Een voor een

Titel: Een voor een
Auteur: Ruth Ware
Genre: Thriller
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Vertaling: Hanneke van Soest
Publicatiedatum: november 2020
Aantal bladzijdes: 368 (paperback)
Recensie: Brenda

Cover
Een chalet in een besneeuwde omgeving. Dit is echt een mooi winters plaatje. De omgeving waar het zich afspeelt is duidelijk weergegeven. De titel in rode letters vind ik er mooi uitspringen.

Auteur
Ruth Ware (1977) maakte internationaal grote indruk met haar thrillers In een donker, donker bos en De vrouw in suite 10. Beide werden wereldwijde bestsellers en in Nederland en Vlaanderen werden er al meer dan 60000 Wares verkocht.

Achterflap/samenvatting
Het sneeuwt in het exclusieve skioord St. Antoine, waar aandeelhouders en directeuren van Snoop – de populairste app voor nieuwe muziek – samenkomen om over een overname van een miljard dollar te beslissen. Of ze worden allemaal miljonair, of sommigen blijven in de kou staan.

De deadline nadert en door onderlinge verdeeldheid loopt de spanning hoog op. Dan verdwijnt een bestuurslid op de piste en snijdt een lawine het chalet af van de buitenwereld. Zou iemand overgaan tot moord om alles te krijgen…?

Mijn mening
Een bedrijfsuitje in winterse sferen. Dit zou als een ideaal uitje bestempeld moeten worden. De serieuze besprekingen afwisselen met de luxe van het chalet en van het skiën in het skigebied.

Helaas komt daar al snel een eind aan. De besprekingen lopen niet soepel en na hun eerste skironde missen ze al iemand die nog niet terug in het chalet is. Tijd om te zoeken is er niet, want een enorme lawine zorgt ervoor dat ze volledig zijn afgesloten van de bewoonde wereld. Geen elektriciteit en geen bereik met hun telefoons. De verschillende karaktereigenschappen van de personages maken het verhaal zo leuk dat het een sensatie is om het te lezen.

Het verhaal wordt in korte, vlot geschreven hoofdstukken verteld vanuit Liz, de ex-werkneemster die nog aandelen in het bedrijf heeft en vanuit Erin, de gastvrouw van het chalet. De spanning is goed voelbaar in de groep en als lezer probeer je erachter te komen wie het gedaan heeft. Iedere keer dacht ik weer aan iemand anders. Uiteindelijk was de dader geen verrassing voor mij, maar wel heel goed neergezet. Ik wilde zo graag weten wie de dader zou zijn waardoor je het boek echt snel weer oppakte om verder te gaan lezen.

Wat voor mij niet had gehoeven was het krantenknipsel in het begin van het verhaal. Het geeft al net te veel weg voordat je begint met lezen. 

Ruth Ware heeft zeker een goed verhaal weten neer te zetten van begin tot het eind. Een echte whodunit. Ik had van haar nog geen enkel boek gelezen, maar mijn interesse is nu wel gewekt voor haar andere boeken.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Een voor een krijgt van mij 4 sterren.

Brenda

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)