Alles wat ze aanraakt

Titel: Alles wat ze aanraakt
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaling: Marijne Thomas
Publicatiedatum: februari 2021
Aantal bladzijdes: 255 (e-book)
Recensie: Manon

Auteur
Jennifer L. Armentrout is een Amerikaanse schrijfster van YA, NA en romans. Wanneer ze niet aan het schrijven is, spendeert ze haar tijd aan lezen, het kijken naar zeer foute zombiefilms, haar man en haar dieren. Voor meer informatie over haar boeken en Jennifer zelf, neem even een kijkje op haar website: www.jenniferlarmentrout.com.

Samenvatting
Doodgaan is kut – daar weet Ember McWilliams alles van. Twee jaar geleden kreeg ze een ernstig auto-ongeluk waarbij ze stierf, maar haar zusje haalde haar terug uit de dood. Nu is haar hele leven compleet veranderd. Alles wat Ember aanraakt, gaat dood. Ze leeft volgens een no-touch policy voor alles wat leeft. En dat geldt dus ook voor jongens. Dan ontmoet ze Hayden. Hij zegt dat haar vloek een gave is en dat hij haar kan helpen die onder controle te krijgen. Ember heeft er alles voor over om weer eens haar zusje te mogen knuffelen. En zoenen met Hayden, dat zou ook geen straf zijn… Maar als ze erachter komt dat haar ongeluk misschien helemaal geen ongeluk was, staat haar leven weer op het spel.

Wie kan Ember nog vertrouwen?

Mijn mening
Een op zichzelf staand boek van Armentrout over Ember wiens leven na een auto-ongeluk nooit meer hetzelfde is met als bijkomende complicatie: alles wat ze aanraakt, gaat dood. Haar vader heeft het auto-ongeluk niet overleefd en Embers moeder leeft sindsdien in haar eigen wereld, waardoor Ember noodgedwongen voor haar kleine zusje moet zorgen. We ontmoeten Ember als ze al twee jaar met dit gegeven omgaat. Ze vindt het moeilijk om alleen voor haar zusje te zorgen, heeft geldzorgen, maar gelukkig is daar haar beste vriend Adam, die er altijd voor haar is.

In de bibliotheek, de plek waar ze zich kan ontspannen, waar niemand haar aanstaart, ontmoet ze Hayden. Een hele knappe jongen die aandacht aan haar besteed. Ember is direct op haar hoede. Door een fatale ontmoeting met een jongen uit Embers klas, worden er allerlei gebeurtenissen in werking gezet, waaronder de verplaatsing van Ember, haar zusje en hun moeder naar een andere stad. Ember komt bij Jonathan Cromwell en zijn familie te wonen. Het blijkt dat deze familie Ember en vooral Olivia (vanwege haar gave om doden weer tot leven te wekken) al enkele jaren volgen. Hayden behoort tot ook deze familie. Hij en zijn familie blijken allemaal een gave te hebben. Ember is van mening dat haar gave geen gave is, want ja een gave waarbij alles en iedereen die je aanraakt doodgaat is eerder een vloek…toch? Hayden probeert Ember van het tegendeel te overtuigen, maar wie zijn Hayden en zijn familie eigenlijk? Kan Ember ze wel vertrouwen? Veel vragen waar Ember een antwoord op hoopt te vinden…

Ik wist zonder te kijken dat hij daar nog steeds stond. Mijn moeder zou zeggen dat hij op de loer stond. Om precies te zijn: dat zou ze zeggen als ze nog met mij sprak. Elk haartje op mijn lichaam stond nu rechtovereind. Lekker ding of niet, hij bezorgde me nu officieel de rillingen.

Alles wat ze aanraakt van Jennifer L. Armentrout is een lekker boek om te lezen. Ik kon mij vanaf het begin al met Ember identificeren, wat heel fijn leest. Het verhaal wordt echt vanuit Ember verteld, hoe haar gevoelens zijn ten opzichte van Hayden, haar moeder en haar zusje Olivia. Tijdens het lezen krijg je meer duidelijkheid over Ember, haar gave (of vloek) en ook over het auto-ongeluk dat alles in werking heeft gezet.

De schrijfstijl van Armentrout is net als haar andere boeken erg fijn, geen lange hoofdstukken en niet te moeilijk. Ik moet wel zeggen dat ik het soms wat langdradig vond worden, dat ik daardoor af en toe de neiging had om het boek weg te leggen. Dat heb ik met haar boeken nooit, maar nu blijkt dat Alles wat ze aanraakt in haar beginjaren is geschreven en nu in Nederland wordt uitgebracht als e-book. Gelukkig maakt de schrijfster het op het eind allemaal goed met een spannende climax. Het verhaal is hier en daar wat dunnetjes, maar Armentrout-fans zullen dit boek zeker waarderen.

Ik mocht nu niet instorten. Ik moest sterk zijn voor Olivia. Ik keek naar mijn spiegelbeeld en forceerde een grijns. Mislukt. Bovendien ontdekte ik op mijn slaap de grootste pukkel aller tijden. En bedankt.

Spanning: 3,5
Plot: 3,5
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4,5
Psychologie: 3,5

3,5 ster voor Alles wat ze aanraakt.

Manon

Waardering: 3.5 uit 5.
Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)