Goud & Lavijn

Titel: Goud & Lavijn
Auteur: Kim Bonefaas
Genre: Roman / Feelgood
Uitgever: Godijn Publishing
Publicatiedatum: januari 2021
Aantal bladzijdes: 249 (E-pub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Kim Bonefaas maakte in 2019 een succesvol debuut met haar semi-autobiografische roman Julia Jonker. Haar tweede roman Goud & Lavijn is weer een echte Bonefaas: meeslepend, ontroerend, grappig en nét even anders.

Achterflap:
Voor verpleegkundige Melle Lavijn is het leven weliswaar druk, maar wel lekker overzichtelijk: ’s nachts werkt ze op de kinderafdeling van het plaatselijke ziekenhuis en overdag is ze zo veel mogelijk bij haar zieke vader. Door een uit de hand gelopen grap raakt ze via Instagram in gesprek met de Amerikaanse muzikant Midas, dé superster van dat moment. Langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere band tussen Melle en Midas. Maar als Midas’ fans en de roddelpers dat ontdekken, staat Melles rustige leven totaal op zijn kop. Al snel wordt het contact met Midas levensgevaarlijk…

Mijn mening:
Goud en Lavijn heeft alles wat een feelgood in zich moet hebben. Het verhaal is romantisch, integer, onbevangen maar ook zeker ingrijpend. De thema’s die Bonefaas gebruikt zijn voor mij niet nieuw, ik ben ze zeker al in eerdere feelgood boeken tegengekomen.

Melle Lavijn heeft haar leventje goed op orde, in haar jeugd heeft ze veel voor de kiezen gehad maar daar is ze dankzij de liefde van vooral haar vader goed doorheen gekomen.

Het enige wat ze niet heeft is een relatie en wanneer ze in contact komt met de wereldberoemde Midas verandert haar leven op alle fronten.

Goud en Lavijn is een boek boordevol emotionele gebeurtenissen, toch voel ik niet de brok in mijn keel die er hetgeen er allemaal gebeurt zeker wel zou moeten zijn en dat is jammer.

Het verhaal leest lekker weg maar de schrijfstijl weet mij niet te raken op een manier dat ik er helemaal ondersteboven van ben.

Bonefaas weet met Goud en Lavijn meerdere boodschappen en maatschappelijke thema’s aan de orde te stellen die het verhaal zowel luchtig als zwaar maken. Blijheid, verdriet, boosheid zijn enkele emoties die zich in raptempo afwisselen. Verder heeft Goud en Lavijn een bijzonder einde, wat mij betreft is het verhaal niet af en zou ik graag willen weten hoe het verder gaat……

Van mij krijgt Goud en Lavijn 3 sterren.

Bianca

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)