tsetsuya, de beste boogschutter van Japan, woont in een afgelegen vallei. Aan de hand van de kunst van het boogschieten vertelt hij een jongen uit het dorp over de beginselen van een betekenisvol leven, zoals hard werken, een verschil willen maken en bereid zijn om te falen.
Hij toont hem hoe handeling en de ziel onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, en dat een leven beperkt door angst voor afwijzing of falen het niet waard is om te leven. Met moed en geduld kun je onverwachte wendingen van het lot omarmen.

Leave a Reply

  • (not be published)