Meisje zonder leugens

Titel: Meisje zonder leugens
Auteur: Michael Robotham
Serie: Evie Cormac #2
Genre: Thriller
Uitgeverij: Cargo
Vertaling: Danielle Stensen
Publicatiedatum: september 2020
Aantal bladzijdes: 368
Recensie: Lilian

Cover
Een cover in de stijl van zijn eerdere boeken. De titel en naam van de auteur pontificaal in het midden, met een tekst erboven die je meteen pakt en ervoor zorgt dat je dit boek oppakt in de winkel om de achterflap te lezen en er even in te bladeren. Ik ben meteen nieuwsgierig wat dit meisje weet en wat er gebeurt als ze stopt met zwijgen.

Auteur
De thrillers van Michael Robotham (1960) worden in meer dan 50 landen uitgegeven en zijn meermalen bekroond, onder andere met de Gold Dagger en de Ned Kelly Award. Van zijn hand verschenen onder meer de zeer succesvolle thrillers De verdenking, Nachtboot, Gebroken en Leven of dood.

Achterflap/samenvatting
Evie Cormac is een meisje zonder familie. Ze houdt haar identiteit al jarenlang geheim – alleen daardoor is ze veilig. Maar forensisch psycholoog Cyrus Haven is vastbesloten uit te vinden wie Evie is, en hoe ze zich verborgen hield in het huis waar een man werd doodgemarteld. Machtige mensen zijn al jaren op zoek naar Evie, de enige getuige van hun misdaden. Evies gave om te zien wanneer iemand liegt, helpt Cyrus bij het oplossen van een onmogelijke zaak, maar hoe verder hij Evies verleden weet te ontrafelen, hoe meer hij haar blootstelt aan gevaar. Uiteindelijk zullen ze beiden moeten beslissen of het misschien beter is de monsters uit het verleden niet wakker te maken…

Mijn mening
Meisje zonder leugens is deel 2 in de serie met Evie Cormac als hoofdpersoon. Zelf heb ik  deel 1 nog niet gelezen, maar Michael Robotham weet zijn series altijd zo te schrijven dat je de delen ook los kunt lezen. Toch zou ik je aanraden de serie in de juiste volgorde te lezen. Dit omdat je de voorgeschiedenis wilt weten en alle boeken van Robotham fantastisch zijn. Ondanks het feit dat ik deel 1 niet gelezen heb, heb ik toch niet het idee iets essentieels gemist te hebben.

Het verhaal start direct heftig en trekt je als lezer dan ook meteen het verhaal in. Het was even geleden, mijn laatste boek van Michael Robotham, maar wat is het weer heerlijk om een boek van zijn hand te lezen! Zijn boeken staan voor mij altijd garant voor vele uren leesplezier. Dat is deze keer zeker niet anders.

Het verhaal is verdeeld in twee verhaallijnen. Het verhaal van Evie, een jonge vrouw met een heftige geschiedenis. Ze is in een instelling opgenomen en staat onder toezicht van justitie. Ze houdt haar echte identiteit goed verborgen om zo uit handen te blijven van machtige mensen die op zoek zijn naar haar. Zij is namelijk de enige getuige van hun misdaden.
De tweede verhaallijn gaat over Cyrus Haven, forensisch psycholoog, en hij is vastbesloten om het verleden van Evie te achterhalen en hij wil ook weten hoe ze heeft weten te ontsnappen uit het huis waar, tijdens haar verblijf, een man is doodgemarteld.
De gave van Evie, om te kunnen zien wie er liegt, komt Cyrus goed van pas bij zijn onderzoek in een lastige zaak. Hoe verder hij in het verleden van Evie duikt hoe gevaarlijker het voor Evie wordt. Kan hij haar verleden achterhalen of is dit te gevaarlijk? Hoe ver durft hij te gaan?

Door de terugblikken in het verleden van Evie en Cyrus, krijg je steeds een beter beeld van deze personages. Robotham is erg kundig in het neerzetten van personages, ze krijgen diepgang en ze komen bij je binnen, je leeft echt met ze mee. Je snapt steeds beter hoe ze geworden zijn wie ze nu zijn. Het verklaart ook hoe het komt dat Cyrus Evie zo goed begrijpt. Wederom heb ik genoten van Robothams voortreffelijke schrijfkunsten. Ik had dan ook niet iets anders verwacht. Dit boek is dan ook echt een aanrader!

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4.5

Meisje zonder leugens van Michael Robotham krijgt van mij 4,5 ster

Lilian

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)