Op 6 april verschijnt bij uitgeverij HarperCollins de nieuwe thriller van Jeroen Windmeijer & Jacob Slavenburg, Het Evacomplex.

Het Evacomplex

Het verhaal

‘Jullie zullen niet sterven…’

De internationaal befaamde slangendeskundige Frank van As werkt bij Naturalis, het natuurhistorisch museum in Leiden. Hij gebruikt zijn kennis echter ook in de kringen rond de charismatische voorganger van een mysterieuze gemeenschap, zonder te weten welk onheil hij daarmee over zichzelf – en over zijn vrouw Cat – afroept. Dat dringt pas tot hem door als de eerste dode is gevallen. Lukt het hun om zichzelf op tijd uit deze wurggreep te bevrijden?
Journaliste Magda Filippo stuit in de tussentijd op een alternatieve uitleg van het Bijbelse Genesisverhaal en de rol van Eva daarin. De gebeurtenissen lijken met elkaar verstrengeld te zijn, maar hoe? Haar spannende zoektocht leidt haar van wonderbaarlijke religieuze tradities naar eeuwenlang verborgen boodschappen in de Sixtijnse Kapel. Zonder het te beseffen hebben zij zich allemaal in een slangenkuil begeven…

Over de auteur

Antropoloog Jeroen Windmeijer (1969) debuteerde in 2015 succesvol met Het Petrusmysterie, een thriller waarin Romeinse en Bijbelse geschiedenis verweven worden met de geschiedenis van zijn woonplaats Leiden. Daarna publiceerde hij bij HarperCollins Holland: Het Pauluslabyrint, Het Pilgrim Fathers Complot, De Offers en De Genesissleutel.
Cultuurhistoricus Jacob Slavenburg (1943) schreef boeken over het christendom, esoterische stromingen, mystiek en spiritualiteit. Het Evacomplex is na Het Isisgeheim het tweede boek dat Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg samen schreven.

Lees hier het eerste hoofdstuk van Het Evacomplex

Op 6 april is de online boekpresentatie. Wil jij daarbij zijn? Meld je dan aan via de link. https://zoom.us/webinar/register/WN_luhZW52BT7aEOOqUfFWTnQ

Kijk voor meer nieuws op www.thrillersandmore.com

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)