Kepler

Titel: Spiegelman
Auteur: Lars Kepler
Serie: Joona Linna #8
Genre: Thriller
Uitgeverij: Cargo
Vertaling: Edith Sybesma
Publicatiedatum: november 2020
Aantal bladzijdes: 544
Recensie: Amanda

Auteur
Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse schrijversechtpaar Ahndoril. Met hun bloedstollende thrillers rond Joona Linna veroverden ze de wereld. Inmiddels zijn er van hun boeken in Nederland meer dan 600.000 exemplaren verkocht. Hypnose vierde in 2020 zijn 10-jarig jubileum. Ter ere van de verschijning van het eerste deel 10 jaar geleden, is het boek volledig herzien en herschreven door de auteurs en uitgegeven in een mooi Black edition. Spiegelmanis het achtste deel met Joona Linna in de hoofdrol.

Auteur
Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse schrijversechtpaar Ahndoril. Met hun bloedstollende thrillers rond Joona Linna veroverden ze de wereld. Inmiddels zijn er van hun boeken in Nederland meer dan 600.000 exemplaren verkocht. Hypnose vierde in 2020 zijn 10-jarig jubileum. Ter ere van de verschijning van het eerste deel 10 jaar geleden, is het boek volledig herzien en herschreven door de auteurs en uitgegeven in een mooi Black edition. Spiegelmanis het achtste deel met Joona Linna in de hoofdrol.

Achterflap
Vijf jaar geleden verdween ze, nu wordt haar lichaam gevonden.

Wie was de man die ze zag in het raam? Wie is Spiegelman?

Vijf jaar na haar verdwijning wordt het levenloze lichaam gevonden van een jonge vrouw. De enige ooggetuige van de moord is een warrige man, die niet zeker weet wat hij gezien heeft. Joona Linna roept de hulp in van hypnotiseur Erik Maria Bark, zodat de man onder hypnose zijn herinneringen weer kan oproepen.

Mijn mening

Elke nieuwe dag is voor hem nog steeds als het ochtendgloren na een stormachtige nacht; je gaat in het eerste licht naar buiten, ziet de verwoesting en telt je verliezen, maar tegelijkertijd is er nieuwe hoop voor de mensen die het hebben gered.

Heerlijk! Een nieuwe Joona Linna belooft altijd weer een aantal spannende leesuurtjes. Joona raakt betrokken bij een zaak waarbij een meisje vijf jaar geleden is verdwenen en nu vermoord wordt teruggevonden. De enige getuige van de moord is een bange man die psychisch ziek is. Samen met hypnotiseur Erik Maria Bark gaan ze proberen te achterhalen wat de man gezien heeft die nacht.

We maken ook kennis met Pamela. Zij is vijf jaar geleden haar dochter verloren tijdens een weekje vakantie. Haar man Martin en dochter Alice gingen ijsvissen terwijl Pamela geniet van een dagje wellness in het hotel, totdat er een medewerker van het hotel komt melden dat ze naar het ziekenhuis moet komen. Eenmaal daar blijkt dat Martin onder het ijs terecht is gekomen maar gelukkig tijdig is gevonden. Alice is niet gevonden. Vijf jaar later wil ze een ander meisje een kans op een goed leven geven en wil graag Mia in huis nemen, een 17-jarige meid die in een weeshuis woont. Maar dan ineens is Mia vermist.

De plot zit erg goed in elkaar, Joona gaat op zoek naar de moordenaar van het vermoorde meisje. Tijdens dit onderzoek stuit hij op de nodig problemen waarbij het ene probleem voor een nog grotere uitdaging zorgt dan de andere. Zeker als hij samen met zijn twee collega’s undercover gaat op zoek naar een man die hem naar de dader zou moeten kunnen leiden. Zodra je denkt te weten hoe het allemaal in elkaar steekt, blijkt het toch weer anders dan gedacht. Wat een ontknoping! Joona verveelt nog geen moment en ik kijk nu al uit naar het negende boek, want de epiloog van dit boek klinkt alweer enorm veelbelovend!

Kepler weet met Spiegelman weer een ontzettend spannende Joona Linna-thriller af te leveren. Daarbij schuwen ze de nodige gruwelijkheden niet, het bloed spat ervan af en het verhaal bezorgt je de nodige rillingen. Heerlijke korte hoofdstukken zorgen ervoor dat het leest als een speer.

Spanning: 5
Plot: 4,5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 5
Psychologie: 5

Spiegelman is een heerlijke spannende en gruwelijke thriller die ik beoordeel met 5 sterren. Ik heb hem met heel veel plezier gelezen!

Amanda

Waardering: 5 uit 5.

Lees hier ook het interview dat wij met Lars Kepler hadden.

Leave a Reply

  • (not be published)