Marathons & mokkataart

Titel: Marathons & mokkataart
Auteur: Susan Muskee
Serie: Liefde, natuurlijk, Abigail #3
Genre: Feelgood
Uitgever: Loft Books
Publicatiedatum: februari 2021
Aantal bladzijdes: 262 (e-pub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Susan Muskee is freelance copywriter en woonachtig in Deventer.

Achterflap:
Marathons en mokkataart draait om Abigail. In Marathons en mokkataart is Abigail druk met de verbouwing van haar vaders sportschool. Alles loopt op rolletjes, tot ze er opeens alleen voor komt te staan omdat haar vader en broer allebei naar het buitenland vertrekken. De mannen hebben er het volste vertrouwen in dat Abigail het redt, maar daar is ze zelf niet zo zeker van… Durft ze haar naasten te vertellen dat ze eigenlijk best gestrest is, en dat ze steeds vaker aan haar moeder moet denken, die vijftien jaar geleden met de noorderzon vertrok? In café The Rolling Scones ontmoet Abigail Robin, bij wie ze zonder schroom haar hart lucht. Met Robin in de buurt doet Abigail niet alleen bijzondere ontdekkingen over zichzelf, maar ook over haar familie…

Mijn mening:
Marathons en mokkataart is een feelgood die prima los is te lezen, maar ik raad je zeker aan ook de vorige twee delen van Susan Muskee op te pakken. In elk deel speelt een van het groepje hartsvriendinnen een prominente rol. Terwijl Kim in Berlijn zit probeert Abigail in Marathons en mokkataart alle ballen hoog te houden. Ze is druk met het verbouwen van drie sportscholen die ze samen runt met haar vader Dave en broer Bruce. Het vliegt haar allemaal een beetje naar de strot als ze het gevoel heeft door haar familie in de steek gelaten te worden. Haar vader en broer hebben het volste vertrouwen in haar maar Abigail twijfelt soms aan zichzelf. De drijfveer van Abigail is perfectionisme en dat is tegelijkertijd haar valkuil, de buitenkant laat  niet altijd zien wat ze daadwerkelijk voelt. Heerlijk hoe Susan Muskee de personages allemaal een eigen karakter geeft en voor vele lezers herkenbaar zal zijn.

Het tonen en uiten van emoties is toch wel een dingetje waar iedereen mijn inziens mee tobt.

De hechtheid van de vier vriendinnen is echt super, daar wil je bij horen. De Rolling Scones is in elk deel een belangrijke ontmoetingsplaats waar de heerlijkste koffie met lekkers wordt gemaakt, de koffietip van Robin heb ik thuis nagemaakt en smaakt heerlijk. De schrijfstijl van Muskee is vrolijk, herkenbaar en raakt je vanbinnen. Kom maar op met het laatste deel!

Tip: De feelgoodboeken van Susan Muskee verschijnen alleen als e-pub en zijn leuk qua prijs.

Marathons en mokkataart krijgt dik verdiend 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)