Op 7 december 2020 verscheen de thriller Doelwit Åland, het thrillerdebuut van Jaap Jonker.

Doelwit Åland

Achtergrond Na een winterstorm kreeg Jonker de inspiratie om hier een thriller over te schrijven; wat als de -door deze storm veroorzaakte- stroomstoring op de eilanden door mensenhanden veroorzaakt zou worden? Dat was het begin. Het resultaat: Doelwit Åland, het eerste deel in een geplande reeks met de Nederlandse politie-inspecteur Jacob Noordland. Winterstorm Alfrida (begin januari 2019) plantte een zaadje in het brein van de auteur.

Het verhaal

De Nederlandse hoofdinspecteur Jacob Noordland hoopt op een witte en rustige kerstvakantie op Åland. Het sneeuwt er inderdaad en koud is het ook. Maar de rust is ver te zoeken. Door zijn Ålandse collega Eeva Loitonen raakt hij diep betrokken bij een Russisch complot met dit Finse Oostzee-eiland als doelwit. Dit resulteert in een stormachtige nacht vol actie en een opwindend begin van het nieuwe jaar. Lukt het hen om te voorkomen dat Åland (weer) onder Russisch bestuur komt te staan?

Jaap Jonker heeft zich voor het schrijven van Doelwit Åland laten inspireren door twee gebeurtenissen; enerzijds de grote stroomstoring veroorzaakt door orkaan Alfrida én de Russische annexatie van De Krim in 2014. Deze combinatie vindt zijn weg in de verhaallijn van Doelwit Åland.

Over de auteur

Jaap Jonker (1956) heeft eerder gewerkt als stuurman bij de koopvaardij en als operationeel officier bij de Koninklijke Marine. Hij werkt nu alweer decennia bij een internationaal bedrijf. Doelwit Åland is het eerste boek in zijn geplande Jacob Noordland serie. Jaap woont met vrouw en hond in Hengelo en komt al 25 jaar op de Finse Åland eilanden.

Ga voor meer nieuws naar thrillersandmore.com

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)