Groen licht voor tv-serie Dan Brown ‘s Langdon, gebaseerd op Browns bestseller Het verloren symbool. Peacock, de Amerikaanse streamingdienst van NBCUniversal, heeft op basis van een enthousiast ontvangen  pilotaflevering een eerste seizoen besteld van de aangrijpende thrillerserie Dan Brown’s Langdon, gebaseerd op de bestseller Het verloren symbool van de wereldberoemde auteur. 

Dan Brown’s Langdon wordt geproduceerd door CBS studios, Imagine Television Studios en Universal Television, onderdeel van Universal. Dan Dworkin en Jay Beattie zijn de schrijvers en uitvoerende producenten van de serie. 
Dan Brown, Brian Grazer, Ron Howard, Samie Kim Falvey en Anna Culp zijn ook betrokken als uitvoerend producenten. 

Dan Brown

‘Ik vind het geweldig om weer met Ron en Brian samen te werken aan een ander Langdon-project,’ meldt Dan  Brown, verwijzend naar de verfilmingen van The Da Vinci Code, Angels & Demons en Inferno. ‘We wilden  allemaal al een tijdje Het verloren symbool op het scherm brengen, en ik ben CBS Studios, Imagine Television  Studios, Universal Television en Peacock dankbaar dat ze hun krachten hebben gebundeld om dit project te  realiseren. Dan Dworkin en Jay Beattie hebben een fenomenaal boeiend script geschreven, en de casting en  uitvoering zijn perfect.’ 

De serie is gebaseerd op Dan Browns internationale bestseller Het verloren symbool en volgt de vroege  avonturen van de beroemde Harvard-professor Robert Langdon, die een reeks puzzels moet oplossen om zijn  ontvoerde mentor te kunnen redden en een huiveringwekkende, wereldwijde samenzwering te verijdelen. De  gebeurtenissen spelen zich af na De Da Vinci Code

De serie lijkt het vlaggenschip te worden voor de nieuwe streamingdienst Peacock. Waar de serie in Nederland  te zien zal zijn, is nog niet bekend, maar uitzending wordt nog dit najaar verwacht. 

De cast bestaat uit Ashley Zukerman (Succession) als Robert Langdon, Valorie Curry (Blair Witch), Sumalee  Montano (10 Cloverfield Lane), Rick Gonzalez (Arrow), Eddie Izzard (Ocean’s Thirteen) en Beau Knapp (Zeven seconden). 

Over Dan Brown 

Dan Brown is een van de bestverkochte auteurs ter wereld. Zijn thrillers zijn in 56 landen uitgegeven en er werden wereldwijd meer dan 220 miljoen boeken van verkocht. In  Nederland en België zijn meer dan 5 miljoen exemplaren in Nederlandse vertaling over de toonbank gegaan. Zijn bestsellers De Da Vinci Code, Het Bernini Mysterie (Angels & Demons) en Inferno zijn succesvol verfilmd met Tom Hanks in de rol van Robert Langdon. In 2020 verscheen zijn eerste prentenboek voor kinderen: Het wilde dierenorkest. Dan Brown schrijft momenteel aan een nieuw boek met Robert Langdon in de hoofdrol. (persbericht Luitingh-Sijthoff)

kijk voor meer nieuws op www.thrillersandmore.com

Leave a Reply

  • (not be published)