Feniksbloed

Titel: Feniksbloed
Auteur: Adam Silvera
Serie: Infinity Son #1
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Clavis Uitgeverij
Vertaling: Lies Lavrijsen en Tine Poesen
Publicatiedatum: juni 2020
Aantal bladzijdes: 343
Recensie: Manon

Auteur
Adam Silvera is geboren en opgegroeid in the Bronx, New York, waar hij nog steeds woont.  Hij is o.a. werkzaam geweest als kinderboekverkoper en schreef recensies over kinder- en young adult boeken. Voor meer informatie over zijn boeken en Adam zelf: www.adamsilvera.com

Achterflap/Samenvatting
De New Yorkse tweelingbroers Brighton en Emil verafgoden de Spreukwachters, mensen die geboren worden met speciale krachten en strijden tegen iedereen die de magische wereld bedreigt. Brighton zou er alles voor geven om zelf mee te strijden, maar probeert in afwachting beroemd te worden met zijn eigen YouTube-kanaal. En dan blijkt dat uitgerekend zijn broer en beste vriend Emil uitverkoren is. Maar Emil zit echt niet op een leven in de spotlights te wachten.

Mijn mening
De eerste fantasyroman van Adam Silvera over de twee broers Brighton en Emil. Al van kinds af aan dromen zij over superkrachten en superhelden. Nu ze tieners zijn, is het vooral Brighton die hoopt dat ze krachten krijgen op hun 18e verjaardag. Dat hij zich kan aansluiten bij de spreukwachters om de magie te behouden. Tot die tijd heeft hij een YouTube-kanaal waar hij filmpjes plaatst van sterrelingen. Alleen de broer die krachten krijgt, is diegene die het het minst verwacht. Vanaf dan gaat alles anders dan Brighton en Emil hadden verwacht. Is de band tussen de twee broers sterk genoeg om dit aan te kunnen? Zeker als hun moeder onverwachts een geheim onthult, hoe gaan ze hier mee om, kan dit hun band verbreken?

Niemand geloofde me. Ik wist dat we niet gedoemd waren tot een normaal leven. Ik had het voorspeld. Het was dat kleineteengevoel waar Emil me altijd mee uitlachte, maar ik had gelijk, we zijn voorbestemd om mee te vechten in deze epische strijd.

Was ik direct enthousiast over het boek? Om eerlijk te zijn…nee. In het begin was het tempo wat laag en kon ik er niet goed uit wijs worden wie wat nu was. Allerlei begrippen sloegen mij om de oren; spreukwachters, sterrelingen, bloedmeesters. Daar was ik de draad kwijt wie nu wat was. Door stug door te blijven lezen, kom je erachter hoe de verhoudingen zijn, wie bij welke groep hoort en welke krachten er zijn. Adam Silvera had hier iets meer de tijd voor moeten nemen om ons mee te nemen in deze nieuwe wereld.

Is er alleen maar slecht nieuws? Welnee, want als je eenmaal door die eerste helft bent, dan ontpopt zich een prachtig fantasyverhaal over jonge tieners zoekende naar liefde en vriendschappen. De personages in Feniksbloed leer je steeds beter kennen en je leeft met hun mee. Adam Silvera weet dit goed op te bouwen, mede door de hoofdstukken te verdelen onder de personages.

Buiten het mindere eerste gedeelte om, wat meer dan goed wordt gemaakt in de tweede helft, heb ik zeker genoten van dit boek en kijk uit naar deel 2.

Spanning: 3
Plot: 3
Leesplezier: 3
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 3,5

 3,5 ster voor Feniksbloed

Manon

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)