Valentijn in de sneeuw

Titel: Valentijn in de sneeuw 
Auteur: Roz Marshall
Serie: Liefde in de sneeuw #2
Genre: Feelgood
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Vertaling: Marijke Vos
Publicatiedatum: februari 2021
Aantal bladzijdes: 79  
Recensie: Miriam   

Over de auteur 
Roz Marshall woont in Schotland met haar man en huisdieren. Ze is af en toe skileraar, rijdt paard en maakt muziek. Sinds 2013 worden haar boeken gepubliceerd, won ze een wedstrijd waarbij de inzendingen werden beoordeeld door Hugh Howey en werden korte verhalen van haar hand geselecteerd voor prestigieuze bloemlezingen.   

Achterflap 
Mike Cole, een skileraar uit Nieuw-Zeeland, komt tijdens zijn vele omzwervingen ook terecht in het koude Schotland. Tijdens het Valentijnsseizoen krijgt hij de kans om als kampioen uit te komen voor de skischool waar hij werkt, maar er zijn meer kapers op de kust om de jaarlijkse skiwedstrijd te winnen. Bovendien moet hij de geheime aanbidders van zich afslaan, en dat terwijl hij eigenlijk maar van een vrouw die aandacht zou willen: zijn heel erg getrouwde baas Jude… 
Kan Mike zijn rusteloosheid van zich af zetten en zijn hart opnieuw openstellen? En zelfs als hij dat kan, heeft hij dan wel een kans bij Jude?  

Op een dag moet je stoppen met wegrennen voor het verleden.

Mike heeft het naar zijn zin in Schotland waar hij al enige tijd werkt bij de skischool van Jude. Het verbaast hem, want sinds het overlijden van zijn vrouw is hij rusteloos en blijft hij niet lang op dezelfde plek. Jude is manager van de skischool en houdt de boel in haar eentje draaiende, haar man is in Nieuw-Zeeland. Mike is meer dan geïnteresseerd in haar maar houdt zichzelf voor dat Jude verboden terrein is; ze is immers getrouwd.   

Jude heeft wel wat anders aan haar hoofd dan liefde. Ze moet een skischool runnen, heeft een dochter en er doet zich een enorme kans voor. Bij de jaarlijkse skiwedstrijd is apparatuur te winnen waarmee Jude een grote opdracht binnen zou kunnen halen. Iedereen zet zich ten volle in om deze wedstrijd te winnen, maar is dat wel genoeg?  

Valentijn in de sneeuw is niet helemaal wat ik hoopte dat het zou zijn. Na de rommelige introductie van alle personages in Vang me op legt Roz Marshall de focus hier meer op personages Mike en Jude. Tenminste, dat zou je denken na het lezen van de achterflap. De focus ligt echter op de skiwedstrijd. Hoewel Marshall heel goed de sfeer en de spanning van de wedstrijd weet over te brengen, is het echt enorm jammer dat hetzelfde niet geldt voor de personages. Die blijven vlak, op de achtergrond en maken geen indruk. Het verhaal eindigt ook enorm abrupt. Wellicht zou de auteur er goed aan doen zichzelf meer pagina’s te gunnen om haar verhaal te vertellen?   

Miriam 

Leave a Reply

  • (not be published)